HSY

Kaikki HSY:n Sortti-asemat palvelevat neljänä kevätlauantaina

Jaa
Kaikki HSY:n Sortti-asemat ovat avoinna neljänä seuraavana lauantaina. Kevätsiivousten aikaan asemilla vierailee tavallista enemmän asiakkaita, joten HSY haluaa tarjota jätteiden lajittelulle vielä paremmat mahdollisuudet. Konalan ja Ruskeasannan Sortti-asemat sekä Koivukylän Sortti-pienasema palvelevat normaalistikin joka viikonloppu. Asemilla on poikkeusaukioloja vappuna ja helatorstaina.
HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.
HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen Sortti-asemat palvelevat poikkeuksellisesti neljänä seuraavana lauantaina 29.4., 6.5., 13.5. sekä 20.5. klo 10–18. Lauantaiaukiolot laajenevat keväällä neljän viikon ajaksi Jorvaksen, Kivikon ja Ämmässuon Sortti-asemille.

- Kotien ja pihojen kevätsiivoilut ovat täydessä vauhdissa ja haluamme helpottaa asukkaiden lajittelumahdollisuuksia, jos jotkut eivät ehdi Sortti-asemille arkisin. Olemme iloisia, että kevätaukiolot onnistuvat jälleen useamman poikkeusvuoden jälkeen, kertoo toimintovastaava Eetu Keinänen.

Konalan ja Ruskeasannan Sortti-asemat sekä Koivukylän Sortti-pienasema palvelevat kaikkina tavallisina viikonloppuina la–su kello 10–18. Arkisin Sortti-asemat ovat avoinna klo 7–21. Sortti-pienasema palvelee arkisin viereisen Kierrätyskeskuksen aukioloaikoina klo 9–21.

- Konala on ollut ylivoimaisesti suosituin Sortti-asemamme, mutta samalla altis ajoittaisille ruuhkille. Aloitimme Ruskeasannan viikonloppuaukiolot tammikuussa ja siellä asiointi on alueen laajuuden ansiosta mutkattomampaa. Suosittelemme hyödyntämään muidenkin asemien lauantaiaukioloja, jotta Konalassa vältyttäisiin pahemmilta kevätruuhkilta, Keinänen vinkkaa. 

Toukokuun juhlapäivät tuovat pieniä poikkeuksia aukioloihin. Kaikki Sortti-asemat ovat suljettuina vappuaattona ja -päivänä 30.4.–1.5. sekä helatorstaina 18.5.
Koivukylän Sortti-pienasema on avoinna vappuaattona 30.4. ja helatorstaina klo 10–18, mutta vappupäivänä sekin on suljettu.

Maksuttomat jätteet ja asiointia nopeuttava eSortti-palvelu

Asukkaat voivat tuoda Sortti-asemille muun muassa valmiiksi lajiteltua rakennus- ja puutarhajätettä sekä suurempia jätekuormia, joita ei voi lajitella kiinteistöjen jäteastioihin. Useimmat jätelajit ovat maksullisia, mutta asemille voi tuoda maksutta erikseen lajiteltuja: 

  • kartonkia ja pahvia
  • kodin vaarallisia jätteitä, kuten maaleja, öljyjä ja akkuja
  • lasipakkauksia (pullot ja purkit)
  • metalliromua
  • keräyspaperia
  • sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

Asiointia Sortti-asemilla voi nopeuttaa käyttämällä eSortti-palvelua, jonka kautta tuotavat jätteet voi ilmoittaa ja maksaa ennen asemalla asiointia. Tällöin asiakas pääsee ajamaan sisälle asemalle itsepalveluasiointiin tarkoitettua kaistaa pitkin ja välttyy jonottamiselta Info-pisteelle. Palvelua on kätevää käyttää erityisesti puutarhajätekuormien tai yksittäisten huonekalujen maksamisessa. 

Sortti-asemille tuodut jätteet hyödynnetään uusien tuotteiden raaka-aineena tai jätevoimalassa energiana.

Lisätiedot:  

Eetu Keinänen, HSY, toimintovastaava, eetu.keinanen@hsy.fi, 050 3832 646.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.
HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Tikkurilan alueen pääviemärin kapasiteetin nosto pienentää ylivuotoriskiä22.9.2023 10:31:08 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY korvaa Vantaan Satomäen ja Maarinkunnaan välisen pääviemärin Keravanjoen länsipuolelle rakennettavalla toimintavarmemmalla kahdennetulla paineviemärilinjalla. Tämän lisäksi rakennetaan neljä jätevedenpumppaamoa, jotta jätevedet saadaan johdettua uuteen paineviemäriin. Lisäämällä viemärikapasiteettia pienennetään riskiä, että jätevettä ylivuotaisi viemäristä maastoon ja lähivesistöön.

HSY:n hallituksen päätökset 22.9.202322.9.2023 10:29:24 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa hyväksyä hankesuunnitelman koskien Vantaan Tikkurilan pääviemäreiden saneerausta ja pumppaamojen rakentamista Satomäki-Maarinkunnas -alueella sekä hankesuunnitelman Espoon Mulby-Åminne -alueen vesihuollosta. Hallitus päätti valita LT Teollisuuspalvelut Oy:n urakoitsijaksi sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiin ja lietteen kuljetukseen Espoon ja Kauniaisten urakka-alueilla. Lisäksi hallitus sai tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen vuoden 2022 seurannan sekä osavuosikatsauksen HSY:n toiminnasta ja taloudesta tammi-elokuulta 2023. HSY tiedottaa erillisellä tiedotteella Tikkurilan alueen pääviemäreiden saneerauksen hankesuunnitelmasta. Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. Kokouksen esityslista/pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut käsitellyt asiat: https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Ystävällisin terveisin He

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 22.9.202320.9.2023 07:53:17 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 22.9.2023. Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa hankesuunnitelman hyväksymisestä koskien Vantaan Tikkurilan pääviemäreiden saneerausta ja pumppaamojen rakentamista Satomäki-Maarinkunnas -alueella. Hallitus päättää lisäksi Espoon Mulby-Åminne -alueen vesihuollon hankesuunnitelmasta sekä urakoitsijan valinnasta sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiin ja lietteen kuljetukseen Espoon ja Kauniaisten urakka-alueilla. Hallitus saa tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen vuoden 2022 seurannan sekä osavuosikatsauksen HSY:n toiminnasta ja taloudesta tammi-elokuulta 2023. HSY tiedottaa kokouksen jälkeen Tikkurilan alueen pääviemäreiden saneerauksen hankesuunnitelmasta. Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme