Terveysteknologia ry

Terveysteknologian vienti uuteen ennätykseen

Jaa
Terveysteknologian tuotevienti oli 2,65 miljardia euroa vuonna 2022. Kasvua edellisvuodesta oli 6 %. Vienti luo työpaikkoja ja mahdollistaa kehitystyö- ja teolliset investoinnit.

Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen kertoo tyytyväisenä, että vuonna 2022 päästiin normaaliin kasvuun. ”Koronavuodet verottivat terveysteknologian tuotevientiä, vaikka vienti on joka vuosi ollut edellistä vuotta suurempaa. Pahimpana vuonna 2020 koronatestien vienti korvasi muiden osa-alueiden viennin laskun.”

Yhdistyksen puheenjohtaja Mika Hagberg Paree Group Oy:stä korostaa yrityksissä tehtävää tärkeää työtä ihmisten auttamiseksi, mikä tuo ylpeyttä olla yrityksen työntekijä. ”Vastuullinen työpaikka ja kiinnostavat työtehtävät lisäävät pito- ja vetovoimaa alan yrityksiin. Vastuullisuus on tärkeää alan yrityksille, ei pelkästään haluna vaan myös kykynä ja tekoina.”

Hassisen mukaan korona ei ollut ainut syy, mikä vaikeutti yrityksiä. ”Ilman koronaa sekä komponentti- ja osaajapulaa juhlisimme nyt 3 miljardin euron rajapyykin ohittamista. Sen verran kasvua edellisinä vuosina menetettiin.”

Komponenttipulan osalta tilanne onneksi on helpottunut. Osaajapula sen sijaan on kroonistunut. Kansainvälisten rekrytointien tarve on kova, kuten muuallakin teknologiateollisuudessa.

”Terveysteknologiayrityksiin kansainväliset osaajat sopivat hyvin, koska heitä on jo valmiiksi paljon”, jatkaa Hagberg. ”Kukapa ei haluaisi olla mukana tekemässä yhden nopeimmin kasvavan korkean teknologian vientialan kasvua.”

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Saara Hassinen
Terveysteknologia ry – Healthtech Finland,
puh. 040 531 1661
saara.hassinen@teknologiateollisuus.fi

Yhdistyksen kirjaamat kasvun menestystekijät löytyvät vaalisivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Hassinen
Toimitusjohtaja
Terveysteknologia ry
+358 40 531 1661
saara.hassinen@teknologiateollisuus.fi

Tietoja julkaisijasta

Terveysteknologia ry
Terveysteknologia ryTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveysteknologia ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme