Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Ansiopäivärahakulut laskivat viime vuonna yli puoli miljardia euroa

Jaa
Ansiopäivärahaa maksettiin viime vuonna 1,8 miljardia euroa 260 000 henkilölle. Päivärahakulujen ja etuuden saajien määrä laski noin neljänneksellä edellisvuodesta. Loppuvuoden aikana ja erityisesti viimeisten kuukausien aikana uusien työttömyysjaksojen määrät ovat kuitenkin olleet kasvussa.
Kuva: Pia Inberg / Keksi
Kuva: Pia Inberg / Keksi

Ansiopäivärahaa maksettiin viime vuonna 1,8 miljardia euroa, mikä on 650 miljoonaa ja 26 % edellisvuotta vähemmän. Ansiopäivärahan saajia oli 260 000, joista noin 50 000 oli lomautettuja. Saajien määrä laski 23 % ja lomautettujen määrä 51 % edellisvuodesta.

Uusia työttömyysjaksoja koskevien hakemusten määrä on kuitenkin kasvussa. "Työttömyyskassoissa tunnelma on odottava. Kassojen jäsenten työllisyys on kehittynyt myönteiseen suuntaan viime vuonna ja alkuvuoden aikana. Toisaalta uusia työttömyysjaksoja alkaa nyt aiempaa enemmän. Esimerkiksi maaliskuussa uusien hakemusten määrä nousi kolmanneksella viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Lomautettujen määräkin on ollut jatkuvasti hieman koholla, vaikka massalomautuksista on päästy", Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön toiminnanjohtaja Aki Villman toteaa.

"Uusien työttömyysjaksojen lisääntyminen ei vielä ole näkynyt laajasti kassojen maksatuksessa. On kuitenkin mahdollista, että ansiopäivärahan saajien ja etuuskulujen määrät kääntyvät tulevina kuukausina nousuun", Villman sanoo.

  2022 Muutos 2021 Muutos 2020 Muutos 2019
Maksetut ansiopäivärahat 1,8 mrd. - 26 % 2,5 mrd. - 8 % 2,7 mrd. + 58 % 1,7 mrd.
Ansiopäivärahan saajat 258 t. hlö - 23 % 335 t. hlö - 26 % 456 t. hlö + 86 % 246 t. hlö
Lomautetut 54 t. hlö - 51 % 112 t. hlö - 54 % 244 t. hlö + 447 % 45 t. hlö

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Pia Inberg / Keksi
Kuva: Pia Inberg / Keksi
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö TYJ on työttömyyskassojen yhteistoimintaelin. Kaikki Suomessa toimivat 16 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyyskassat haluavat kehittää työttömyysturvajärjestelmää1.3.2023 11:00:12 EET | Tiedote

Työttömyyskassoilla on pitkät perinteet Suomessa turvata kansalaisten toimeentuloa työttömyyden yllättäessä. Julkisen talouden kiristyvässä tilanteessa työttömyyskassat haluavat ottaa yhä vahvempaa roolia kokonaisvaltaisen työttömyysturvan kehittämisessä sekä työllisyyden edistämisessä. Kassat ovat yhdessä laatineet ehdotukset kattavan, kannustavan ja sujuvan työttömyysturvan järjestämiseksi. Tavoitteemme on, että työn tekeminen on nykyistä kannattavampaa työnteon muodosta riippumatta. Ehdotamme työllisyyden edistämistä ja tukemista työttömyyskassajärjestelmän kautta ilman valtion rahoitusta sekä työttömyysturvajärjestelmän selkeyttämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme