Insinööriliitto IL ry

Insinööriliiton Salo: Peruskouluun tarvitaan lisää matematiikkaa

Jaa
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo pitää välttämättömänä, että matematiikan opetusta lisätään peruskouluissa. Oppilaiden erot osaamisessa ovat kasvaneet niin suuriksi, ettei kaikilla ole edellytyksiä jatko-opintoihin tai työelämään.
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo

Erot oppilaiden matematiikan osaamisessa ovat useiden tutkimusten mukaan suuria ja kasvavat yhä. Myös muissa perustaidoissa oppilaiden osaaminen on heikkenemässä.

– Tilanne on kestämätön. Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa jokaisen peruskoulusta valmistuvan tulisi osata laskea, lukea ja kirjoittaa. Tekniikan alan tulevaisuuden kannalta on erityisen tärkeää, että matematiikan ja muiden luma-aineiden osaaminen saadaan nousemaan, Salo sanoo.

Kevään eduskuntavaalien jälkeen koittaa tilaisuus kirjata hallitusohjelmaan keinot, joilla ongelma saadaan ratkaistua. Peruskoulun matematiikan opetusta tulee Salon mielestä lisätä, ja opetuksessa tulee kiinnittää huomiota perustaitojen kehittymiseen.

– Peruskoulua pitää uudistaa. Matematiikan osaamiseen tulee panostaa tuntimäärissä, ja peruskoulussa tulee varmistaa, että riittävät taidot saadaan jokaisella vuosiluokalla. Kyse ei ole ainoastaan tekniikan alan osaamisen varmistamisesta, vaan matematiikan osaamista tarvitaan kaikilla elämänaloilla ja ammateissa.

Insinööriliitto kannattaa perusopetuksen kehittämistä sekä tiede- ja matematiikkakerhojen perustamista koulupäivän yhteyteen. Perusopetuksen pitää taata jokaiselle riittävät taidot seuraavia opintoasteita varten. Mahdolliset osaamisvajeet täytyy korjata viimeistään seuraavan luokan aikana.

Tavoitteet ovat osa Insinööriliiton Lasketaan taso korkeammalle -kampanjaa, jolla Insinööriliitto nostaa esiin matematiikan osaamisen tärkeyttä viikolta 8 alkaen. Kuuden viikon kampanja-aikana mainoksia voi kuulla ja nähdä niin radiossa, televisiossa kuin sosiaalisessa mediassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

Kuvat

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme