Kustannusosakeyhtiö Otava

Suosittu sateenkaarivaikuttaja kyllästyi lastenkulttuurin heteronormatiivisuuteen ja aloitti kirjasarjan, jossa monenlaiset ihmiset ja perheet ovat keskiössä

Jaa
KAKSI ÄITIÄ -some-kanavista tutun Susanna Silvander-Rostin Sulon ja Elsin mummo karkuteillä -lastenkirja esittelee monenlaisia ihmisiä. Silvander-Rosti uskoo, että monimuotoisemmat hahmot lastenkulttuurissa auttaisivat kasvattamaan avarakatseisempia lapsia.

Suosittu perhevaikuttaja ja lastenkirjailija Susanna Silvander-Rosti on kyllästynyt siihen, miten lähes kaikki lapsille suunnattu kirjallisuus ja tv-ohjelmat esittävät perheen hyvin totuttuun, heteronormatiiviseen tapaan: isä, äiti ja kaksi lasta ovat edelleen lähes kaikkialla toistuva normi.

Vaikuttaakseen asiaan itse hän aloitti omien kaksostensa mukaan nimetyn Sulo ja Elsi -kirjasarjan, jonka ensimmäisessä osassa esiteltiin monenlaisia perheitä. Nyt ilmestyvässä Sulon ja Elsin mummo karkuteillä -kirjassa keskiössä on laajemmin ihmisen erilaisuus.

Kirjassa tavataan esimerkiksi huippujalkapalloilija, joka änkyttää, lyhytkasvuinen lääkäri, viittomakielinen taiteilija, häitään juhliva sulhaspari, muunsukupuolinen kahvilanpitäjä ja tatuoitu luokanopettaja.

”Esimerkiksi tatuoidut ihmiset loistavat lastenohjelmissa poissaolollaan, ja siksi lapset saattavat pelätä nähdessään ihmisiä, joilla on runsaasti tatuointeja. Kaupunkikuvassa tatuoinnit ovat kuitenkin tänä päivänä hyvin yleisiä”, Silvander-Rosti sanoo.

Silvander-Rosti ajattelee, että lastenkirjallisuuden ja muun -kulttuurin pitäisi kuvastaa ympäröivää maailmaa, mutta tällä hetkellä se ei sitä tee. Sillä voi olla suuri vaikutus lasten käsitykseen siitä, mikä on ”normaalia” – yksipuolisen representaation vuoksi normaalin käsitys voi jäädä hyvinkin suppeaksi.

Silvander-Rostin kirjasarjan ensimmäisessä osassa Sulon ja Elsin uudet naapurit (2021) tutustuttiin monenlaisiin perheisiin. Molemmat kirjat on kuvittanut Nadja Sarell.

Susanna Silvander-Rosti (s. 1989) on sosiaalisen median vaikuttaja ja lastenkirjailija. Hän ylläpitää yhdessä vaimonsa Ella Rostin kanssa suosittua KAKSI ÄITIÄ -Youtube-kanavaa, jolla on lähes 60 tuhatta tilaajaa. Sen lisäksi he ylläpitävät @kaksiaitia Instagram-tiliä ja KAKSI ÄITIÄ -podcastia. Tekijäkaksikko on palkittu mm. Vuoden perhevaikuttajana (Tubecon Awards -22), Yleisön Suosikkina (Creator Awards -22) ja Setan asiallisen tiedon omenalla (-20).

Sulon ja Elsin mummo karkuteillä ilmestyy 5.5., ja se on saatavana myös ääni- ja sähkökirjana. Äänikirjan lukee Maija Lang.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Susanna Silvander-Rosti
Kuva: Susanna Silvander-Rosti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja pureutuu Venäjän ortodoksisen kirkon ja sen johtajan, patriarkka Kirillin, rooliin Ukrainan vastaisessa hyökkäyssodassa22.9.2023 10:54:05 EEST | Tiedote

Yksityiskoneella kymmenien palvelijoiden ja turvamiesten kanssa liikkuva patriarkka Kirill edellyttää niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin samankaltaista kohtelua kuin valtionpäämiehet. Uutuuskirja tarkastelee, millainen on patriarkka Kirillin johtaman Venäjän ortodoksisen kirkon suhde Putinin hallintoon. Entä millainen rooli uskonnolla on Venäjän hyökkäyssodassa?

Ruotsalaisen Marianne Cedervallin juuri suomeksi käännetty hyvän mielen ja tumman huumorin sävyttämä uutuusdekkari Gotlannin idyllisistä maisemista on täydellinen kirja syksyyn.18.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Mulvaldsin murhat -sarja jatkuu Haudataan menneet -romaanilla! Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa. Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen. Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä. Haudataan menneet on arvostelu ja käsittelyvapaa 28.9.2023. Teoksen on kääntänyt suomeksi Riie Heikkilä ja romaani ilmestyy myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukija on Eija Ahvo. PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme