Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Nuorten start up -pilotti on käynnistynyt Etelä-Pohjanmaalla

Jaa
Pilotin tavoitteena on tukea nuorten alle 30-vuotiaiden yrittäjäksi ryhtymistä tarjoamalla yritysneuvontaa, sparrausta, koulutusta ja mentorointia nuorille sopivilla toimintamalleilla. Pilotti on käynnissä ajalla 1.11.2022–30.6.2024 ja projektipäällikkönä toimii Tero Eklund.
Tero Eklund on aloittanut projektipäällikkönä nuorten start up -pilotissa Etelä-Pohjanmaalla.
Tero Eklund on aloittanut projektipäällikkönä nuorten start up -pilotissa Etelä-Pohjanmaalla.

Aloittavien yrittäjien tärkeimpiä palveluita ovat mentorointi ja sparraus, joita pyritään tarjoamaan pilotin kautta nuorille uudenlaisilla toimintamalleilla. Tarkoituksena on keskittyä nykyistä enemmän yritystoiminnan harjoitteluun sekä yrittäjyyden alkuvaiheen tukemiseen.

Osana pilottia tavoitteena on kehittää asiakaslähtöistä ja sujuvoitettua starttirahaprosessia sekä tarjota yksilöllistä tukea myös toimeentulon turvaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi pilotin tavoitteena on lisätä TE-palvelujen, Ohjaamojen ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakaspalvelussa kykyä tunnistaa nuorten yrittäjyyspotentiaali ja markkinoida yrittäjyysvaihtoehtoa nuorille.

Mentoroitavalle

Mentoroinnin kautta nuori saa muun muassa oppia alueellisesta työkulttuurista ja yrityskenttään liittyvästä hiljaisesta tiedosta. Mentori on nuorelle mentoroitavalle rinnalla kulkija, joka antaa realistisista työelämään ja yrittämiseen liittyvää tietoa.

Hankkeessa mukana olevalla nuorelle on tarjolla yksilöllistä tukea sekä erilaisia palveluita aloituksen tukemiseen. Tukea on saatavissa kaikissa alkuvaiheen haasteissa ja sitä on mahdollista myös saada, kun asiakas siirtyy koulutukseen, työhön tai aloittaa yritystoiminnan.

Mentorille

Hanke tavoittelee yrittäjiä sekä muita halukkaita mentoreita mukaan tukemaan alueen aloittavia nuoria yrittäjiä. Mentorin on mahdollista saada tuoreita ideoita ja näkökulmia oman toiminnan kehittämiseen yrittäjyydestä kiinnostuneilta nuorilta.

Mentoritoiminnassa mukana oleville mentoreille on tarjolla mentorivalmennusta, jossa saadaan vahvistettua mentorin roolia hankkeessa sekä vahvistettua hankkeeseen liittyvää tavoitteellista toimintaa. Hankkeen tavoitteena on saada säilytettyä Etelä-Pohjanmaan alueen yrittäjyyden elinvoimaisuutta jakamalla tietoa mentoroinnin ja sparrauksen kautta.

Oletko sinä kiinnostunut toimimaan mentorina alkavalle yrittäjälle? Tai tunnetko jonkun, joka olisi kiinnostunut? Ota yhteyttä tai vinkkaa yhteystietoja eteenpäin!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tero Eklund on aloittanut projektipäällikkönä nuorten start up -pilotissa Etelä-Pohjanmaalla.
Tero Eklund on aloittanut projektipäällikkönä nuorten start up -pilotissa Etelä-Pohjanmaalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut YVA-yhteysviranomaisen perustellun päätelmän Metsä Board Oyj:n Kaskisten kartonkitehtaan YVA-selostuksesta (Pohjanmaa)27.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Metsä Board Oyj suunnittelee Kaskisiin kartonkitehdasta, joka sijoittuu nykyisen kemihierretehtaan kanssa samalle tehdasalueelle. Lisäksi tarkastellaan nykyiselle jätevesien purkupisteelle kahta vaihtoehtoista purkupistettä joko Tallvarpenin lahdella tai Ådskärin ja Tunngrundin välisellä merialueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme