Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Mitä tekoäly tekee koulussa ja miten ihmis- ja koneoppiminen sopivat yhteen? Tule Suomen suurimpaan tekoälytapahtumaan ottamaan selvää!

Jaa
16. marraskuuta järjestettävässä AI Dayssa keskustellaan tekoälystä ja oppimisesta. Tapahtumassa on myös mahdollisuus tavata johtavia tekoälytutkijoita ja tekoälyä hyödyntäviä yrityksiä.
Antti Keurulainen, Benjamin Cowley, Henriikka Vartiainen
Antti Keurulainen, Benjamin Cowley, Henriikka Vartiainen

Aika: 16. marraskuuta 2022, mediatilaisuus klo 14.30-15.30

Paikka: Dipoli, Otakaari 24, Espoo (Klondyke-huone)


AI Day on Suomen tekoälykeskus FCAI:n vuotuinen tutkimus- ja verkostoitumistapahtuma, joka kokoaa Otaniemeen tekoälyn huippututkijoita, yrityksiä, opiskelijoita ja yhteiskunnan toimijoita.

Osana päivää järjestetään mediatilaisuus, jossa tutkijat pitävät lyhyet alustukset ja vastaavat toimittajien kysymyksiin tekoälystä ja oppimisesta.

Millaisia ovat tulevaisuuden digitaaliset oppimisratkaisut? Voiko tekoäly edesauttaa flow-tilan saavuttamista työ- tai oppimistilanteissa? Miten koneoppimista sovelletaan kouluissa ja opettajankoulutuksessa? Mukana keskustelussa ovat tutkija Antti Keurulainen, apulaisprofessori Benjamin Cowley ja yliopistotutkija, opettajankouluttaja Henriikka Vartiainen.

Antti Keurulainen on digitaalisiin koulutusratkaisuihin erikoistuneen Bitville Oy:n perustaja ja tutkimusjohtaja, joka valmistelee väitöskirjaa tekoälyn ja ihmisten välisen yhteistyön edistämisestä (katso lisää Bitvillen ja FCAI:n yhteistyöstä tässä videossa). Benjamin Cowley on apulaisprofessori Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa ja kognitiotieteen dosentti, joka kertoo aiheesta "Meaning and understanding across the human-AI divide". Henriikka Vartiainen toimii yliopistotutkijana ja opettajankouluttajana Itä-Suomen yliopistossa, missä tutkitaan lasten ja nuorten kykyä ymmärtää tekoälyyn perustuvia teknologioita sekä niiden vaikutuksia.

Toimittajilla on vapaa pääsy mediatilaisuuden lisäksi myös koko AI Day -tapahtumaan. Mediatilaisuuden jälkeen klo 15.30 alkava paneelikeskustelu “Solving Global Challenges with AI” pohtii tekoälyn mahdollisuuksia maailman kriisien ratkaisemisessa. Industry and society -puheenvuorot klo 11.30-12 käsittelevät tekoälyn tieteellistä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä FCAI:n ja Orionin yhteistä lääkekehitystutkimusta, jossa hyödynnetään virtuaalilaboratoriota.

AI Dayn koko ohjelma ja puhujat ovat nähtävissä osoitteessa https://fcai.fi/ai-day-2022.

Lisätietoa Suomen tekoälykeskus FCAI:sta https://fcai.fi/in-finnish




Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset, tiedustelut ja haastattelupyynnöt:
Amanda Alvarez
Viestintäasiantuntija, Suomen tekoälykeskus FCAI, Aalto-yliopisto
puh. 050 463 8188
amanda.alvarez@aalto.fi

Kuvat

Antti Keurulainen, Benjamin Cowley, Henriikka Vartiainen
Antti Keurulainen, Benjamin Cowley, Henriikka Vartiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

bsky.app/profile/aalto.fi

youtube.com/aaltouniversity

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston akateemiset tulokset ja kansainvälinen arvostus pysyivät vahvoina vuonna 20244.4.2025 14:10:00 EEST | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 3.4.2025 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2024. Aalto-yliopisto sijoittui vuonna 2024 erinomaisesti kansainvälisissä yliopistovertailuissa. Kansainvälinen QS World University Rankings sijoitti Aalto-yliopiston Suomen ykköseksi ja sijalle 113 maailmanlaajuisesti. Taide ja muotoilu sijoittui hienosti maailmassa kahdeksannelle sijalle. Times Higher Education arvioi Aalto-yliopiston maailman 21. parhaaksi nuoreksi (alle 50-vuotiaaksi) yliopistoksi. Aalto-yliopisto sai Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) excellence-laatuleiman osoituksena poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä. Keväällä 2024 myös saatettiin päätökseen yliopiston strategian arviointi ja päivitys. Tutkimustoiminta pysyi korkealla tasolla. Kansainvälisten vertaisarvioitujen tieteellisten artikkeleiden määrä nousi 2 384:ään (2 210 edellisvuonna). Eniten viittauksia saavia ja korkean vaikuttavuuden top 10 % -julkaisuja näistä oli 1 

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye