Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin puolivuotishuolto ja pesu – yösulkuja neljänä perättäisenä yönä

Jaa
Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikolla 17 tunnelin puolivuotishuoltoon liittyviä töitä. Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa silloin tunnelin perusteellisesti neljänä perättäisenä yönä maanantai-illasta varhaiseen perjantaiaamuun mennessä. Samanaikaisesti Fintraffic Tie Oy huoltaa ja testaa tunnelin teknisiä järjestelmiä. Töiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjaaan varareitille.

Kevään puolivuotishuolto sulkee Tampereen Rantatunnelin neljänä perättäisenä yönä huhtikuun viimeisellä viikolla, eli viikolla 17. Ensin Rantatunnelin toinen tunneliputki suljetaan yön ajaksi liikenteeltä ja sen jälkeen toinen. Huoltotöiden aikana suljetun tunneliputken liikenne ohjataan yöksi katuverkon kautta kulkevalle opastetulle varareitille.

Rantatunnelin itään johtava A-putki suljetaan yöksi liikenteeltä 24.–26.4.2023 klo 22–06 väliseksi ajaksi. Liikennekatkon aikana tunnelia pestään, huolletaan, testataan ja tarkistetaan sen teknisiä järjestelmiä ja laitteita. Myös tunnelin verhousrakenne ja kaivot tarkastetaan ja puhdistetaan tarvittaessa.

Vastaavasti länteen johtava B-putki suljetaan samoin yöksi liikenteeltä 26.–28.4.2023 kello 22–06 väliseksi ajaksi.

Perusteellinen huolto kahdesti vuodessa

Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimivuus varmistetaan kerran kuukaudessa yksi tunneliputki kerrallaan tehtävillä säännöllisillä huoltotöillä. Liikenteelle ja tunnelin teknisille laitteille pölystä koituvaa haittaa vähennetään pesemällä tunnelia säännöllisesti. Lisäksi kahdesti vuodessa tunneliputket suljetaan vuorotellen laajemman huollon vuoksi viikon ajaksi öiseltä liikenteeltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Pertti Valo, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p. 0295 036 288


Työnjohtaja Miska Niemi, Pimara Oy, p. 040 7113 307


Projektipäällikkö Juhani Hentunen, Fintraffic Tie Oy, p. 044 207 4626

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme