Agronomiliitto ry

Reilu työelämä on osa elintarvikeketjun laatua

Jaa
Suomalaisia elintarvikkeita tuotetaan laadukkaista raaka-aineista vastuullisten käytäntöjen ja toimivan valvonnan yhdistelmänä. Toimintamme on hyvämaineista ja luotettavaa, mistä kertoo kotimaisuuden arvostus kautta koko ruokaketjun.

Tiedot kymmenien thaimaalaisten marjanpoimijoiden joutumisesta epäiltyjen ihmiskaupparikosten uhreiksi kertovat, että ainakin kahden yrityksen kohdalla vastuullisuusvalvonta on pettänyt. Agronomiliitto haluaa korostaa, että työelämän pelisääntöjen on oltava kunnossa myös kausi- ja vierastyövoiman tarpeen väistämättä lisääntyessä.

Reilu työelämä kuuluu kaikille ja on yhä olennaisempi osa ruokaketjun sosiaalista vastuuta. On selvää, että uusien toimintatapojen lisääntyessä, valvonnan ja ohjeistuksen sisäänajo tuo haasteita. On kuitenkin täysin kestämätöntä, jos virheet toistuvat ja korjausliikkeet venyvät tai niitä ei ole lainkaan. Muutamiin yrityksiin kohdistuneet rikosepäilyt ovat tutkinnan mukaan jatkuneet useita vuosia. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Agronomiliitto painottaa yritysten ja ruokaketjun sisäistä vastuullisuusvalvontaa. Reilu työelämä, tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat olennainen osa kestävää kehitystä. Vaikka rikosepäilyjen määrä on kokonaisuuteen verraten marginaalinen, on jokainen tapaus yksittäinkin liian paljon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Kaunisto
Toiminnanjohtaja
040 901 1640

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Agronomiliitto ry
Agronomiliitto ry
Pohjoinen Makasiinikatu 6 A 8
00130 HELSINKI

09 251 1160https://www.agronomiliitto.fi/liitto/

Agronomiliitto ry

Agronomiliitto yhdistää koko ruokaketjun: siihen kuuluu noin 6 000 maatalous-, elintarvike-, ravitsemus-, kuluttaja- ja ympäristötieteiden asiantuntijaa. Liitto on palvelu- ja etujärjestö, joka ajaa jäsentensä ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja. Vuonna 1897 perustettu Agronomiliitto on Akavan jäsenjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Agronomiliitto ry

Kasvulla vakautta, politiikalla vastakohtaisuutta21.6.2023 13:42:02 EEST | Tiedote

Petteri Orpon (kok.) hallitus ilmoittaa lähtökohdakseen julkisen talouden vakaannuttamisen kasvua ruokkimalla. Ohjelmassaan hallitus tavoittelee velkaantumisen pysäyttämistä erityisesti työllisyyttä parantamalla. Tavoitetta ryyditetään ennätyssuurella kuuden miljardin säästötavoitteella vaalikauden aikana. Kasvun ajuriksi nostetaan tuotekehitys- ja investointimenot, joita pyritään vahvasti lisäämään. Panostuksesta merkittävä osa suunnattaisiin yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin, myös sektoritutkimuslaitokset mainitaan. Agronomiliiton tavoitteena oli vauhdittaa TKI-panostukset kasvuun ja olemme tähän hallitusohjelman kirjaukseen tyytyväisiä. Erityistoiveemme oli saada ruoan vientiosaamisen koulutukseen merkittävä avaus. Viennistä hallitus puhuu yleisellä tasolla mutta asioiden toimeenpano jää jatkoselvitykseen. Ennen vaaleja vaalivoittajien puheissa arvosteltiin - jopa vähäteltiin - vihreän siirtymän ja uusiutuvien luonnonvarojen merkitystä Suomelle. Orpon hallituksen ohjelmassa jä

Agronomiliiton valtuuston 28.4.2023 kannanotto: Ruokajärjestelmä tarvitsee osaavia uudistajia28.4.2023 15:56:01 EEST | Tiedote

Agronomiliiton valtuusto vaatii uuden, muodostettavan hallituksen yhdeksi kärkihankkeeksi suomalaisen ruokapolitiikan uudistamista. On aika rakentaa monipuoliseen osaamiseen perustuva kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä, joka varmistaa ruokaturvallisuuden ja vihreän siirtymän. Tämä edellyttää paitsi poliittista edelläkävijyyttä, myös ruoka- ja luonnonvara-alojen ammattilaisten laajan osaamisen vahvistamista ja käyttöä.

MMT, dosentti Perttu Virkajärvi on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja 202229.10.2022 22:00:00 EEST | Tiedote

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Perttu Virkajärvi on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran tutkimalla systemaattisesti nurmiviljelyä, sen ympäristövaikutuksia sekä nautakarjatalouden ravinnekiertoa. Virkajärvi toimii johtavana tutkijana Luonnonvarakeskuksessa (Luke), Nurmet ja kestävä maatalous -ryhmässä. Agronomiliitto palkitsi Perttu Virkajärven Vuoden vaikuttaja 2022 -tunnustuksella 125-vuotisjuhlassaan 29.10.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme