Demarinaiset

Uuden hallituksen tehtävä on rakentaa luottamusta

Jaa
Hallitustunnustelija, kokoomuksen Petteri Orpo on tekemässä tärkeää päätöstä. Hän ratkaisee, millaisella arvopohjalla suomalaista yhteiskuntaa uudella hallituskaudella johdetaan. Demarinaiset pitää tärkeänä, että Suomea johdetaan tulevaisuudessakin vahvalta tasa-arvoon rakentuvalta pohjalta, luottamusta rakentaen.

“Kasvavan kansallismielisyyden ja protektionismin ajassa tarvitaan halua rakentaa kansainvälistä yhteistyötä ja kansainvälisiin sopimuksiin perustuvaa ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomen kaltaiselle pienelle maalle kv-kumppanuudet ja liittolaissuhteet ovat ensiarvoisen tärkeä. Tämä edellyttää meiltä vastavuoroisuutta. Sopimukset – myös turvallisuuspolitiikassa - perustuvat vastavuoroisuuteen”,korostaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ja jatkaa,  

“Suomi on nyt täysivaltainen Nato-maa, ja se vaatii meitä ymmärtämään ne vastuut, joita jäsenyys meiltä edellyttää. Samoin meidän on yhä oltava aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita EU:ssa. EU on Suomelle turvallisuusyhteisö. Pienellä maalla ei voi koskaan olla liian monia ystäviä.” 

Euroopassa on ollut nähtävissä virtauksia, joissa perinteinen maltillinen oikeisto on liittoutumalla nostanut valtaan äärioikeistolaisia liikkeitä. Tämä kansalliskonservatiivisten määrä on huolestuttavaa monesta syystä. Sisäänpäin käpertyminen on vaarallista erityisesti tilanteessa, jossa naapurimaamme käy brutaalia, laitonta hyökkäyssotaa.  

Vallassa ollessaan kansalliskonservatiiviset hallitukset ovat tehneet lakimuutoksia, jotka ovat kaventaneet naisten oikeuksia, yksilö- ja sananvapautta ja tasa-arvoa yhteiskunnassa, ja joilla voi olla kauaskantoiset vaikutukset. Näin on käynyt esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa, joissa esimerkiksi vallassa oleva hallinto on kaventanut median oikeuksia riippumattomaan uutisointiin.  

“Vierastan ajatusta, jonka mukaan perussuomalaisille on automaattisesti tie auki hallitusvastuuseen. Naisjärjestönä, joka ajaa tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta, emme voi tukea suuntausta, jonka ydinajattelua hallitsee muukalaisvihamielisyys ja vaade EU-erosta", Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen muistuttaa.  

Demarinaiset ovat valmiita kantamaan vastuuta myös tulevalla hallituskaudella. Naisjärjestöjen tasolla olemme tehneet paljon yhteistyötä kokoomuksen kanssa ja tiedämme, että kysyntää tasa-arvoa, kansainvälisyyttä ja rakentavaa talouspolitiikkaa kohtaa varmasti löytyy.   

“SDP:n hallitustunnistelijalle lähettämissä vastauksissa näkyy tavoite sosiaalisesta ja taloudellisesti kestävästä hyvinvointivaltiosta, työelämän tasa-arvosta, eriarvoisuuteen puuttumisesta ja median vapauden säilyttämisestä. Toivon, että hallitustunnustelija Orpo näkee rakentavan ja luottamukseen pohjaavan linjan arvon tässä epävarmuuden ajassa. Hallitusyhteistyö kokoomuksen kanssa on mahdollista siten, että SDP voi pitää kiinni kynnyskysymyksistään: sosiaaliturvasta, koulutuksesta ja sotesta emme ole valmiita leikkaamaan. Mahdolliset leikkaukset näiltä aloilta olisivat erityisesti naisten kannalta haitallisia. Sosialidemokraattiset naiset peräänkuuluttavat Petteri Orpolta valmiutta toteuttamiskelpoisiin julkista taloutta vahvistaviin toimiin”, päättää Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

Noora Kettunen Demarinaisten toiminnanjohtajaksi1.9.2023 08:20:32 EEST | Tiedote

Demarinaiset ovat valinneet uudeksi toiminnanjohtajaksi Noora Kettusen. Kettunen on toiminut monissa eri rooleissa ja tehtävissä sosialidemokraattisen liikkeen parissa. Viimeisimmäksi hän on toiminut Demarinaisten poliittisena suunnittelijana ja toiminnanjohtajan sijaisena. Hän on myös toiminut edellisellä hallituskaudella pääministeri Marinin kabinetin koordinaattorina ja lisäksi aiemmin Savo-Karjalan Demarinuorten järjestösihteerinä. Koulutukseltaan Kettunen on filosofian maisteri, luokanopettaja. ”Etenkin tämä kesä on korostanut sitä, että meitä Sosialidemokraattisia Naisia tarvitaan ja työtä tasa-arvon, feminismin ja antirasismin eteen tarvitaan. Odotan innolla mahdollisuutta työskennellä yhdessä jäsenistön kanssa ja tehdä Demarinaisista entistä vaikuttavampi naisjärjestö,” kommentoi Noora Kettunen. ”Iloitsen, että saamme Nooran johtamaan Demarinaisia. Hänellä on laaja osaaminen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kentältä ja tämän avulla pystymme jatkamaan hyvää yhteistyötä muiden n

Tulevaisuuden tasa-arvotekoja31.8.2023 17:35:27 EEST | Tiedote

SDP kokoontuu pitämään puoluekokousta 1.–3.9. Jyväskylään. Demarinaisilla on viisi puoluekokousaloitetta, joilla edistetään tasa-arvoa tulevaisuudessa. Demarinaisten aloitteet ottavat huomioon tasa-arvon ja hyvinvoinnin monella elämän osa-alueella: kotona, koulussa ja työpaikalla. SDP:n puoluehallitus on yhtynyt näihin kaikkiin. Ensinäkin Demarinaiset haluaa tulevaisuudessa, että sukupuolittunutta koulutuspolkua muutetaan tasa-arvoisemmaksi. Lähitulevaisuudessa on kiinnitettävä erityistä huomiota oppisisältöihin, pedagogiikkaan ja kouluarkeen, jotta kaikille yksilöille voidaan taata mahdollisimman kattava koulutus riippumatta vanhoista toimintamalleista ja oletuksista. Toiseksi työmarkkinoilla on puututtava laajasti työelämässä esiintyvään raskaussyrjintään, jota ilmenee riippumatta työntekijän koulutustaustasta tai ammattialasta. Riski joutua syrjityksi raskauden ja perhevapaiden vuoksi on suuri erityisesti epävarmassa työmarkkinatilanteessa, kuten määräaikaisina, osa-aikaisina, vuokr

Demarinaiset tukevat Jutta Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi26.8.2023 16:49:54 EEST | Tiedote

Eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla 16.-17.8.2023 SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin on pyytänyt Jutta Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Päätös ehdokkaasta tehdään SDP:n puoluekokouksessa valittavien puolue-elinten toimesta loppuvuoden aikana. Jutta Urpilainen on luvannut harkita ehdokkuutta ja ilmoittaa päätöksestään lähteä ehdolle marraskuuhun mennessä. Demarinaiset tukevat Jutta Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi. ”Luottavaisin mielin voimme antaa tukemme Jutta Urpilaiselle. Urpilainen on toiminut tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta niin Suomessa kuin Euroopassa komissaarina. Ehdokkaana hänen arvonsa ovat samoja, joita Demarinaiset ajavat”, iloitsee Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen. Presidentin on ymmärrettävä maailmaa laajassa kuvassa. Suomelle on etu, että saisimme presidentin, joka on EU-myönteinen ja kokenut ulkopolitiikan ammattilainen. ”Demarinaiset tukevat Jutta Urpilaista, jos hän päättää lähteä SDP:n ehdokkaaksi tuleviin president

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme