Business Tampere

Tampere mukana kehittämässä kansainvälistä tekoälyn testiympäristöverkostoa

Jaa
EU on käynnistänyt merkittävän investoinnin nopeuttaakseen vastuullisen tekoälyn (AI) kehittämistä Euroopassa. Investoinnin tavoitteena on luoda Euroopan laajuinen verkosto testiympäristöjä tekoälykehityksen tueksi.
Kuva: Skyfox, Marko Kallio
Kuva: Skyfox, Marko Kallio

Yritykset pääsevät testialustojen avulla kehittämään tekoälytuotteitaan oikeassa ympäristössä. Samalla myös kaupungit ja muut ratkaisujen käyttäjät pääsevät kokeilemaan innovatiivisia tekoälypohjaisia ratkaisuja varhaisessa vaiheessa ennen ratkaisujen kaupallistamista.

- On hienoa, että tällaisia investointeja tehdään tekoälyn hyödyntämisen edistämiseksi, toteaa digitaalisen transformaation ohjelmajohtaja Kristian Valkama Business Tampereesta. Keinoälyn kehittäminen on monimutkaista ja edellyttää usein suuria tietomassoja sekä merkittäviä resursseja. Testiympäristöt tarjoavat yrityksille ketterän ja kustannustehokkaan tavan päästä testaamaan innovaatiotaan, Valkama jatkaa.

Investoinnin tavoitteena on testialustojen kehityksen tuotteistaminen sekä prosessien ja käytäntöjen yhtenäistäminen. Hanke pyrkii madaltamaan kynnystä testialustojen käyttöön Euroopassa ja nopeuttamaan innovaatioiden tuontia markkinoille, sekä vahvistamaan EU:n kilpailukykyä.

- Tampere on ainoana kaupunkina Suomessa mukana CitCom.ai -verkostossa. Projektissa mukana olo antaa Tampereen seudun yrityksille ja tutkimuslaitoksille tulevaisuudessa huikean mahdollisuuden edistää tekoälyn käyttöä ja kokeiluja kansainvälisessä ympäristössä sekä kehittää entistä parempia palveluita kaupunkilaisille Euroopassa, kertoo Markku Niemi, älykaupunkikehityksen ohjelmajohtaja Business Tampereesta.

Viisivuotinen projekti kokoaa yhteen alan vahvimmat tahot EU:ssa ja mukana on yhteensä 11 EU-maata. 220 miljoonan euron projektia johtaa tanskalainen konsortio, Suomen osuutta työssä koordinoi Business Tampere.

Lisätiedot:

Business Tampere:

Kristian Valkama, ohjelmajohtaja, digitaalinen transformaatio
Puh. +358 40 538 0365
kristian.valkama@businesstampere.com

Markku Niemi, ohjelmajohtaja, älykaupunkikehitys
Puh: +358 50 511 7341
markku.niemi@businesstampere.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Skyfox, Marko Kallio
Kuva: Skyfox, Marko Kallio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme