Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Asianajaja ja kirjailija Jens Lapidus vierailee Hanasaaressa

Jaa
Ruotsin kansainvälisesti menestyneimpiin kirjailijoihin kuuluva Jens Lapidus vierailee Hanasaaressa 5. toukokuuta 2023. Lapidus keskustelee Julia Korkmanin kanssa kirjoittamisesta, taustastaan asianajajana sekä jengirikollisuuden psykologiasta.

Jens Lapiduksen menestystarina alkoi hänen esikoisromaanistaan Snabba Cash (suom. Rahalla saa) vuonna 2006. Kirjasta tuli kansainvälinen myyntimenestys, joka on tähän mennessä käännetty yli 30 kielelle ja josta on tehty myös elokuva. Vuonna 2021 Netflix julkaisi TV-sarjan Snabba Cash.

Snabba Cash ‑kirjan menestyksen jälkeen Jens Lapidus on julkaissut useita jengirikollisuuden sisäistä logiikkaa käsitteleviä romaaneja, kuten STHLM DELETE, Top dogg, Mr Ykkönen ja Paratiisikaupunki. Kirjoittamiseensa Lapidus saa materiaalia ja inspiraatiota toimittuaan 15 vuotta asianajajana ja lakimiehenä. Työssään hän sai usein todistaa monimutkaisia oikeusprosesseja, joissa oli mukana jengejä, rahaa, ampuma-aseita ja huumausaineita.

Myöhemmin Jens Lapidus on debytoinut myös lastenkirjailijana yhdessä vaimonsa Hedda Lapiduksen ja kuvittaja Gustaf Lordin kanssa. Lapidus toimii myös Ruotsin TV4:n oikeudellisena asiantuntijana.

”Toivotamme Jens Lapiduksen ja Julia Korkmanin tervetulleiksi Hanasaareen. Heidän näkemyksensä rikollisuudesta ja rikollisuuden psykologiasta kiinnostavat suurta yleisöä. Lisäksi on mielenkiintoista kuulla, millaista on siirtyä asianajajan ja lakimiehen työstä päätoimiseksi kirjailijaksi”, Hanasaaren ohjelmajohtaja Victor Andersson toteaa.

Jensin keskustelukumppani Julia Korkman on ehkä Suomen tunnetuin oikeuspsykologi, joka toimii usein asiantuntijana kiperissä oikeustapauksissa. Hän on julkaissut vastikään kirjan Muistin varassa, jossa käsitellään muistin toimintaa. Julia toimii myös ammattilaulajana.

Jens Lapiduksen ja Julia Korkmanin keskustelu käydään ruotsiksi ja tulkataan suomeksi.

Aika: 5.5.2023 klo 17–18. Kirjojen signeeraus tilaisuuden jälkeen.

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo

Jos olet toimittaja ja haluat osallistua keskusteluun tai haluaisit haastatella Jens Lapidusta, ota yhteyttä Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdiin, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373

Yleisö voi ilmoittautua maksulliseen tapahtumaan tästä linkistä:  www.hanaholmen.fi/event/ilta-jens-lapiduksen-kanssa/

Lue lisää Jens Lapiduksesta: www.albertbonniersforlag.se/forfattare/69307/jens-lapidus/

Lue lisää Julia Korkmanista: https://litteratur.sets.fi/forfattare/julia-korkman/

Julia Korkmanin musiikkia: www.juliakorkmanmusic.com/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme