Diakonissalaitos

Diakonissalaitos vahvistaa sote-palvelujaan yhteisen Rinnekodit-nimen alle

Jaa
Diakonissalaitoksen sote-palvelut alkavat käyttää 1.2. alkaen valtakunnallisesti yhteistä markkinointinimeä Rinnekodit. Yhdistyminen käynnistyi jo keväällä 2022, jolloin säätiöön kuuluvan Rinnekodin, Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n ja Caritas Palvelut Oy:n johtamisjärjestelmät yhtenäistettiin.

- Yhtenäistämisen tavoitteena on varmistaa Diakonissalaitoksen liiketoiminnan kilpailukyky uusilla hyvinvointialueilla. Uuden Rinnekodit-liiketoimintakokonaisuuden avulla meillä on nykyistä paremmat edellytykset tuottaa vaikuttavia sote-palveluita paljon tukea tarvitseville ihmisille valtakunnallisesti. Yhteiskunnallisena säätiökonsernina liiketoiminta on meille tärkeä keino rakentaa oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Kaiken toimintamme keskiössä on aina ihminen, sanoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström 

Rinnekodit-nimeen päädyttiin huolellisen brändiselvitystyön jälkeen. Nimellä on pitkä ja arvostettu historia Diakonissalaitoksella.  

Rinnekodit on kaupungistuvan Suomen erityispalvelujen tuottaja

Rinnekodit tarjoavat kattavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille ja eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Myös Diakonissalaitoksen lasten ja nuorten palvelut tuotetaan jatkossa Rinnekodit markkinointinimen alla.  Rinnekotien toimipisteitä on tällä hetkellä 20 paikkakunnalla, 13 hyvinvointialueella ja palvelujen piirissä on noin 4 500 asiakasta. 

-Rinnekotien palveluverkosto on jo nyt valtakunnallinen, mutta ei kaikkien asiakasryhmiemme osalta. Kasvusuunnitelmia on mm. erityislasten ja -nuorten sekä asunnottomien palveluissa, sillä vaikuttavista palveluistamme ja osaamisestamme on kysyntää etenkin suurimmissa kaupungeissa, kertoo liiketoimintajohtaja Leila Rutanen 

Tavoitteemme on olla myös merkityksellinen työpaikka sote-alan osaajille. Lupaamme vieraanvaraisen perehdytyksen ja ammatillisia kehittymisen polkuja, Rutanen sanoo. Rinnekodit työllistää noin 2 600 sote-alan ammattilaista. 

- Työskentelemme moniammatillisissa tiimeissä, koulutamme ja jaamme osaamistamme. Näin tuotamme vaikuttavia palveluja, ja työ on myös henkilöstölle merkityksellistä, Rutanen toteaa. 

Sote-ala elää muutoksessa, kun uusia toimintarakenteita ja -tapoja luodaan ihmislähtöisten palvelukokonaisuuksien aikaansaamiseksi uusilla hyvinvointialueilla.  Rutanen uskoo, että esimerkiksi pätevyys- ja koulutusvaatimuksia järkevöittämällä, mitoitusvaatimusten joustolla sekä huolehtimalla yksityisen sosiaali- ja terveysalan palveluntuottajien toimintaedellytyksistä, turvataan sote-palveluiden tulevaisuus ja ratkaistaan henkilöstön saatavuuden haasteet. 

Rinnekodit-nimi käyttöön vaiheittain

Rinnekodit-nimi tullaan ottamaan käyttöön vaiheittain ja poistuvien brändien nimi sekä logo näkyvät vielä jonkun aikaa eri yhteyksissä. Ensimmäisenä nimi ja uusi ilme näkyivät tammikuun puolella alkaneessa kesätyöntekijöiden rekrytointikampanjassa. Rinnekodit työllistää noin 400 kesätyöntekijää valtakunnallisesti. Myös Rinnekodit.fi-verkkosivusto, some-kanavat ja sähköpostiosoitteet uudistuvat lanseerauksessa. 


Diakonissalaitos
tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. 155-vuotias säätiö tarjoaa yhdessä sen Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille Yhteiskunnallisena säätiökonsernina rakennamme oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Toiminnasta syntyvä tuotto käytetään tehtäväämme tukea kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia. Kaikessa mitä teemme, keskiössä on aina ihminen. Lue lisää: www.hdl.fi 

Rinnekodit on kaupungistuvan Suomen erityispalvelujen tuottaja. Rinnekodit tarjoavat vaikuttavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Rinnekodit on myös merkityksellinen työpaikka noin 2 600:lle sote-alan ammattilaiselle, jotka tekevät työtä ammattitaidolla ja sydän mukana. Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Rinnekodit – Elämän poluilla. Lue lisää: www.rinnekodit.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:


Rinnekodit
Taina Rönnqvist
viestintä- ja markkinointijohtaja
044 762 1992
taina.ronnqvist@rinnekodit.fi 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. 155-vuotias säätiö tarjoaa yhdessä sen Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille Yhteiskunnallisena säätiökonsernina rakennamme oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Toiminnasta syntyvä tuotto käytetään tehtäväämme tukea kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tutkimus: Etsivä katutyö tuo apua ja toivoa, sekä vähentää palveluiden häiriökysyntää24.5.2024 11:44:31 EEST | Tiedote

Etsivä ja jalkautuva päihde- ja mielenterveystyö vähentää sotepalveluihin kohdistuvaa ns. häiriökysyntää, ja tuo kaivattua inhimillisyyttä yhteiskunnan syvimmässä marginaalissa elävien elämään. Työtä tehdään kadulla kohdattavien ihmisten ehdoilla, ja sitä leimaa korkea ammatillisuus, todetaan tutkija Jenni Mäen juuri julkaistussa selvityksessä, jossa tutkittiin vuodesta 2019 alkaen toimineen Tukialus-hankkeen työtä ja sen vaikutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye