Resonaari soi -konsertissa 5.4. kaikki soittaa – erityisoppijat nousevat Savoy-teatterin lavalle

Jo seitsemättätoista kertaa järjestettävässä Resonaari soi -konsertissa esiintyy tänä vuonna lähes 70 Resonaarin musiikkiopiston erilaista oppijaa: 14 bändiä ja kuoro. Mukana on myös erityisryhmiin kuuluvien muusikkojen ammattiorkesteri Resonaarigroup.
– Bändissä soittamisella on Resonaarin opetuksessa keskeinen rooli. Yhdessä soittaminen on hauskaa ja se kehittää oppilaiden sosiaalisia taitoja ehkäisten samalla yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Soittotaito nostaa itsetuntoa ja rikastuttaa elämää merkittävällä tavalla. Tämä, on kulttuurihyvinvointia parhaimmillaan, sanoo Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen.
Konsertin peruslipun hinta on 24,50 euroa, opiskelijat ja 7-17-vuotiaat 15 euroa. Liput ovat myynnissä Savoy-teatterissa ja Lippu.fi-palvelussa.
Konserttiin voi osallistua myös kulttuurikaverin kanssa, mikäli tapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, yksin lähteminen ei houkuttele tai jos se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksi kulttuuritapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. Lue lisää Kulttuurikaveri-toiminnasta.
Kansainvälisesti tunnustettu erityismusiikkikasvatuksen innovaatiokeskus
Musiikkikeskus Resonaari aloitti toimintansa vuonna 1995. Ajan myötä Resonaarista on kehittynyt erityismusiikkikasvatuksen, musiikkipedagogiikan ja kulttuurisen sosiaalityön arvostettu asiantuntijakeskus sekä maan että maailman laajuisesti.
Resonaari on ensimmäinen erityisryhmille suunnattu musiikkiopisto, jolle on myönnetty taiteen perusopetuksen valtionosuusrahoitus vuonna 2019. Resonaarissa opiskelee tällä hetkellä lähes 300 oppilasta.
Musiikista voi tulla myös ammatti erityisryhmiin kuuluville. Tästä on osoituksena Resonaarissa 2009 perustettu yhtye Resonaarigroup, jossa soittaa kuusi erityisryhmiin kuuluvaa ammattimuusikkoa.
Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen ja eritysasiantuntija Kaarlo Uusitalo ovat keränneet lukuisia palkintoja ja tunnustusta merkittävästä työstään. Uusitalon kehittämät, helposti omaksuttavat kuvionuotit ovat innovaatio, jota käytetään apuna opetuksessa.
Tutustu Resonaarin toimintaan: resonaari.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen
markku.kaikkonen@resonaari.fi
puh 040 076 6712
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
HelsinkiMissio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö. Vähennämme yksinäisyyttä ja lisäämme hyvinvointia. Tunnemme yksinäisyyden ja tiedämme keinot sen voittamiseksi. Vuonna 2023 olemme toimineet 140 vuoden ajan.
Toimimme sadan ammattilaisen ja tuhannen vapaaehtoisen voimin. Kohtaamme, tuemme ja autamme vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tarjoamme yksinäisyyttä lievittäviä palveluja valtakunnallisesti sekä mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisena kohtaamaan muita.
Kutsumme kaikki tekoihin yksinäisyyttä vastaan. Tavoitteemme on, että kukaan ei jää yksin.
#yhdessäyksinäisyysvoitetaan
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HelsinkiMissio
School to Belong-ensamhetsenkät: Unga som upplever ensamhet träffas sällan utanför skolan eller online – inom skolor har man hittat lösningar för att minska på ensamheten19.9.2023 06:30:00 EEST | Tiedote
Var tredje (33 %) ung som upplever ensamhet träffar inte kompisar eller andra jämnåriga varje vecka vare sig på fritiden eller online. Ungas upplevelse av att de kan påverka sina egna känslor av ensamhet har ökat med fyra procentenheter på ett år i läroanstalter som deltar i School to Belong-programmet. Respondenterna i School to Belong-ensamhetsenkäten är 6 335 unga.
School to Belong -yksinäisyyskysely: Yksinäisyyttä kokevat nuoret tapaavat toisiaan harvoin kouluyhteisön ulkopuolella – ratkaisuja löydetty yksinäisyyden vähentämiseksi19.9.2023 06:30:00 EEST | Tiedote
Joka kolmas (33 %) yksinäisyyttä kokevista nuorista ei tapaa kavereita tai muita saman ikäisiä viikoittain kasvokkain eikä verkossa. Nuorten kokemus siitä, että he voivat vaikuttaa omaan yksinäisyyden tunteeseen on kasvanut vuodessa neljä prosenttiyksikköä School to Belong -ohjelmassa mukana olevissa oppilaitoksissa. School to Belong -yksinäisyyskyselyssä on vastaajana 6 335 nuorta.
”Varför är jag ensam?” – Över hundra sökningar efter hjälp mot ensamhet i huvudstadsregionen varje dag15.8.2023 06:30:00 EEST | Tiedote
Var tionde finländare lider av skadlig, långvarig ensamhet. Många söker svar online och använder sökmotorer för att få hjälp mot ensamhet både i städer och på landsbygden. Kampanjen Så att var och en möts av en medmänniska lyfter fram ett växande problem men också möjligheten att ge och få hjälp för att lindra problemet. Kampanjen samlar in medel för arbetet mot ensamhet.
”Miksi olen yksin?”– pääkaupunkiseudulla haetaan apua yksinäisyyteen verkossa yli sata kertaa päivässä15.8.2023 06:30:00 EEST | Tiedote
Joka kymmenes suomalainen kärsii haitallisesta, pitkäkestoisesta yksinäisyydestä. Yksinäisyyteen haetaan vastauksia verkosta ja hakukoneilla etsitään apua niin kaupungeissa kuin haja-asutusalueilla. Jotta vastassa olisi ihminen –kampanja nostaa esille kasvavan ongelman sekä mahdollisuuden antaa ja hakea apua sen lievittämiseksi. Kampanjalla kerätään varoja yksinäisyyden vastaiseen työhön
Krisjouren för unga 30 år – effektiv hjälp till unga på tre språk6.6.2023 06:00:00 EEST | Tiedote
År 1993 grundades Krisjouren för unga för att förebygga självmord bland ungdomar. Med tiden har tyngdpunkten i arbetet förändrats. I dag är avsikten att minska ensamhet, öka och upprätthålla välbefinnande samt stärka delaktighet. Hjälp finns att få på riksnivå och på tre språk – finska, svenska och engelska.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme