Helsingin seudun kauppakamari

Mediakutsu: Helsingin seudun kauppakamarin Suhdannepulssin julkistamistilaisuus 26.4.2023 klo 9.30

Jaa
Mikä on yritysten suhdannetilanne nyt? Mitkä ovat yritysten näkymät kolmen kuukauden päähän? Miten työllisyysaste, työpaikkojen määrät ja osa-aikaiset työsuhteet ovat kehittyneet Helsingin seudulla ja eri toimialoilla? Mikä on yritysten edustajien näkemys hallituspohjaksi?

Median edustajat ovat tervetulleita Helsingin seudun kauppakamarin vuoden 2023 ensimmäisen tertiilin Suhdannepulssin julkistamistilaisuuteen keskiviikkona 26. huhtikuuta klo 9.30–10.15. Tilaisuutta voi seurata striimillä.

Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen esittelee Suhdannepulssin tuloksia sekä Tilastokeskuksen työmarkkinatutkimuksen tietoihin perustuvan Helsingin seudun työllisyyskatsauksen.

Seuraavien Suhdannepulssien tulokset julkaistaan elokuussa ja joulukuussa.

Median ilmoittautumiset

Pyydämme median ilmoittautumiset sähköpostitse viestintäpäällikkö Tiina Tikanderille, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi.

Lähetämme ilmoittautuneille erillisen osallistumislinkin tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Tikander, viestintäpäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari,
p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Suhdannepulssi: Kuluttajien kohonneet asuntolainakulut heijastuvat myös yritysten liiketoimintaan30.8.2023 09:59:05 EEST | Tiedote

Helsingin seudun yritysten suhdannenäkymistä ovat heikentyneet viime keväästä: 41 prosenttia vastaajista arvioi suhdanteiden heikkenevän paljon tai jonkin verran, parempia näkymiä odottaa vain 19 prosenttia vastaajista. Kaksi viidesosaa vastaajista ilmoitti kuluttajien kohonneiden asuntolainakustannusten heikentävän oman liiketoimintansa edellytyksiä. Seudun väestönkasvu palautui pandemiaa edeltävälle tasolle vuonna 2022, jolloin asukasmäärä kasvoi 19 000 henkeä. Kuluvan vuoden alkupuolella väestönkasvu kiihtyi edelleen ennätyksellisen vilkkaan maahanmuuton ansiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme