Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki - Esbo stad: Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 19.4.2023

Jaa
Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti yksimielisesti, että Olarin 2 päiväkotia -hanke palautetaan uudelleenvalmisteluun. Lautakunta päätti lukuvuoden 2023-2024 enimmäisoppilasmääristä yleisopetuksessa ja kouluihin perustettavista ryhmistä vuosiluokilla 1-6. Lautakunta päätti myös yksityisen hoidon tuen kuntalisien korotuksesta.

Olarin 2 päiväkotia -hankkeen tarveselvitys

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Olarin 2 päiväkotia -hanke palautetaan uudelleenvalmisteluun. Valmistelun aikana päiväkotihankkeelle tulee etsiä sille paremmin soveltuva tontti.

Englanninkielisen opetuksen järjestäminen Espoo International Schoolissa ja Kivimiehen koulussa sekä englanninkielisen opetuksen oppilasvalintaperusteet

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti jättää asian pöydälle seuraavaan kokoukseen. Järjestetään vanhempien kuulemistilaisuus, jossa käsitellään aihetta. Myös englanninkielisen opetuksen oppilasvalintaperusteiden muuttamisen lautakunta päätti jättää pöydälle.

Lukuvuoden 2023-2024 enimmäisoppilasmäärät yleisopetuksessa ja kouluihin perustettavat ryhmät vuosiluokilla 1-6

Lautakunta päätti lukuvuoden 2023-2024 ensimmäisen vuosiluokan lähikouluihin otettavien oppilaiden koulukohtaiset enimmäisoppilasmäärät.

Lisäksi lautakunta päätti, että yleisopetuksessa toisella vuosiluokalla opetusryhmät muodostetaan pääsääntöisesti korkeintaan 25 oppilaasta. Rehtori voi ylittää lautakunnan päättämän oppilasmäärän perustellusta syystä lähikoulupaikkaa tarvitsevalla oppilaalla.

Lautakunta päätti myös, että yleisopetuksessa vuosiluokilla 3-6 opetusryhmät muodostetaan pääsääntöisesti korkeintaan 32 oppilaasta.

Lisäksi lautakunta päätti, että vuosiluokilla 1-6 toimii alueellisesti muodostettuja erityisluokkia oppilaille, joilla on oppimisvaikeuksia, sosiaalisen sopeutumisen ja tunne-elämän vaikeuksia tai kielellisiä erityisvaikeuksia.

Yksityisen hoidon tuen kuntalisien korotus

Lautakunta päätti että:

1
yksityisen hoidon tuen hoitorahaan liittyvä kuntalisä alle 3-vuotiaan lapsen varhaiskasvatukseen päiväkodissa ja ryhmäperhepäivähoidossa on 730 euroa kuukaudessa,

2
yksityisen hoidon tuen hoitorahaan liittyvä kuntalisä 3 vuotta täyttäneen lapsen varhaiskasvatukseen päiväkodissa ja ryhmäperhepäivähoidossa on 482 euroa kuukaudessa,

3
yksityisen hoidon tuen hoitorahaan liittyvä kuntalisä alle 3-vuotiaan lapsen varhaiskasvatukseen hoitajan kotona tapahtuvassa perhepäivähoidossa on 350 euroa kuukaudessa,

4
yksityisen hoidon tuen hoitorahaan liittyvä kuntalisä 3 vuotta täyttäneen lapsen varhaiskasvatukseen hoitajan kotona tapahtuvassa perhepäivähoidossa on 210 euroa kuukaudessa,

5
yksityisen hoidon tuen hoitorahaan liittyvä kuntalisä esiopetukseen liittyvään varhaiskasvatukseen on 120 euroa kuukaudessa.

Yksityisen hoidon tuen korotukset tulevat voimaan 1.8.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme