BearingPoint Finland Oy

Uudistusaalto ERP-kentällä jatkuu suomalaisyrityksissä – pilvipalvelut ja uudet teknologiat näkyvissä järjestelmävalinnoissa

Jaa
ERP-ratkaisujen kentällä on viime vuosina nähty laaja järjestelmäuudistusaalto niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Yhä useampi yritys päätyy nykyään valitsemaan pilvipohjaisen ratkaisun.

ERP-järjestelmäkentän muutokset ovat viime vuosina ohjanneet monet yritykset tarkastelemaan oman toiminnanohjausjärjestelmänsä päivitystarpeita. Konsulttiyhtiö BearingPointin selvityksen mukaan uudistusprojektit ovat monissa yrityksissä parhaillaan käynnissä tai vastikään saatu päätökseen. Käynnissä olevaa uudistusaaltoa on vauhdittanut vanhojen ohjelmistojen tuleminen teknisen elinkaarensa päähän sekä tarve saada järjestelmä tukemaan paremmin liiketoimintamallia.

Moni yritys tavoittelee ERP-uudistuksellaan yhtenäisempiä ja standardoituja liiketoimintaprosesseja sekä parempaa resilienssiä”, kertoo BearingPointin ERP-liiketoiminnasta vastaava johtaja Kimmo Järvikangas. ”Nähtävissä on myös siirtyminen yhtenäisistä, koko yritystä ja sen kaikkia prosesseja palvelevista ERP-ratkaisuista kohti modulaarisempia ratkaisuja, jotka palvelevat yrityksen eri liiketoimintoja joustavammin jatkuvien muutosten keskellä”.

BearingPoint tarkasteli ERP Study 2023 -selvityksessä suomalaisyritysten toiminnanohjausjärjestelmien nykytilaa, järjestelmävalintoja ja käyttötapoja, sekä uudistusaikeiden taustoja. Tutkimusta varten haastateltiin ERP-asioista päättäviä henkilöitä suomalaisista yrityksistä, ja se on jatkumoa vuoden 2021 alussa ensimmäistä kertaa julkaistulle ERP Study -raportille. 

Pilvipalveluihin ja älykkäisiin ratkaisuihin siirtyminen näkyvät nousevina trendeinä ERP-uudistusten kentällä

Moni yritys on aiemmin nojannut itse ylläpidettyihin on-premise-ratkaisuihin tai ulkoistettuun hosting- ja ylläpitomalliin toiminnanohjausjärjestelmänsä kanssa, mutta tällä hetkellä ja tulevaisuudessa yhä useampi päätyy valitsemaan pilvipohjaisen ylläpitomallin, SaaS-ratkaisun tai jonkinlaisen hybridimallin. Kustannustehokkuus on BearingPointin selvityksen perusteella tärkein hosting-mallin valintaan vaikuttava tekijä, mutta myös esimerkiksi pitkän tähtäimen saatavuus ja päivitysmahdollisuudet vaikuttavat valintojen taustalla.

Myös uusien teknologioiden tuomat mahdollisuudet on tunnistettu monissa yrityksissä.

Uusien teknologioiden tuella yritykset voivat automatisoida rutiiniprosesseja, parantaa käyttökokemusta sekä tehdä nopeampia ja tarkempia ennusteita”, kertoo Kimmo Järvikangas. ”Esimerkiksi ohjelmistorobotiikkaa, tekoälyä ja koneoppimista näkee käytettävän yhä enemmän osana ERP-ratkaisuja.”

________________________________________

ERP Study 2023 -raportti on vapaasti ladattavissa BearingPointin verkkosivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

BearingPoint Finland Oy
BearingPoint Finland Oy
Bulevardi 6 A 12
00120 HELSINKI

BearingPoint on itsenäinen liikkeenjohdon konsulttitoimisto, jossa yhdistyvät eurooppalaiset juuret ja maailmanlaajuinen verkosto. Yritys tarjoaa asiakkailleen konsultointipalveluja, liiketoimintaratkaisuja sekä työkaluja onnistuneeseen digitaaliseen transformaatioon, sääntelyn vaatimiin teknologiaratkaisuihin ja analytiikkaan. BearingPointin asiakkaina on monia maailman johtavia organisaatioita sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. BearingPointilla on globaali konsulttiverkosto, johon kuuluu yli 10 000 asiantuntijaa ja joka auttaa asiakkaita yli 75 maassa saavuttamaan mittavaa ja kestävää menestystä.

https://www.bearingpoint.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BearingPoint Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye