Aalto-yliopisto

Kestävyysraportointikilpailu jää tauolle

Jaa
Kilpailun sijaan järjestäjäryhmä haluaa suunnata voimavaransa kestävyysraportoinnin kehittämiseen.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjätahot ovat yhdessä tuumin päättäneet laittaa kilpailun tauolle toistaiseksi. Kilpailun sijaan järjestäjäryhmä suuntaa voimavaransa kestävyysraportoinnin kehittämiseen ja uuden direktiivin mukaisten raportointivalmiuksien kasvattamiseen.

Vuodesta 1996 lähtien järjestetty kestävyysraportointikilpailu jää tauolle. Vuosittain järjestettävässä kilpailussa on palkittu Suomen parhaat kestävyysraportit. Kilpailun järjestäjät pitävät edelleen kestävyysraportoinnin kehitystä tärkeänä. Kilpailun sijaan koetaan tässä hetkessä tärkeämmäksi antaa yritysten keskittyä uuden kestävyysraportoinnin haltuunottoon.

”Haluamme kestävyysraportoinnin onnistuvan, joten osaajia ja osaamisen kehittämistä sekä hyvien käytäntöjen kasvattamista tarvitaan. Puhumme siis edelleen, ehkä jopa entistä vahvemmin, asian puolesta, mutta kilpailun sijaan suuntamme voimavaramme uuden sääntelyn mukaisten valmiuksien kasvattamiseen”, täsmentää Suomen Tilintarkastajat ry:n toiminnanjohtaja Sanna Alakare.

”Yli 20 vuotta sitten, kun kilpailu käynnistettiin, sen tavoitteena oli lisätä yritysten tietoisuutta kestävyysraportoinnista. Nyt sitä koskeva direktiivi on hyväksytty ja kestävyysraportointi on kaikkien huulilla, joten voimme todeta onnistuneemme tässä tavoitteessa”, lisää Hankenin apulaisprofessori Hanna Silvola.

CLC:n pääekonomisti Timo Tyrväinen kertoo, että Climate Leadership Coalition on osallistunut kestävyysraportointikilpailun kehittämiseen usean viime vuoden ajan. Tänä aikana olemme todistaneet kestävyysraportoinnin laadullisen tason huimaa nousua. Se vahvistaa suomalaisten yritysten valmiutta uuden EU-regulaation kohtaamiseen.”

”Pidämme tärkeänä, että edelleen yhdessä kehitämme suomalaisten yritysten raportointia kestävyydestä. Mahdollisesti jatkossa on tarkoituksenmukaisempaa pohtia keinoja etenkin pk-yritysten tukemiseksi kestävyysasioissa”, kertoo yritysvastuuverkosto FIBSin johtaja Helena Kekki.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjätahot jatkavat pohdintaa siitä, millaisia toimia tarvitaan suomalaisten yritysten kestävyyden ja sen raportoinnin tukemiseksi. ”Järjestäjäryhmä näkee, että hyvällä kestävyystietojen raportoinnilla voidaan osaltaan edistää suomalaisen elinkeinoelämän kansainvälistä kilpailukykyä ja parantaa mm. rahoituksen saannin edellytyksiä”, kiteyttää Finsif ry:n varapuheenjohtaja Markus Lindqvist.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjäryhmään kuuluvat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, Yritysvastuuverkosto FIBS ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Sitra on kilpailun yhteistyökumppani.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Tilintarkastajat ry:n toiminnanjohtaja Sanna Alakare
sanna.alakare@tilintarkastajat.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

twitter.com/aaltouniversity

youtube.com/aaltouniversity

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye