Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Liikkuva koulu ja opiskelu -hankkeille lähes kaksi miljoonaa euroa

Jaa
Avustusta sai yli 100 hanketta. Hankkeissa pyritään lisäämään koululaisten ja opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtionavustusta yläkouluille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille liikunnan tukemiseen noin 1 973 000 euroa. Avustusta myönnettiin valtakunnallisesti 103 hankkeeseen, joita toteuttavat koulut ja oppilaitokset.

Kehittämisavustuksilla tuetaan liikunnallisen toimintakulttuurin vahvistumista ja koronapandemiasta elpymistä peruskoulujen vuosiluokilla 7−9 ja toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Avustuksen tavoitteena on lisätä koululaisten ja opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä kehittämällä liikunnallista toimintakulttuuria koulu- ja opiskelupäivän aikana. Erityisenä tavoitteena on vähemmän liikkuvien koululaisten ja opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden lisääminen näissä kohderyhmissä.

Myönnetyt avustukset alueittain

Tarkemmat tiedot avustuksen saajista näkee linkkien takaa:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: 1 053 120 euroa, 32 hanketta

Itä-Suomen aluehallintovirasto: 128 000 euroa, 11 hanketta

Lapin aluehallintovirasto: 73 700 euroa, kuusi hanketta

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: 156 000 euroa, seitsemän hanketta

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: 539 209 euroa, 36 hanketta

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: 230 000 euroa, 11 hanketta

Yhteensä 1 973 029 euroa, 103 hanketta.

Lisää tietoa Liikkuva opiskelu -hankkeesta löytyy Liikkuva opiskelu -verkkosivuilta.

Aluehallintovirasto myöntää erilaisia valtionavustuksia

Aluehallintovirasto myöntää vuosittain yli 50 miljoonaa euroa valtionavustuksina erilaisiin nuorten harrastamiseen ja hyvinvointiin, kirjastojen kehittämiseen sekä liikunnan edistämiseen liittyviin hankkeisiin ja toimintaan. Avustuksia myönnetään muun muassa kunnille ja kuntayhtymille, yhdistyksille, säätiöille, osakeyhtiöille ja muille rekisteröityneille yhteisöille. Avustuksia ei myönnetä yksityishenkilöille.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia. Valtion talousarviossa päätetään siitä, mihin käyttötarkoituksiin valtionavustuksia voidaan myöntää.

Lisätietoja:

Etelä-Suomi: ylitarkastaja Jukka Moilanen, p. 0295 016 686 ja ylitarkastaja Ilpo Piri, p. 0295 016 559
Itä-Suomi: suunnittelija Jenna Koistinen, p. 0295 016 073
Lappi: liikuntatoimen ylitarkastaja Kai-Matti Joona, p. 0295 017 396
Lounais-Suomi: liikuntatoimentarkastaja Tiina Kaijanen, p. 0295 018 303
Länsi- ja Sisä-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, p. 0295 018 822
Pohjois-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Ulla Silventoinen, p. 0295 017 663

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Puutteita rakennustyön valvonnassa – sakkoja työturvallisuusrikoksesta19.6.2024 12:23:06 EEST | Tiedote

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi rakennusalalla toimineen yhtiön työnjohtajan 15 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli syyskuussa 2021 Helsingin Kumpulassa yhteisellä rakennustyömaalla tapahtunut työtapaturma ja sen tutkinnassa havaitut puutteet työssä käytetyissä telineissä ja työn valvonnassa. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 17.6.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye