Saldo Bank UAB

Saldo Bank suunnittelee pankkitoiminnan aloittamista Suomessa

Jaa
Suomalainen fintech -yritys Saldo Bank käynnistää helmikuussa pankkitoiminnan Liettuassa ja suunnittelee edelleen laajentumista Suomeen.
Toimitusjohtaja Jarkko Mäensivu. Kuvaaja Jussi Partanen, kuva vapaasti käytettävissä.
Toimitusjohtaja Jarkko Mäensivu. Kuvaaja Jussi Partanen, kuva vapaasti käytettävissä.

Rahoitusteknologiayritys Saldo Bank UAB, entinen Saldo Finance UAB, aloittaa pankkitoiminnan Liettuassa.

Ensimmäisenä uutena tuotteena se avaa määräaikaistalletukset kuluttaja-asiakkaille ja jatkaa antolainausta liettualaisille kuluttajille ja pk-asiakkaille. Yhtiö suunnittelee myös uusien pankkipalvelujen kuten maksukorttien käyttöönottoa. 

Siksi yhtiö aikoo kasvattaa tiimiään ja laajentaa toimintaansa muihin maihin.

Yhtiöllä suunnanmuutos vuonna 2019

Saldo Bank on Pohjoismaiden johtava vastuullisen luotonannon tarjoaja. Yhtiön liiketoimintamalli ja erottuvuus rakentuvat täysin automatisoituun luotonmyöntöjärjestelmään, joka virtaviivaistaa asiakkaiden lainanhakua sekä scoring- ja analytiikkajärjestelmään, joka mahdollistaa henkilökohtaiset ja reaaliaikaiset lainatarjoukset sekä kuluttajille että pk-yrityksille.

Saldo Bank otti vuonna 2019 uuden strategisen suunnan ja päätti muuttua suomalaisesta fintech-liiketoiminnasta kansainväliseksi digitaaliseksi pankiksi. Keskeistä tässä muutoksessa oli erikoispankkitoimiluvan saaminen Euroopan keskuspankilta lokakuussa 2021. Nyt Saldo Bank ottaa seuraavan strategisen askeleen kohti progressiivista neopankkia.

"Olemme valmiita tarjoamaan laajempia laina- ja pankkipalveluita kuluttajille ja pk-yrityksille. Huhtikuussa tuomme kuluttajille mahdollisuuden tehdä talletuksia Liettuassa", Saldo Bankin toimitusjohtaja Jarkko Mäensivu sanoo.

“Jatkossa lanseeraamme uusia pankkipalveluita kuten maksukortit, laajennamme rahoitustarjontaamme pk-yrityksille sekä suunnittelemme aloittavamme pankkitoiminnan Suomessa ja Ruotsissa”.

Pankin pääkonttori toimii Vilnassa

Saldo Bank aloitti toimintansa Liettuassa vuonna 2020. Viimeisten kahden vuoden aikana yhtiön Vilnan toimisto on moninkertaistanut henkilöstönsä, työllistäen tällä hetkellä yli 35 henkilöä. Se toimii myös Saldo Bankin globaalina pääkonttorina.

"Digitaalinen sääntely-ympäristö on houkutellut fintecheja ja muita finanssiyrityksiä Liettuaan jo jonkin aikaa. Saldo Bank on myös hyötynyt Vilnan kehittyneestä teknologiaosaamisesta", Jarkko Mäensivu kertoo.

Osana kasvusuunnitelmaa Saldo Bank odottaa kasvattavansa tiimiään lähivuosina. Yritys hakee ohjelmistokehityksen, digitaalisen markkinoinnin, analytiikan, riskienhallinnan, asiakkaiden tunnistamisprosessien ja tuotekehityksen ammattilaisia.

"Pyrimme löytämään älykkäitä, intohimoisia ja määrätietoisia asiantuntijoita, jotka voivat tukea strategiaamme ja mahdollistaa sen toteutumisen", Jarkko Mäensivu sanoo.

"Olemme innoissamme seuraavasta kehitysvaiheestamme, jossa rakennamme neopankin, jolla on erinomainen tuotetarjonta ja innovatiivisin tiimi."

Invest Lithuanian toimitusjohtajan Elijus Čivilisin mukaan maan fintech-sektorin vahvuutta kuvaa, että Saldo Bank valitsi Liettuan toiminnan käynnistämiseen.

"Ei ole epäilystäkään siitä, että olemme luoneet hedelmällisen ympäristön Saldo Bankin kaltaisille dynaamisille, kasvaville ja kansainvälisille finanssiyrityksille. Omien järjestelmiensä, skaalautuvien tuotteidensa ja vastuullisen toimintansa ansiosta yhtiö on fintech-yhteisömme arvostettu jäsen."

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Toimitusjohtaja Jarkko Mäensivu. Kuvaaja Jussi Partanen, kuva vapaasti käytettävissä.
Toimitusjohtaja Jarkko Mäensivu. Kuvaaja Jussi Partanen, kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Saldo Bank UAB
Saldo Bank UABhttp://www.saldo.com

Saldo Bank UAB on erikoistunut pankki, jolla on Euroopan keskuspankin toimilupa ja jota valvoo Liettuan keskuspankki. Saldo Bank tarjoaa kuluttajille ja pk-asiakkaille täysin automatisoituja lainaratkaisuja sekä kuluttaja-asiakkaille määräaikaistalletuspalveluita. 

Yhtiön edistyksellinen scoring- ja analytiikkajärjestelmä varmistaa vastuullisen luotonannon ja oma luotonmyöntöjärjestelmä tukee liiketoiminnan kasvattamista myös kansainvälisesti. Saldo Bankissa työskenteli vuoden 2022 lopussa 35 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Saldo Bank UAB

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye