Valokuitunen Oy

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista

Jaa
Valokuitunen nousi yllättäjäksi Suomen parhaiden työpaikkojen listauksessa keskisuurten yritysten sarjassa, kun yritys sijoittui heti ensimmäisessä Great place to work -tutkimuksessa 15. parhaaksi työpaikaksi Suomessa. Valokuitunen on perustettu vuonna 2020 ja kasvanut kolmen koronan sekä etätöiden sävyttämien toimintavuosiensa aikana sekä henkilömäärältään että liiketoiminnaltaan kymmenkertaiseksi.

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista, selviää Great place to work (GPTW) -organisaation 27. huhtikuuta julkaisemasta Suomen parhaiden työpaikkojen listauksesta. Valokuitunen sijoittui 15. parhaaksi työpaikaksi. 

Nouseminen yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista kertoo toimitusjohtaja Heikki Kauniston mukaan siitä, että Valokuitusella on onnistuttu kehittämään avoin ja innostava kulttuuri, johon on osattu rekrytoida kasvuyhtiön alati muuttuvaan toimintaympäristöön sopivat henkilöt. Menestyminen vaatii myös vahvan perustan ja se on Kauniston mukaan yrityksen missio, johon työntekijät ovat vahvasti sitoutuneita.

- Myymme ja rakennamme kaikin puolin erittäin vastuullista ja loistavaa tuotetta eli valokuituun perustuvia tietoliikenneyhteyksiä koteihin ja yrityksille. Ratkaisemme suomalaiskotien ja yritysten tietoliikennepulmat rakentamalla toimintavarmat ja luotettavat yhteydet. Lisäksi teemme sen asiakkaan etua ajatellen, eli tuemme vapaata kilpailua verkossa ja haluamme antaa asiakkaille vapauden kilpailuttaa ja valita omat ratkaisunsa. Tämä on alallamme täysin uutta ja poikkeuksellista. Sen eteen kaikki meillä haluavat tehdä töitä täydellä sydämellä, Kaunisto kertoo.

Kolmessa vuodessa kohti huippua

Valokuitunen on perustettu vuonna 2020. Kolmessa vuodessa yritys on kasvanut muutaman henkilön työllistäjästä kasvuhakuiseksi yli sata henkeä työllistäväksi työpaikaksi, jonka myynti kasvoi viime vuonna yli 400 prosenttia. Pahimmassa koronakriisissä perustetun kasvuyrityksen menestyminen ei ole itsestään selvää.

- Tämä saavutus on meille upea. Olemme keskellä koronaa etäyhteyksillä onnistuneet rekrytoimaan meille töihin juuri oikeat ihmiset, ja sittemmin saaneet porukan hitsautumaan yhteen. Se ei aina ole helppoa, koska teemme töitä paljon etänä ja henkilöstömme on sijoittunut ympäri Suomen. Olemme onnistuneet luomaan yhdessä kulttuurin, joka on avoin, keskusteleva ja toisia kunnioittava. Meillä ihmiset viihtyvät, ovat motivoituneita ja voivat hyvin. Jokaisen mielipidettä arvostetaan ja ilmapiiri kannustaa kokeilemaan rohkeasti uusia toimintatapoja. Meillä on selkeästi määritelty suunta, mutta silti jokaiselle jää myös tilaa toteuttaa omia ajatuksiaan parhaaksi katsomallaan tavalla, Kaunisto iloitsee.

Valokuitunen sai vuoden 2022 marraskuussa Great Place to Work -sertifioinnin, kun työntekijöistä 86 prosenttia piti työpaikkaansa kokonaisuudessaan todella hyvänä. Kyseinen tunnustus kertoo yrityksen hyvästä työntekijäkokemuksesta, joka perustuu siihen, että työntekijät kertovat tehdyssä kyselyssä viihtyvänsä työpaikallaan ja luottavat työnantajaansa. Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä 38 prosenttia henkilöstöstä arvioi työpaikkansa olevan todella hyvä.

Great Place To Work® on julkaissut Suomen Parhaat Työpaikat™ -listan vuodesta 2002 lähtien. Suomen Parhaiden Työpaikkojen™ joukkoon voi päästä, mikäli organisaatio on Great Place To Work -sertifioitu™ listaa edeltävän vuoden aikana. Kyseessä on Suomessa ja maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu tunnustus, joka kertoo tutkitusti yrityksen hyvästä työntekijäkokemuksesta. Tutkimuksen taustalla on yli 30 vuoden tutkimustyö hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, pelkästään vuoden 2023 aikana investoimme 100 miljoonaa euroa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoin valokuituverkko - verkko ulottuu nyt jo yli 200 000 kotitalouteen23.8.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Valokuitusen avoimen valokuituverkon piiriin on tullut tänä vuonna 75 000 uutta kotia ja nyt elokuussa rakennettujen tai rakenteilla olevien verkkojen kattavuus ylitti jo yli 200 000 kotitalouden rajan. Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoimen palvelun verkko, jossa asiakkaalla on valittavanaan laaja valikoima eri nettiliittymien tarjoajia ja niiden palveluita.

Monopoli-asetelma on nostanut hintoja ja laskenut laatua – Norja avaa suljettuja tietoliikenneverkkojaan15.8.2023 08:44:07 EEST | Tiedote

Norjan viranomaiset haluavat avata maan tietoliikenneverkkoja, kuten valokuituverkkoja, avoimelle kilpailulle. Norjan viestintävirasto kertoo tietoliikenneverkoissa tarjottavien palveluiden, kuten nettiliittymien, hintojen nousseen merkittävästi, kun tietoliikenneverkko-operaattorit eivät ole mahdollistaneet verkoissaan palveluntuottajien välistä kilpailua. Norjan viranomaisten aloittama keskustelu on huomionarvoinen, sillä Suomessa suuri osa valokuituverkoista on suljettuja verkkoja.

Valokuitunen solmi uuden lähes 400 miljoonan euron lainarahoituspaketin – Avointen valokuituverkkoyhteyksien piiriin pääsee jopa 400 000 kotitaloutta Suomessa21.7.2023 10:01:45 EEST | Tiedote

Suomen suurin valokuituyhteyksien rakentaja Valokuitunen Oy on solminut uuden 285+100 miljoonan euron lainarahoituksen. Uuden velkarahoituksen myötä Valokuitunen kykenee investoimaan Suomen taajamien valokuiduttamiseen yli 400 miljoonaa euroa. Tämä takaa avoimeen verkkoon perustuvan valokuituliittymämahdollisuuden jopa 400 000 suomalaiselle kotitaloudelle. Valokuitunen vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana valokuituverkkorakentajana ja varmistaa osaltaan, että suomalainen tietoliikenneinfrastruktuuri pystyy vastamaan datan määrän räjähdysmäiseen kasvuun lähivuosina.

Nettiyhteys vaikuttaa uuden kodin hankinnassa - hyvä verkkoyhteys asunnonhankkijoille kuin vesijohtovesi tai sähköverkko13.7.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 61 prosenttia on sitä mieltä, että nopea ja toimintavarma nettiyhteys on ehdottoman tärkeä asia uutta kotia hankittaessa. Jokseenkin samaa mieltä asiasta on 32 prosenttia kansalaisista. Uuden kodin verkkoyhteys on yhtä lailla keskeinen naisille ja miehille, mutta iäkkäämmät suomalaiset arvostavat hyvää verkkoyhteyttä nuorempia enemmän, selviää Valokuitusen YouGovilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme