Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapihan hotellikumppaniksi Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva hotellioperaattori Strawberry

Jaa

Pohjoismaiden suurimpiin hotellioperaattoreihin kuuluva Strawberry toteuttaa Ratapihan areenan yhteyteen hotellipalvelukonseptin, joka tukee kaupunginosan kehittymistä ja alueen palvelutarjontaa. Turun Ratapihan hotelli on Strawberryn ensimmäinen hotelli Turussa.

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja Strawberry A/S ovat solmineet 20 vuoden vuokrasopimuksen Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan rakentuvan hotellin operoinnista. Areenan yhteyteen sijoittuva hotelli on tarkoitus avata samaan aikaan Ratapihan areenan kanssa. Tämän hetken arvion mukaan alueen rakennustyöt alkavat vuonna 2025, joten hotelli ja areena juhlivat avajaisiaan loppuvuodesta 2028.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Strawberryn kanssa allekirjoitettuun vuokrasopimukseen ja etenkin heidän innovatiiviseen ajatteluunsa Ratapihalle sijoittuvan hotellin konseptista. Hotelli tuottaa Ratapihalle kansainvälisen palvelukonseptin, joka osaltaan mahdollistaa keskustan laajenemisen ja kaupunginosan syntymisen. Hotelli palvelee toki myös Logomoa ja muita alueen toimijoita ja tuo monipuolisuutta kaupungin hotellitarjontaan. Sopimus on iso askel kohti lopullista päätöstä hankkeen toteutumiselle, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa.

Korkeatasoista täyden palvelun majoitusta tarjoavaan hotelliin on tulossa 249 huonetta, kokouskeskus ja kuntosali. Lisäksi sen yhteyteen rakennetaan kattoterassiravintola. Hotellista tulee suora sisäyhteys areenalle.

– Olemme seuranneet hotellimarkkinan tilannetta Turussa jo pitkään. On hienoa, että saamme mahdollisuuden avata hotellin yhdessä Suomen kiinnostavimmista urbaaneista kaupunkikehityskohteista. Haluamme myötävaikuttaa osaamisellamme ja kokemuksellamme uuden Ratapihan kaupunginosan kehitykseen. Kohteemme tulee olemaan erinomainen lisä Turun hotellimarkkinaan ja Strawberryn pohjoismaiseen hotellitarjontaan, Strawberryn omistaja Petter Stordalen korostaa.

Strawberryllä on 240 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Strawberry omistaa Kämp Groupin ja operoi Clarion-hotelleja. Turun Ratapihan hotellioperaattorihaussa ja vuokrasopimuksessa avusti Finesco Capital Oy yhdessä Nordic Hotel Consultingin kanssa.

Lisätietoja:
Turun Ratapihan Kehitys Oy, Ilkka Kilpimaa, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 743 5223, Ilkka.kilpimaa@sepos.fi

Strawberry, Daniel Stenbäck, Chief Development Officer, puh. +46 70 1616806

Strawberry Finland, Erika Ehrnrooth, COO, puh. +358 50 465 9345

Taustaa: Turun Ratapihan uusi kaupunginosa

  • Hotellioperaattorisopimus Strawberryn kanssa solmittiin helmikuussa 2024.
  • Kehitysvaiheen esisopimus monitoimiareenan ja siihen liittyvän hotellin, toimiston ja pysäköintilaitoksen kehittämisestä ja rakentamisesta SRV:n kanssa solmittiin marraskuussa 2023. Rakennustyöt alkavat arviolta vuoden 2025 aikana.
  • Lippuoperaattorisopimus Ticketmasterin kanssa solmittiin marraskuussa 2023
  • Turun kaupunki teki huhtikuussa 2023 päätöksen 42 miljoonan euron osuudesta areenarahoitukseen ja 8 miljoonan euron juniorilainasta.
  • Turun kaupunki on ostanut VR-Yhtymä Oyj:ltä hankkeen tarvitseman ratapihan maa-alueen, jonka kaupunki myy myöhemmin Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle.

Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapiha on uusi kaupunginosa, jota suunnitellaan VR:n konepajan alueelle. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. www.turkuratapiha.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapihan Kehitys ja SRV esisopimukseen monitoimiareenan rakentamisesta3.11.2023 09:21:59 EET | Uutinen

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja SRV ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen esisopimuksen, joka kattaa Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan suunnitellun monitoimiareenan ja siihen liittyvien hotellin, toimiston ja pysäköintilaitoksen kehittämisen ja rakentamisen. – Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme esisopimuksen ansiosta käynnistämään Ratapihan areenan ja sen myötä koko alueen toteuttamisen ensimmäisen vaiheen. Esisopimus on koko hankkeen kannalta merkittävä kokonaisuus. Hienoa, että pääsemme hyödyntämään SRV:n tuoretta kokemusta areenarakentamisesta, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa. Turun Ratapihan uusi kaupunginosa rakentuu aivan keskustan tuntumaan päärautatieaseman ja Logomon väliselle konepajan alueelle. Alueelle suunnitellaan monipuolista elämys- ja tapahtumakeskittymää sekä palveluita ja asumista. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. – Nyt solmittu esisopimus on mer

”Ratapihan areena tulee kääntämään tapahtumien virran Turkuun päin” – kaupungin päätökset vahvistavat hanketta6.10.2023 11:31:30 EEST | Tiedote

Turun Ratapiha -suunnitelma on edennyt myötätuulessa, kun Turun kaupungin tekemät hanketta tukevat päätökset ja rakentamisen kustannuksien muutokset vahvistavat tapahtuma- ja elämyskeskuksen toteutumista. Kehitysyhtiö on viimeistelemässä merkittäviä sopimuksia muun muassa rakentamisesta ja hotellitoiminnasta. Lisäksi yhteistyö hankkeen ja paikallisten toimijoiden kanssa vahvistuu Rausanne Oy:n Arto Puolimatkan liittyessä hankeyhtiön hallitukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye