HUS

Aikuissosiaalityö on keino turvata työ- ja toimintakykyä - valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 19.–20.4. Helsingissä

Jaa
Tuoreen THL:n ja Kelan hyvinvointikatsauksen mukaan väestön työ- ja toimintakyvyn heikkeneminen uhkaa taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä. On tärkeää, että ihmiset voivat fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti hyvin, ovat toimintakykyisiä, pystyvät tekemään työtä ja löytävät elämäänsä merkityksiä. Aikuissosiaalityö on yksi keino turvata työ- ja toimintakykyä. Se on yhteiskunnan turvaverkko, joka tukee elämän perustarpeissa.

Aikuissosiaalityössä esimerkiksi etsitään keinoja asunnon säilyttämiseen, tuetaan taloudellista toimintakykyä ja vahvistetaan osallisuuden kokemusta vaikeissa elämäntilanteissa. Kriisin yllättäessä pyritään ylläpitämään toivoa ja tunnistamaan asiakkaan voimavaroja. Osallisuuden lisääminen vähentää yksinäisyyttä, joka tutkimusten mukaan heikentää hyvinvointia ja luo yhteiskunnallista eriarvoisuutta. Aikuissosiaalityöllä voidaan myös tukea vanhempien jaksamista ja taloudellista tilannetta, mikä on tärkeää ehkäisevää lastensuojelutyötä.

Valtakunnallisten aikuissosiaalityön päivien 19.–20.4. teema on monipuolisia palveluja ja kokonaisvaltaista kohtaamista. Esimerkkeinä ovat muun muassa sosiaalinen kuntoutus ja kuntouttava työote, aikuissosiaalityön yhteistyö muiden sote-palveluiden kanssa ja miten traumataustaisia asiakkaita huomioidaan aikuispalveluissa.

Aikuissosiaalityön asiakkaiden toimintakyvyn ja hyvinvoinnin haasteet edellyttävät sosiaalityöltä yhä vaativampaa toimintakyvyn vahvistamista ja tähän liittyvää menetelmäosaamista, palvelujen kehittämistä ja resurssien vahvistamista. Tilaisuuden avauspuheenvuorossa tohtori Louise Bringselius Lundin yliopistosta painottaa luottamukseen perustuvaa johtamista laadukkaiden palvelujen kehittämisessä.

Päivät kokoavat Helsingin Paasitorniin noin 400 aikuissosiaalityön asiantuntijaa eri puolilta Suomea. Päivät järjestävät Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca ja Sosiaalialan osaamiskeskus Verso.

Toimittajat ovat tervetulleita tilaisuuteen Paasitorniin tai seuraamaan pääsalin esityksiä videostriimin kautta. Striimilinkin saa pyydettäessä osoitteesta socca(at)hus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa Pasanen
Kehittämispäällikkö
Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca
puh. 040 514 3855
kaisa.e.pasanen(at)hus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca

Socca on Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin ja Helsingin yliopiston yhteinen sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusorganisaatio. Kehitämme sosiaalialaa ja tarjoamme kohtaamispaikan sosiaalialan ammattilaisille, asiakkaille ja opiskelijoille. Olemme osa valtakunnallista, lakisääteistä sosiaalialan osaamiskeskusten verkostoa. Hallinnollisesti olemme osa HUS-yhtymää.

www.socca.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme