Metsäteollisuus ry

Kutsu: Mennäänpä metsään -toimittajaretki monimuotoiseen talousmetsään Harvialassa 3.5.2023 klo 8–14

Jaa
Tervetuloa katsomaan, miten puuta jalostavan teollisuuden monimuotoisuustyö käytännössä toimii metsäluonnossa: mikä on suojatiheikkö, paljonko on riittävästi lahopuuta, mitä kuuluu mustikoille ja millä keinoilla saadaan lehtipuuta lisää?

Metsäteollisuus ry:n ja Sahateollisuus ry:n järjestämä toimittajamatka tarjoaa mahdollisuuden tutustua UPM:n Harvialan metsäkohteelle. Mukana matkalla ovat Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi, Sahateollisuus ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Anniina Kostilainen sekä UPM:n, Tapion ja Luonnonvarakeskuksen monimuotoisuusasiantuntijat.

OHJELMA 3.5.2023
Klo 8.00 | Yhteiskuljetuksen lähtö Kiasman bussipysäkiltä
Klo 9.30 | Saapuminen Harvialaan
Klo 9.30–11.45 | Tutustuminen talousmetsän luonnonhoitokohteisiin
Klo 11.45–12.30 | Maastolounas
Klo 14.00 | Paluu Helsinkiin 

Retken aikana on mahdollista kysyä myös tuoreimmat kuulumiset puuta jalostavan teollisuuden monimuotoisuustiekartan etenemisestä. Metsäteollisuus ry:n, Sahateollisuus ry:n, Luonnonvarakeskuksen, Itä-Suomen yliopiston, Metsäteho Oy:n, Paikkatietokeskuksen ja Tapio Palvelut Oy:n yhteinen tutkimushanke selvittää, millaisia vaikutuksia metsäsektorin tekemällä monimuotoisuustyöllä on. Tutkimuksesta saatuja tietoja tullaan hyödyntämään toimialan monimuotoisuustiekartassa, joka julkaistaan kesällä 2023.

 

Ilmoittaudu mukaan täältä. Ilmoittautuminen päättyy ke 26.4.2023

Lisätiedot: Jukka Jänönen, viestintäpäällikkö, Metsäteollisuus ry, p. +358 400 127 147, jukka.janonen (a) forestindustries.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Ennallistamisasetus voi pahimmillaan heikentää kotimaisen puun saatavuutta ja teollisuuden kilpailukykyä10.11.2023 16:38:39 EET | Tiedote

Metsäteollisuus näkee ennallistamisen yhtenä luonnon monimuotoisuutta ja sopeutumiskykyä parantavana toimena. EU:n ennallistamisasetusta koskevien neuvottelujen lopputulos herättää kuitenkin huolen kotimaisen puun saatavuudesta pitkällä aikavälillä ja suomalaisen teollisuuden kilpailukyvystä. Paljon jää sen varaan, mitä ennallistamistoimet lopulta ovat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme