Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalan ELY-keskus ryhtyy julkaisemaan lausuntonsa kaavahankkeista

Jaa
Lausuntojen julkaisemisella tavoitellaan lisää avoimuutta ja ajantasaisuutta käynnissä olevien kaavahankkeiden tiedottamiseen.

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ryhtyy julkaisemaan kaavahankkeista antamansa lausunnot verkossa. Lausunnot julkaistaan sen jälkeen, kun ne on lähetetty lausuntoa pyytäneeseen kuntaan tai maakuntaliittoon.

Lausunnot ovat löydettävissä osoitteessa https://www.ely-keskus.fi/alueiden-kaytto-ja-rakentaminen (valitse sivun Alueellista tietoa -valikosta "Pohjois-Karjala").

Julkaisemisella tavoitellaan lisää avoimuutta ja ajantasaisuutta käynnissä olevien kaavahankkeiden tiedottamiseen. Samalla haastetaan muita alan toimijoita aiempaa ajantasaisempaan tiedottamiseen käynnissä olevista kaavahankkeista ja niitä koskevista kannanotoista. Lausunnot ovat julkisia asiakirjoja ja niiden aktiivisella julkaisemisella toteutetaan osaltaan ELY-keskuksen lakisääteistä tehtävää kuntien alueiden käytön suunnittelun edistäjänä.

Lausunnot poistetaan verkosta noin vuoden kuluessa julkaisemisesta. Ne ovat myöhemmin saatavissa pyydettäessä ELY-keskuksesta. Samoin ovat saatavilla ELY-keskuksen aiemmin antamat lausunnot jo nytkin.

Taustatietoja

Vuonna 2022 Pohjois-Karjalan ELY-keskus antoi kaksi lausuntoa maakuntakaavahankkeista, 17 lausuntoa kuntien yleiskaavahankkeista ja noin 60 lausuntoa kuntien asemakaava- ja ranta-asemakaavahankkeista. Lausunnot valmistelee ELY-keskuksen Luonto ja alueidenkäyttö -yksikkö. Valmisteluun osallistuvat kaavahankkeen sisällön perusteella tarpeen mukaan muutkin ELY-keskuksen asiantuntijat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha-Pekka Vartiainen
alueiden käytön johtava asiantuntija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 029 502 6205

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Kauppakatu 40 B, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000https://www.ely-keskus.fi/pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme