Turun Ratapihan Kehitys Oy

Omistajien usko Turun Ratapihan toteutumiseen ei horju

Jaa
Turun Ratapihan Kehitys Oy on loppuvuodesta 2022 ja alkuvuodesta 2023 käynyt menestyksekkäitä neuvotteluja Turun Ratapihan alueelle hakeutuvien uusien kumppanien kanssa. Kehitysyhtiön omistajat edistävät hanketta aktiivisesti, ja Saku Koivu, Ilkka Paananen, Mikko Kodisoja ja Ilkka Kilpimaa luottavat vahvasti alueen tulevaisuuteen.
Havainnekuva veturitallin sisäpihalta. Areenakiinteistö hotelleineen edessä ja elämyskeskus kiinteistö vasemmalla.
Havainnekuva veturitallin sisäpihalta. Areenakiinteistö hotelleineen edessä ja elämyskeskus kiinteistö vasemmalla.

Turun Ratapihan alkuperäiseen aikatauluun on tullut muutoksia koronan myötä, mutta kaavoituksen valmistelu on edennyt toivotusti. Kaupunginvaltuusto pääsee tekemään alueesta päätöksiä kevään aikana.

Jos kaikki sujuu suunnitelman mukaan, on Turun Ratapihan alueen rakentaminen tarkoitus aloittaa vuonna 2024 alueen purkutöillä. Turun kaupungin, VR-Yhtymän ja Turun Ratapihan Kehitys Oy:n välinen sopimus, joka mahdollistaa kehitysyhtiön rahoituksen varmistamisen ja Ratapihan alueen lopullisen kaavoittamisen, on voimassa kesäkuun 2023 loppuun asti.

Saku Koivu, yksi kehitysyhtiön omistajista, suhtautuu lähestyvään takarajaan rauhallisen luottavaisesti.

– Turun Ratapiha ei ole ensimmäinen rakennushanke, jonka aikataulu on elänyt. Vaikka hanke on kestänyt odotettua pidempään, olemme luottavaisia, että uusi kaupunginosa, areena ja elämyskeskus toteutuvat. Meillä on vahva usko, että kesään mennessä kaikki konkreettiset asiat ovat sellaisessa pisteessä, jossa kauppa maa-alueesta voidaan tehdä, Koivu korostaa.

Hyvää yhteistyötä Turun kaupungin kanssa

Yhteistyö Turun kaupungin kanssa Turun Ratapihan alueen ja siihen liittyvän areenan kehittämiseksi on edennyt hyvässä yhteisymmärryksessä. Kaavoitusta on edistetty yhteistyössä kaupungin kanssa, ja yhteydenpito kaupungin eri tahojen kanssa on vahvistanut Turun Ratapihan Kehitys Oy:n omistajien odotuksia hankkeen toteutumisesta.

– Haluamme olla luomassa uutta kaupunginosaa keskelle Turkua, ja Ratapiha voi osaltaan tukea Turun muuta myönteistä kehitystä, sanoo Mikko Kodisoja Turun Ratapihan Kehitys Oy:stä.

Turun kaupunki on mukana areenan osarahoittajana, mutta suurin osa koko Turun Ratapihan rahoituksesta tulee yksityisiltä sijoittajilta.

– Areenalla on erittäin suuri merkitys koko Turun vetovoiman kasvattamiseksi urheilu- ja tapahtumakaupunkina, Ilkka Paananen Turun Ratapihan Kehitys Oy:stä korostaa.

Merkittäviä sopimuksia loppusuoralla

Tällä hetkellä kehitysyhtiöllä on käynnissä lukuisia neuvotteluita alueen tulevien toimijoiden kanssa. Turun Ratapihan Kehitys Oy:n Ilkka Kilpimaa kertoo, että allekirjoittamista vaille valmiista sopimuksista päästään jo pian kertomaan laajemmalle yleisölle.

– Yritykset monilta eri aloilta ovat olleet erittäin kiinnostuneita liikepaikasta Turun Ratapihalla, mikä kertoo myös liike-elämän vahvasta luottamuksesta hankkeen toteutumiseen. Sijoittajien näkökulmasta Ratapihan kiinteistöt jaetaan kolmeen koriin: asunnot, areena ja kaupalliset tilat. Asuntojen ja areenan rahoitus on jo pitkällä, seuraava askel on käynnistää sijoittajaneuvottelut kaupallisten tilojen osalta, Kilpimaa sanoo.

Lisätietoja:
Turun Ratapihan Kehitys Oy, Ilkka Kilpimaa, hallituksen puheenjohtaja

040 743 5223, Ilkka.kilpimaa@sepos.fi

 

Havainnekuvat: Turun Ratapihan Kehitys Oy / PES-Arkkitehdit Oy

Faktaa Turun Ratapihasta

  • Turun kaupungin, VR-Yhtymän ja Turun Ratapihan Kehitys Oy:n kumppanuussopimus on voimassa kesäkuun loppuun
  • Turun Ratapiha toteutetaan lähes kokonaan yksityisellä rahoituksella, kokonaiskustannus on arviolta 414 miljoonaa euroa, ilman asuntorakennusoikeutta
  • Turun kaupunki teki kesäkuussa 2020 periaatepäätöksen sijoittaa oman pääoman sijoituksena 30 miljoonaa euroa areenaan
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö on tehnyt päätöksen rahoittaa areenaa, päätös rahoituksen määrästä avoin

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva veturitallin sisäpihalta. Areenakiinteistö hotelleineen edessä ja elämyskeskus kiinteistö vasemmalla.
Havainnekuva veturitallin sisäpihalta. Areenakiinteistö hotelleineen edessä ja elämyskeskus kiinteistö vasemmalla.
Lataa
Hankkeen havainnekuva keskustan suunnasta.
Hankkeen havainnekuva keskustan suunnasta.
Lataa
Havainnekuva Logomon suunnalta, jossa areenakiinteistö ja hotelli edessä, elämyskeskustilat vasemmalla sekä veturitalli oikealla puolella.
Havainnekuva Logomon suunnalta, jossa areenakiinteistö ja hotelli edessä, elämyskeskustilat vasemmalla sekä veturitalli oikealla puolella.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Turun Ratapihan Kehitys Oy
Turun Ratapihan Kehitys Oy

20100 Turku

http://www.turkuratapiha.fi
Turun Ratapiha on uusi kaupunginosa, jota suunnitellaan VR:n konepajan alueelle. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin ja VR-Yhtymän kanssa. Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. www.turkuratapiha.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapihan hotellikumppaniksi Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva hotellioperaattori Strawberry4.3.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden suurimpiin hotellioperaattoreihin kuuluva Strawberry toteuttaa Ratapihan areenan yhteyteen hotellipalvelukonseptin, joka tukee kaupunginosan kehittymistä ja alueen palvelutarjontaa. Turun Ratapihan hotelli on Strawberryn ensimmäinen hotelli Turussa. Turun Ratapihan Kehitys Oy ja Strawberry A/S ovat solmineet 20 vuoden vuokrasopimuksen Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan rakentuvan hotellin operoinnista. Areenan yhteyteen sijoittuva hotelli on tarkoitus avata samaan aikaan Ratapihan areenan kanssa. Tämän hetken arvion mukaan alueen rakennustyöt alkavat vuonna 2025, joten hotelli ja areena juhlivat avajaisiaan loppuvuodesta 2028. – Olemme erittäin tyytyväisiä Strawberryn kanssa allekirjoitettuun vuokrasopimukseen ja etenkin heidän innovatiiviseen ajatteluunsa Ratapihalle sijoittuvan hotellin konseptista. Hotelli tuottaa Ratapihalle kansainvälisen palvelukonseptin, joka osaltaan mahdollistaa keskustan laajenemisen ja kaupunginosan syntymisen. Hotelli palvelee toki myös Log

Turun Ratapihan Kehitys ja SRV esisopimukseen monitoimiareenan rakentamisesta3.11.2023 09:21:59 EET | Uutinen

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja SRV ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen esisopimuksen, joka kattaa Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan suunnitellun monitoimiareenan ja siihen liittyvien hotellin, toimiston ja pysäköintilaitoksen kehittämisen ja rakentamisen. – Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme esisopimuksen ansiosta käynnistämään Ratapihan areenan ja sen myötä koko alueen toteuttamisen ensimmäisen vaiheen. Esisopimus on koko hankkeen kannalta merkittävä kokonaisuus. Hienoa, että pääsemme hyödyntämään SRV:n tuoretta kokemusta areenarakentamisesta, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa. Turun Ratapihan uusi kaupunginosa rakentuu aivan keskustan tuntumaan päärautatieaseman ja Logomon väliselle konepajan alueelle. Alueelle suunnitellaan monipuolista elämys- ja tapahtumakeskittymää sekä palveluita ja asumista. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. – Nyt solmittu esisopimus on mer

”Ratapihan areena tulee kääntämään tapahtumien virran Turkuun päin” – kaupungin päätökset vahvistavat hanketta6.10.2023 11:31:30 EEST | Tiedote

Turun Ratapiha -suunnitelma on edennyt myötätuulessa, kun Turun kaupungin tekemät hanketta tukevat päätökset ja rakentamisen kustannuksien muutokset vahvistavat tapahtuma- ja elämyskeskuksen toteutumista. Kehitysyhtiö on viimeistelemässä merkittäviä sopimuksia muun muassa rakentamisesta ja hotellitoiminnasta. Lisäksi yhteistyö hankkeen ja paikallisten toimijoiden kanssa vahvistuu Rausanne Oy:n Arto Puolimatkan liittyessä hankeyhtiön hallitukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye