YetiCare Oy

Ett oväntat resultat från ett EU-finansierat projekt: YetiCare välfärdsteknik hjälper barn att självreglera

Dela
Som en del av det EU-finansierade EPIC-projektet undersöktes YetiCares välfärdsteknik i en brittisk specialskola. Ett anmärkningsvärt resultat av undersökningen framkom efter att observera barn som använde YetiCare för självreglering i klassrummen.
Barn som använder Yetitablet på Mill Water School. EPIC-projektet.
Barn som använder Yetitablet på Mill Water School. EPIC-projektet.

Under november och december 2022 utvärderade Mill Water School, en specialskola i Devon, Storbritannien, hur YetiCare välfärdsteknikteknik kan hjälpa i specialundervisning som en del av projektet eHealth Productivity and Innovation in Cornwall and the Isles of Scilly (EPIC), under granskning av akademiker från University of Plymouth.

Välfärdsteknik i mångsidig användning 

Maria Jokelainen, VD för YetiCare Oy, förklarar YetiCares roll i projektet: "YetiCare välfärdsteknik, en gigantisk Android-baserad Yetitablet, ett lättanvänt användargränssnitt och mångsidiga applikationer, testades i olika klassrum i sex veckor. Skolan kunde testa användbarheten av YetiCare utan några specifika instruktioner. Under utvärderingsperioden observerades sex barn som använde Yetitablet. I slutet av utvärderingen utvärderade sju lärare YetiCare och Yetitablet."

När det gäller projektet beskriver Nicole Thomas, en forskare som deltog, testningen: "YetiCare användes för olika ändamål, bland annat för matematiska studier, sensoriskt stöd och gruppaktiviteter. Utvärderingsrapporten visade att barnen som deltog i experimentet tyckte mycket om att använda YetiCare.

"I synnerhet var YetiBowling, en av YetiCare-applikationerna, en hit. Eleverna tyckte också om att använda olika verktyg, som bollar och borstar. Lärarna beskrev att barnen visste hur de skulle navigera och enkelt hitta sina favoritapplikationer med hjälp av surfplattan. De är vana vid att använda Android-baserade enheter, så det var enkelt att använda Yetitablet", tillägger Thomas.

Barn använde YetiCare för att självreglera

Forskarna blev förvånade över hur barnen använde YetiCare välfärdsteknik för att självreglera och uppnå ett tillstånd av lugn, och stannade kvar i klassrummet.

"När en obehaglig känsla uppstod, gick några av barnen till Yetitablet och började till exempel använda en sensorisk applikation för att hjälpa sig själva att känna sig lugnare. Detta innebar att de kunde stanna kvar i klassrummet", förklarar Daniela Austin, en forskningsassistent vid University of Plymouth, som fungerade som akademisk ledare som stödde YetiCare under deras deltagande i EPIC-projektet.

"När det gäller utbildning och att lämna klassrummet orsakar det att förlust av lektioner och utbildningsmöjligheter. Det innebär också ett minskat antal personal tillgängliga i klassrummet", fortsätter Austin.

"Detta har totalt sett varit ett anmärkningsvärt resultat, eftersom det att ta ett barn som kämpar med stora känslor, ut ur klassrummet för att hjälpa dem att reglera, har konsekvenser för både lärarna och barnet. Till exempel minskar det antalet personal i klassrummet, vilket gör det svårare att integrera tillbaka i klassrummet, vilket kan skada självkänsla och känslomässigt välbefinnande. Detta kommer att ytterligare förvärra utmaningarna med emotionell reglering, sammanfattar Nicole Thomas, forskare som deltar i projektet.

"Förutom att hjälpa till med självreglering rapporterade lärare som utvärderade YetiCare andra fördelar. YetiCare förbättrade interaktionen i gruppaktiviteter, har potential att förbättra kognitiva och motoriska färdigheter och stödja socialisering", tillägger Thomas.

 

Direkta fördelarna med YetiCare  

Enligt Maria Jokelainen har Yetitablet en mängd fördelar, inklusive dess enkla användargränssnitt, mobilitet, anpassningsbara justeringsalternativ (som höjd och lutning), en ultraresponsiv pekskärm som kan upptäcka många beröringar samtidigt och dess breda utbud av förinstallerade applikationer. Dessa attribut kombinerade gör Yetitablet lättillgänglig, även för elever med mobilitets- eller synutmaningar.

"Vi fick ett mycket konkret och överraskande resultat av denna undersökning, och det här ämnet är ett av dem som vi gärna undersöker vidare", avslutar Jokelainen och tar upp vikten av att samarbeta med olika expertorgan även i framtiden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Barn som använder Yetitablet på Mill Water School. EPIC-projektet.
Barn som använder Yetitablet på Mill Water School. EPIC-projektet.
Ladda ned bild
Barn som använder Yetitablet på Mill Water School. EPIC-projektet.
Barn som använder Yetitablet på Mill Water School. EPIC-projektet.
Ladda ned bild
Maria Jokelainen, VD, YetiCare Oy
Maria Jokelainen, VD, YetiCare Oy
Ladda ned bild
Daniela Austin, MPsych, Research Associate, University of Plymouth
Daniela Austin, MPsych, Research Associate, University of Plymouth
Ladda ned bild
Nicole Thomas, PhD, Research Fellow, University of Plymouth
Nicole Thomas, PhD, Research Fellow, University of Plymouth
Ladda ned bild

Länkar

Om

YetiCare Oy
YetiCare Oy
Nihtisillantie 3
02630 Espoo

http://www.yetitablet.com

YETICARE OY är ett finskt teknologiföretag som utvecklar omfattande välfärdsteknik för hälso- och socialvårdssektorn. Företagets historia började 2015 när det var en affärsenhet med fokus på hälso- och sjukvårdssektorn inom Kuori Oy, som tillverkar avancerade pekskärmslösningar. År 2022 separerades YetiCare Oy till ett eget bolag. YetiCares välfärdstekniklösning innehåller en stor Android-baserad Yetitablet-pekskärm, ett lättanvänt användargränssnitt och mångsidiga YetiCare-applikationer utformade för social- och hälsovårdssektorn. www.yeticare.fi


EPIC är ett treårigt projekt finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden som en del av de europeiska struktur- och investeringsfondernas tillväxtprogram 2014-2020. EPIC-projektet fokuserar på att stärka det digitala hälsoekosystemet i Cornwall och Scillyöarna. Projektet stöder forsknings- och utvecklingsledd tillväxt i företag, samtidigt som man arbetar nära med hälso- och sjukvårdsanvändare, arbetstagare och kommissionärer för att identifiera verkliga behov, utveckla användbara lösningar och uppmuntra antagandet av teknisk utveckling inom vård och omsorg. https://epicehealth.co.uk

Följ YetiCare Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från YetiCare Oy

Välfärdstekniken stödjer även vårdpersonalens välbefinnande i arbetet - YetiCare del av TYÖHYVE-projektet13.3.2023 13:54:24 EET | Tiedote

YetiCare Oy deltog i projektet TYÖHYVE (Främjande av personalens välmående på äldreboenden) som genomfördes av Lapplands yrkeshögskola 2022. Baserat på resultaten från projektet, kan välfärdsteknik positivt påverka välbefinnandet för de boende och anställda på vård- och omsorgsboenden. Från enkäterna som genomfördes i projektet framgår det att tre av fyra sjuksköterskor som använde den finska YetiCares välfärdsteknik, upplevde att den också främjade personalens arbetsmiljö och välmående på jobbet.

Health technology also supports care workers' occupational well-being - YetiCare part of the TYÖHYVE project8.3.2023 12:58:10 EET | Press release

YetiCare Oy was involved in the TYÖHYVE (Promoting occupational well-being in the elderly care homes) project implemented by Lapland University of Applied Sciences in 2022. Based on the results gained during the project, health technology can positively influence the well-being of residents and employees in care homes. As stated by the survey carried out in the project, three out of four nurses who used the health technology of Finnish YetiCare felt that it also supported their occupational well-being.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum