Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto

Tuomas Viljamaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtajaksi

Jaa
VTM Tuomas Viljamaa on nimitetty uudeksi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) toimitusjohtajaksi. Viljamaa aloittaa tehtävässään 23.1.2023. Tällä hetkellä hän toimii vaikuttamis- ja tutkimusjohtajana Isännöintiliitossa.
”Asuntomarkkinoiden toiminta on sekä yhteiskunnallisesti että yksilön kannalta erittäin tärkeää”, korostaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton uusi toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa. 
Kuva: Isännöintiliitto (Kuvaaja Sampo Korhonen)
”Asuntomarkkinoiden toiminta on sekä yhteiskunnallisesti että yksilön kannalta erittäin tärkeää”, korostaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton uusi toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa. Kuva: Isännöintiliitto (Kuvaaja Sampo Korhonen)

”Tuomas Viljamaa jatkaa liiton strategian mukaisesti työtä turvallisen asuntokaupan, välitysalan ja liiton tunnettuuden edistämiseksi sekä toimialalle tärkeiden edunvalvonnan teemojen parissa. Uusi toimitusjohtaja tuo hyvää osaamista välitysalan digitaliseen kehitysvaiheeseen”, iloitsee KVKL:n hallituksen puheenjohtaja Marina Salenius.

Viljamaalla on monipuolista kokemusta asumiseen ja poliittiseen päätöksentekoon liittyen. Hän on toiminut aiemmin muun muassa liikenne- ja kuntaministerin erityisavustajana sekä yhteiskuntasuhdejohtajana Suomen Vuokranantajilla. Isännöintiliitossa Viljamaa on toiminut vuodesta 2020 lähtien vetäen vaikuttamis- ja tutkimusyksikköä ja ollen mukana johtoryhmässä. Hänellä on myös vahva kokemus yhteiskunnallisista luottamustehtävistä, muun muassa Turun kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä.

”Vaikuttamisen ja edunvalvonnan kanssa olen ollut tekemisissä käytännössä koko työurani, lähes 20 vuotta. Olen ollut sekä lobattavana että lobbaajana. Suhtaudun intohimoisesti asuntopolitiikkaan ja asuntomarkkinoiden analysointiin”, Viljamaa kertoo.

”Tuomaksen kokemus kiinteistöalalta ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa on vahva tuki liittomme tavoitteille. Tämän lisäksi Tuomas tuntee säännellyn toimialan haasteet sekä myös yhdistystoiminnan lainalaisuudet”, Salenius huomioi.

”Tavoitteenani erityisesti toimivammat asuntomarkkinat ja alan yhteiskunnallisen merkityksen korostaminen”

KVKL:n toimitusjohtajana Viljamaa aikoo erityisesti edistää muuttamisen esteiden purkamista ja siten toimivampia asuntomarkkinoita sekä tuoda entistä vahvemmin esiin kiinteistönvälitysalan korvaamatonta yhteiskunnallista vaikutusta.

KVKL on myös merkittävä asuntokauppadatan tuottaja ja asuntomarkkinan asiantuntija. Hintaseurantapalvelu-datapankissa jo yli 1,6 miljoonan asuntokaupan tiedot vuodesta 1999 lähtien.

"Kiinteistönvälitysalalla on merkittävä rooli toimivilla asuntomarkkinoilla, jotta ihmiset voivat esimerkiksi muuttaa töidensä perässä sekä toteuttaa unelmiaan – kiinteistönvälittäjähän on mukana elämän tärkeimmissä hankinnoissa.”

Viljamaa on laajasti verkostoitunut niin poliittisten päättäjien kuin kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoiden kesken.

”Haluan lisätä yhteistyötä päättäjiin, viranomaisiin ja sidosryhmiin. KVKL:n tulee toimia koko alan vaikuttavana äänitorvena.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

”Asuntomarkkinoiden toiminta on sekä yhteiskunnallisesti että yksilön kannalta erittäin tärkeää”, korostaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton uusi toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa. 
Kuva: Isännöintiliitto (Kuvaaja Sampo Korhonen)
”Asuntomarkkinoiden toiminta on sekä yhteiskunnallisesti että yksilön kannalta erittäin tärkeää”, korostaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton uusi toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa. Kuva: Isännöintiliitto (Kuvaaja Sampo Korhonen)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto
Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto
Eteläranta 10
00130 Helsinki

http://www.kiinteistonvalitysala.fi

Edustamme toimialaliittona jäsenyhteisöjemme kautta yli 3 500 kiinteistönvälitysalan toimijaa. Autamme alalla toimivia jatkuvasti kehittämään osaamistaan. Toimimme edunvalvojana, sekä asiantuntevan ja luotettavan kiinteistönvälityksen edistäjänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto

Lokakuun asuntomarkkinakatsaus: kauppojen määrä supistunut, myyntiajat hyvällä tasolla ja hinnat varsin vakaita edelleen11.11.2022 08:25:20 EET | Tiedote

Asuntojen myyntiajat pysyivät lokakuussa melko lähellä syyskuun keskimääräisiä aikoja. Omakotitalot käyvät edelleen selvästi nopeammin kaupaksi kuin alkuvuodesta. Asuntojen kauppahinnoissa ei myöskään nähty äkkiliikkeitä; eniten laskua hinnoissa oli pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Kauppamäärät supistuivat lokakuussa selvästi, mutta vilkkaan alkuvuoden ansiosta tammi–lokakuun lukemat ovat lähellä viiden vuoden keskiarvoa.

Syyskuun ja kolmoskvartaalin 2022 asuntomarkkinakatsaus: Vanhojen asuntojen kauppa käy ja hinnat varsin vakaita10.10.2022 09:44:44 EEST | Tiedote

Vanhojen asuntojen kauppa kannatteli alkuvuonna koko asuntokauppaa ja korvasi pienentynyttä uudiskohteiden myyntiä. Kokonaisuudessa asuntokauppa oli alkuvuonna samalla tasolla kuin vuosien 2017–2020 vastaavana ajankohtana, vaikka rakenne painottui nyt enemmän vanhojen asuntojen kauppaan. Koko vuoden tuloksen ratkaisee, miten kauppa kehittyy vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Elokuun 2022 asuntomarkkinakatsaus: Rauhoittumista myyntimäärissä ja hinnoissa, myyntiajat hieman pidemmät9.9.2022 06:56:00 EEST | Tiedote

Vanhojen asuntojen myyntimäärät laskivat elokuussa jonkin verran ennätyksiä rik-koneen huippuvuoden 2021 elokuusta. Uusissa asunnoissa myyntimäärien lasku oli merkittävä. Pitkällä viiden vuoden aikavälillä myyntimäärät kokonaisuudessaan lähestyivät vuoden 2018 tasoa. Asuntojen myyntiaikojen lyheneminen taittui koko maassa. Myös hinnoissa oli laskua, mutta se oli maltillista. Loma-asunnoissa kauppa rauhoittui sekä edellisvuoteen että alkukesään verrattuna.

Heinäkuun 2022 asuntomarkkinakatsaus: Laskua myyntimäärissä, mutta kauppoja solmittiin vauhdikkaasti ja hinnat melko vakaita10.8.2022 07:45:00 EEST | Tiedote

Vanhojen ja uusien asuntojen myyntimäärät laskivat heinäkuussa keväästä ja alkukesästä jonkin verran. Pitkällä seitsemän vuoden aikavälillä asuntokauppoja taottiin silti tammi–heinäkuussa toiseksi eniten vuoden 2021 huippulukujen jälkeen. Omakotitalojen keskimääräiset myyntiajat lyhenivät selvästi koko Suomessa. Asuntojen hinnat pysyttelivät edelleen pääasiassa korkealla tasolla, ja loma-asunnoissa kauppa kävi kuukausitasolla tarkasteltuna vilkkaasti.