Aviador Kustannus

Sielukasta! – soulin kuninkaallisia on kattava tietopaketti mustien popmusiikista

Jaa
Pekka Valtosen uusin tietoteos on kansainväliselläkin tasolla yksi laajimmista aiheestaan kirjoitetuista teoksista.
Kansi: Juhana Lauronen-Karlsson
Kansi: Juhana Lauronen-Karlsson

Pekka Valtosen tietokirja Sielukasta! – soulin kuninkaallisia on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Mustien artistien kappaleita alkoi yllättäen näkyä aiemmin vain valkoisten artistien kansoittamilla pop-listoilla. Uuden musiikkigenren, soulin, kukoistuskausi oli alkanut. Sen myötä mustien musiikki nousi ensimmäistä kertaa osaksi populaarimusiikin valtavirtaa. Suosion taustalla olivat legendaariset levy-yhtiöt, kuten Motown Detroitissa ja Stax Memphisissä, taitavat hittinikkarit sekä ennen kaikkea sielukkaat laulajat ja lauluyhtyeet. Teos esittelee soulin vaiheita ja lukuisten artistien ja yhtyeiden tuotantoa Otis Reddingistä Stevie Wonderiin, Aretha Franklinista Tina Turneriin ja Ronettesista Temptationsiin – pienempiä tähtiä unohtamatta.

Historioitsija ja kulttuuriantropologi Pekka Valtonen (s. 1957) paneutuu itselleen nuoruudesta alkaen läheiseen aiheeseen ammattitutkijan perusteellisuudella ja souldiggarin tunteella. Lopputuloksena on kansainvälisestikin yksi kattavimmista ”mustien popmusiikista” kirjoitettu teos.

Antropologi ja historioitsija Pekka Valtonen (s. 1957) tunnetaan tietokirjailijana, joka on perehtynyt erityisesti Latinalaisen Amerikan historiaan ja varhaisiin kulttuureihin. Lisäksi hän on syvällisesti perehtynyt populaarimusiikkiin, jossa hänen erikoisalueinaan ovat Beatles sekä soulmusiikki.

VALTONEN, PEKKA : Sielukasta! – soulin kuninkaallisia
450 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811461
Ilmestymisaika: Huhtikuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Juhana Lauronen-Karlsson
Kansi: Juhana Lauronen-Karlsson
Lataa
Pekka Valtosen kuva © Hannu Jukola
Pekka Valtosen kuva © Hannu Jukola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme