Pirkanmaan liitto

Pirkanmaan energiastrategiasta nousee esiin, että biokaasussa, aurinko- ja tuulisähkössä on eniten mahdollisuuksia

Jaa
Pirkanmaalle on valmistunut energiastrategia yhteistyössä maakunnan toimijoiden kanssa. Strategiassa käsitellään monipuolisesti Pirkanmaan tulevaisuuden energiajärjestelmää, siihen kuuluvia erilaisia energiantuotantomuotoja ja infrastruktuuriratkaisuja.

Biokaasussa sekä aurinko- ja tuulisähkössä nähdään eniten lisäämisen mahdollisuuksia. Niiden osuus on nykyisessä maakunnan energiajärjestelmässä varsin pieni. Samanaikaisesti on tärkeää pitää väylä auki nouseville teknologioille. Niitä ovat tällä hetkellä esimerkiksi pienydinvoimalat, vety ja synteettiset polttoaineet.

Strategian painopisteet ovat energian tuotannossa sekä siirrossa, kuljetuksessa ja varastoinnissa. Myös nykyinen energiakriisi on otettu huomioon valmistelussa. Tavoitevuosi strategialla on 2030.

Pirkanmaan energiastrategian tavoitteina on:

  • mahdollistaa Pirkanmaan hiilineutraalius
  • varmistaa Pirkanmaan energiajärjestelmän toimitus- ja huoltovarmuus
  • irrottaa maakunta venäläisestä tuontienergiasta
  • vahvistaa aluetaloutta ja energiaan liittyvää TKI-toimintaa
  • varmistaa energiamurroksen oikeudenmukaisuus ja kustannustehokkuus
  • parantaa Pirkanmaan energiatehokkuutta

Tavoitteisiin päästään heikentämättä luonnon monimuotoisuutta.

Maakuntahallitus kävi 27.3. kokouksessaan asiasta keskustelua ja hyväksyi Pirkanmaan energiastrategian.

Pirkanmaan energiastrategiajulkaisuun lisättiin sivun 8 ensimmäisen kappaleen loppuun teksti ”Suomessa tullaan ylläpitämään huoltovarmuuden vuoksi myös turpeen tuotantoketjuja.” Sivun 13 (Biomassa) kolmannen kappaleen loppuun lisättiin teksti ”Hiilinielujen lissämiseksi on tärkeää huolehtia metsien kasvusta. Harvennukset tulee tällöin tehdä ajoissa ja oikein, jolloin saamme sekä metsiin parempaa kasvia että energiapuuta.” 

Energiastrategia valmistuu taitetuksi julkaisuksi lähipäivinä.
Luonnosversio on luettavissa esityslistan liitteenä (§31 Pirkanmaan energiastrategia): 

https://pirkanmaajulkaisu.ktweb.fi/

------

Pirkanmaan energiastrategia 2030 ja vetyvoorumi -tilaisuus

Tule kuulemaan Pirkanmaan uudesta energiastrategiasta ja maakunnan mahdollisuuksista vetytaloudessa! Tapahtumaa voi seurata myös verkossa torstaina 30.3. klo 9-11. Kutsu medialle on lähtenyt torstaina 23.3.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri RäsänenInnovaatio- ja tulevaisuustyön johtajaPirkanmaan liitto

Nousevien teknologioiden hyödyntäminen, kansalliset ja eurooppalaiset politiikkaohjelmat, verkostot ja rahoituskanavat.

Puh:040 772 3008petri.rasanen@pirkanmaa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto
Pirkanmaan liitto
Kelloportinkatu 1 B
33101 Tampere

03 2481 111http://www.pirkanmaa.fi

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme