OK5 Oy

Suomalainen tiimien coachaamisen ja johtamisen ohjelma akkreditoitiin ensimmäisten joukossa maailmalla

Jaa
20 vuotta sitten Suomeen rantautunut coaching-toimiala on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Coacheilta vaaditaan nyt ennen kaikkea kykyä valmentaa tiimejä monikanavaisesti. OK5 Oy sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisen International Coaching Federationin (ICF) team coaching -akkreditoinnin valmennusohjelmalleen.

Tekoälyn ja ihmisen saumaton vuorovaikutus on työelämän jättihaaste. Sen ratkaisemisessa tarvitaan sekä ihmistieteitä että teknologian osaamista.

OK5 Oy kokosi yhteen psykologian, coachingin, tekoälyn ja talouden kärkiosaajia synnyttämään tulevaisuuden yhteistyön ja yhteyden malleja.

”Organisaatioissa palaa valtavasti resursseja heikkojen kommunikaatiotaitojen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Samalla ihmisten hyvinvointi ja organisaation iskukyky kärsii. Vuorovaikutus ja laadukkaan yhteyden luominen on nykytyöelämän minimivaatimus”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja psykologi Ilona Rauhala.

”Coaching kenttä on aikamoinen villi länsi, koska coach-nimike ei ole suojattu,” Rauhala kuvaa.

Kansainvälinen kattojärjestö International Coaching Federation (ICF) helpottaa organisaatioiden työtä luotettavien ohjelmien tunnistamisessa akkreditoimalla ohjelmia tarkalla seulalla. OK5 on ainoa suomalainen toimija ja myös maailmalla aivan ensimmäisten joukossa, joka on saanut akkreditoinnin team coaching -ohjelmalleen.

Tiimit inhimillisen yhteyden ytimeen – apuna tekoäly

Tekoälyosaamiseen erikoistunut Iikka Virkkunen (Aalto-yliopisto Adjunct Professor, Trueflaw Oy Toimitusjohtaja) on yksi perustajaosakkaista.

”Oikein käytettynä teknologia tuo uusia ratkaisuja, joilla voimme kohentaa inhimillistä yhteyttä läpi organisaation. Tekoäly mahdollistaa näiden taitojen vivuttamisen tehokkaasti koko organisaatiolle. Tässä on mahdollisuuksien ikkuna edelläkävijäyrityksille”, Virkkunen sanoo.

OK5:n taustalla on ryhmä meritoituneita ammatticoacheja ja toimialat ylittävällä kokemuksella varustettuja kehittämisen asiantuntijoita. Heidän mukaansa teknologian kanssa täytyy pelata samalla puolella – muuten tulee ongelmia, eikä aitoa yhteyttä synny.

Yhtiössä ajatellaan, että kehittyvä teknologia tekoälyineen on työkalu muiden joukossa. Itsessään se ei tarjoa valmista ratkaisua. Lähtökohtana ihmisten osaaminen ja kyky hyödyntää uusia mahdollisuuksia.

Teemoja käsitellään työpajoissa, coachingissa ja verkkovalmennuksissa. Yhteyden ytimessä -podcastissa eri huippuasiantuntijat pohtivat johtajuutta, itsetuntemusta ja inhimillisen yhteyden voimaa.

”Lopulta kaikki kiteytyy siihen, että elämämme laatu on yhtä kuin ihmissuhteidemme laatu ja elämämme tarkoitus on toiset ihmiset”, Ilona Rauhala summaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

OK5 Oy
Eteläesplanadi 2
00130 Helsinki

http://www.ok5.fi

OK5 Oy. Perustettu 2023. Perustajaosakkaat: Ilona Rauhala, Ira Lange, Kimmo Kääriä, Iikka Virkkunen, Saska Rauhala ja Luka Rauhala.

Yhteystiedot: Ilona Rauhala, toimitusjohtaja, 040 5868596 ja ilona.rauhala@ok5.fi.

Lisätietoa:
www.ok5.fi
https://coachingfederation.org/coaching-education/team-coaching-accreditation

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.