Juristiliitto - Juristförbundet

Lakimiesliitto onnittelee Akavan uutta puheenjohtajaa Maria Löfgreniä

Jaa
Akavan liittokokous valitsi Akavan uudeksi puheenjohtajaksi Maria Löfgrenin. Vaalissa hänen vastaehdokkaanaan oli Jari Jokinen. Lakimiesliitto kannatti vaalissa Löfgreniä.

Puheenjohtajavaalissa äänet jakautuivat 514–383 vaalin voittaneen Löfgrenin eduksi. Kaikkiaan Akavan 36 liitolla oli vaalissa 897 ääntä, jotka jakautuvat liitoille niiden jäsenmäärän mukaisessa suhteessa. Lakimiesliitolla oli vaalissa 24 ääntä.

– Lakimiesliitossa olemme erittäin tyytyväisiä puheenjohtajuuden ympärillä käytyyn vilkkaaseen keskusteluun. Jari Jokinen ja Maria Löfgren tapasivat syksyn aikana todella kiitettävästi liittoja ja niiden jäsenistöä. He kävivät monipuolista ja rakentavaa keskustelua keskusjärjestön puheenjohtajuudesta, toteaa Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander.

– Avoimuus ja jäsenistön kuunteleminen ovat ammattijärjestötoiminnan nykypäivää.  Vuoropuhelu näkemyseroista vahvistaa yhteistyön mahdollisuuksia. Onnittelemme lämpimästi uutta puheenjohtajaa Maria Löfgreniä ja odotamme yhteistyötä hänen kanssaan. 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Juristiliitto - Juristförbundet
Juristiliitto - Juristförbundet
Uudenmaankatu 4-6 B
00120 HELSINKI

Suomen Lakimiesliitto – Finlands Juristförbund ry on kaikkien lakimiesten ja oikeustieteen opiskelijoiden yhteinen etu- ja palvelujärjestö. Meitä on yhteensä jo 16 000! Rakennamme oikeudenmukaista Suomea, jossa #OikeusKuuluuKaikille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Juristiliitto - Juristförbundet

Juristiliitto vaatii 200 tuomarin lisäystä ja oikeudenhoidon kriisirahoitusta17.5.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Juristiliitto vaatii käynnissä olevista hallitusneuvotteluista ratkaisuja oikeudenhoidon kriisiin. Oikeusprosessit ovat pidentyneet huomattavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lisärahoituksen tarve on vähintään 50 miljoonaa euroa vuodessa. Erityisesti tarvitaan lisää henkilökuntaa. Rahoituksen on kohdistuttava lisärekrytointeihin niin tuomioistuimissa ja syyttäjälaitoksessa. Budjettia tulee kohdentaa myös julkiseen oikeusapuun.

Juristiliitto julkaisi vastuullisten lakipalveluiden työnantajaperiaatteet16.5.2023 08:56:54 EEST | Tiedote

Liki kolmannes yksityisellä sektorilla työskentelevistä juristeista on kertonut työaika- ja uupumisongelmien olevan työpaikallaan vakava ja jatkuva ongelma*. Esimerkiksi työaikalakia ei noudateta. Lainvastaisuuden lisäksi liiallinen työkuorma on ristiriidassa yritystoiminnan vastuullisuuden kanssa. Juristiliitto on julkaissut vastuullisten lakipalveluiden työnantajaperiaatteet, joiden noudattamiseen se toivoo lakialan palveluita tarjoavien yritysten sitoutuvan. Periaatteet kertovat työntekijöille ja asiakkaille yrityksen sitoutuvan työnantajan vastuullisuuteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme