Kiinteistömaailma

Myös kiinteistökaupan voi tehdä sähköisesti DIAS-järjestelmän avulla – asunto-osakkeissa digikauppojen osuus Kiinteistömaailmassa jo kaksi kolmesta

Jaa
Kiinteistömaailman asiakkaat ovat jo useiden vuosien ajan voineet hoitaa asunto-osakekauppansa sähköisesti, ilman ostajan, myyjän ja kiinteistönvälittäjän samanaikaista kokoontumista pankkiin. Myös kiinteistökaupat voi nyt hoitaa sähköisesti DIAS-järjestelmässä merkittävässä osassa kiinteistökauppatilanteita kaikkien Kiinteistömaailma-ketjun asuntomyymälöiden välittämissä kiinteistökaupoissa.

Kiinteistökauppojen teko DIAS-järjestelmää hyödyntäen käynnistyi Kiinteistömaailma-ketjun ensimmäisissä asuntomyymälöissä muutamia kuukausia sitten, ja nyt palvelua voivat hyödyntää kaikki ketjuun kuuluvat yritykset. Ensimmäisten kuukausien kokemukset ovat erinomaisia, ja kauppoja on onnistuttu hoitamaan nopeammin ilman kaikille osapuolille sopivan kauppa-ajan hakemista pankkikonttoreista. Digikaupoissa tarve erilliselle kaupanvahvistajalle jää pois.

”Merkittävässä osassa kiinteistökauppoja voidaan toimia nyt kuten asunto-osakekaupoissa on toimittu jo vuosien ajan, eli välittäjä ohjaa kaupantekoa sähköisesti, ja myyjä ja ostaja allekirjoittavat kaupan omalta osaltaan pankkitunnuksillaan siellä, missä he ovatkin. Osapuolet pidetään prosessin etenemisestä ajan tasalla sekä sähköisesti että tarvittaessa puhelujen avulla”, kuvaa Kiinteistömaailman digitaalisten palvelujen kehityspäällikkö Rikhard Sjöberg.

DIASin käyttö on mahdollista kaikissa tavanomaisimmissa kiinteistökauppatilanteissa, joihin rahoitus on tulossa pankista ja kaupan kohteena on kokonainen kiinteistö. Kiinteistömaailma arvioi, että soveltuvista kiinteistökaupoista yli puolet hoidetaan sähköisesti vielä tämän vuoden aikana.

Niistä asunto-osakekaupoista, jotka etänä voidaan hoitaa, hoidetaan pankkitunnuksilla jo reilusti kaksi kolmesta.

Yhteensä Kiinteistömaailma on tehnyt asunto- ja kiinteistökauppoja DIAS-järjestelmään hyödyntäen pian 9000 kappaletta.

Digitaalinen asunto- ja kiinteistökauppa pähkinänkuoressa

  • Välittäjä huolehtii kaupankäynnin vaiheista, aina tarjouksesta kauppakirjan laadintaan.
  • Ostaja ja myyjä allekirjoittavat kauppakirjan pankkitunnuksillaan. Samalla valtuutetaan pankit hoitamaan kauppaan liittyvät maksut sekä muut tarvittavat taustatoimet.
  • Pankit siirtävät panttikirjan.

Lisätiedot:
Rikhard Sjöberg, digitaalisten palveluiden kehityspäällikkö, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 5755 409

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Heinäkuun asuntokauppa: Omakotitalokauppaa tehtiin normaalimäärä, kerrostalokauppaa ei – halutuimmissa perheasunnoissa selvä muutos8.8.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä heinäkuussa yhteensä 900 kohdetta. Niistä 625 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 11 uudiskohteiden välitystä ja 264 vuokrakotien välitystä. ”Omakotitaloja Kiinteistömaailma välitti heinäkuussa lähes kappaleen tarkkuudella saman määrän kuin viime kesänäkin. Kerrostaloasuntojen kauppamäärä laski sen sijaan vuoden takaisesta noin neljänneksen. Vuokravälityksessä elettiin vuodenkierrolle ominaisesti vilkkain kuukausi vuoteen. Siinä kiteytetysti heinäkuun asunto- ja kiinteistönvälityksen iso kuva”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Katso muuttunut tilanne 10 suurimmalla paikkakunnalla: Väliraha isompaan kotiin muuttavilla pienentynyt Helsingissä jopa noin 100 000 euroa, osassa maakuntakaupunkeja tilanne taas suosii pienempään muuttavaa6.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Asuntojen hintojen lasku alkuvuonna on saanut monen kodinvaihtajan ottamaan aikalisän ja jäämään tarkkailemaan tilannetta. Jos kodinvaihdossa suunta on pienemmästä isompaan, on tilanne kuitenkin nyt merkittävästi suotuisampi useimmissa isoissa kaupungeissa kuin kaksi vuotta sitten, Helsingissä jopa lähes 100 000 euron verran. Vaikka vanhasta kodista saatava hinta olisikin laskenut, on sama ilmiö myös uudessa ostettavassa kodissa. Päinvastainen tilanne on puolestaan isoista kaupungeista Oulussa ja Porissa, joissa tilanne on kahden vuoden takaiseen verrattuna nyt suosiollisempi isosta pienempään kotiin muuttavilla. Kiinteistömaailma teki tilastokeskiarvoihin pohjautuvan laskelman 10 isoimmalle paikkakunnalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme