ELY-keskukset

Arvonlisäveron poisto näkyy bussilippujen hinnoissa alkuvuonna 2023 (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo)

Jaa
Suomessa tapahtuvat henkilökuljetuspalvelut vapautetaan väliaikaisesti arvonlisäverosta. Pohjois-Savon ELY-keskus on päättänyt, että sen hankkimassa linja-autoliikenteessä arvonlisäveron väliaikainen poisto huomioidaan asiakashinnoissa täysimääräisesti 1.1.-30.4.2023.
Joukkoliikenteen toimivaltaiset viranomaiset Itä-Suomessa.
Joukkoliikenteen toimivaltaiset viranomaiset Itä-Suomessa.

Arvonlisäveron poisto huomioidaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen hankkiman liikenteen asiakashinnoissa, sillä lakimuutoksen tarkoituksena on parantaa kuluttajien ostovoimaa. Ensi vuoden tammi-huhtikuun ajan kertaliput sekä paikallisliikenteen lippujen hinnat Iisalmessa, Pieksämäellä ja Varkaudessa ovat kymmenen prosenttia edullisempia. Saman verran halpenevat myös kausiliput Ylä-Savossa ja yhteysväleillä Varkaus-Joroinen ja Varkaus-Pieksämäki sekä Joukkis-liput.

Kaupunkiseuduilla omia päätöksiä hintojen alentamisesta

Alennus koskee ELY-keskuksen liikenteessä käytettäviä Waltti-lippuja Joensuun seudulla. Myös Savonlinnan kaupunki alentaa aluelippunsa hintaa arvonlisäveron verran, mutta muiden lippujen asiakashinnat pysyvät ennallaan. Itä-Suomen kaupunkiseuduista Kuopio ja Mikkeli eivät alenna Waltti-lippujensa hintoja arvonlisäveron määräaikaisen poiston vuoksi.
Pohjois-Savon ELY-keskus toimii joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella lukuun ottamatta Kuopion, Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan kaupunkiseutujen toimivalta-alueita. ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista alueen kuntakeskuksista keskuskaupunkiin suuntautuvaa tai kaupunkien välistä liikennettä. Näiden lisäksi erityisesti kaupunkien välillä voi olla markkinaehtoista kaukoliikennettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Timo Ikonen, p. 0295 016 024, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi (paikalla 2.1.2023 alkaen)

Kuvat

Joukkoliikenteen toimivaltaiset viranomaiset Itä-Suomessa.
Joukkoliikenteen toimivaltaiset viranomaiset Itä-Suomessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kärrypoluista nykypäivän huoltovarmuuden varmistajiksi14.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri, noin 35 prosenttia, mutta liikennettä niillä on kohtalaisen vähän. Vaikka tyypillisellä soratiellä ajaa alle sata ajoneuvoa päivässä, niillä on kuitenkin oleellinen merkitys tien varren asukkaille, huoltovarmuudelle, elinkeinoelämälle ja kuljetusketjuille. Esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ympärivuotinen liikennöitävyys sorateillä on erittäin tärkeää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye