Rinnekodit

Kutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan asunnottomille kodin tarjoavaan Rinnekodit Siltaan Helsinkiin

Jaa
Rinnekodit Silta avattiin vuoden vaihteessa Helsingin Kurkimäessä. Tähän mennessä Sillasta on saanut kodin noin 50 asunnotonta helsinkiläistä. Kutsumme median edustajat tutustumaan Sillan toimintaan perjantaina 5. toukokuuta klo 12.30-13.30.
Rinnekodit Silta avattiin Helsingin Kurkimäkeen vuoden 2022 lopussa.
Rinnekodit Silta avattiin Helsingin Kurkimäkeen vuoden 2022 lopussa.

Rinnekodit Silta tarjoaa tuetun asumisen palveluja Asunto ensin -mallin mukaisesti helsinkiläisille asunnottomille Kurkimäessä. Lähtökohtamme on Asunto ensin -periaatteen mukaisesti, että kaikilla, elämäntilanteeseen ja taustaan katsomatta on oikeus omaan kotiin. Yhteisöllisyys ja yhteistyö naapuruston kanssa ovat tärkeitä toimintaamme ohjaavia tekijöitä.

Helsingin kaupunkistrategiassa tavoitteena on asunnottomuuden poistaminen vuoteen 2025 mennessä. Sillassa voimme tarjota kodin yhteensä noin 80 asukkaalle, joista Siltaan on muuttanut jo lähes 50. Asiakkaat ohjautuvat meille Helsingin kaupungin sosiaalitoimen lähettäminä.

Kesäkuun aikana osa vapaina olevista asunnoista tulee niiden ihmisten käyttöön, joilla ei vielä ole vakituista asuntoa, eli varaamme ne helsinkiläisten hätämajoitukseen. Tätä palvelua olemme tähän asti tarjonneet Helsingissä Alppikorttelissa.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Siltaan. Sillan toimintaa esittelee palveluyksikön johtaja Krista Hellström. Palveluliiketoimintajohtaja Tuija Åstedt kertoo Rinnekotien Asunto ensin -toiminnasta ja koordinaattori Harri Ollinen naapuruston kanssa tehtävästä yhteistyöstä Sillassa. Mukana tilaisuudessa on myös yksi asukkaamme.

Puheenvuorojen jälkeen on mahdollisuus haastatteluihin sekä lyhyeen kierrokseen Sillan neljän luhtitalon pihapiirissä.

Paikka: Rinnekodit Silta, Kurkimäentie 19, 00940 Helsinki
Aika: Perjantai 5. toukokuuta klo 12.30-13.30
Ilmoittautumiset (viimeistään torstaina 4.5.) ja lisätiedot: Viestintäpäällikkö Susanna Kaaja, susanna.kaaja@rinnekodit.fi, 050 325 2072

Tilaisuuden jälkeen media voi halutessaan osallistua myös koko naapurustolle tarkoitettuun avoimien ovien tapahtumaan, joka käynnistyy Sillassa 5.5. klo 14. Tarjolla on pientä purtavaa, kahvia, musiikkia ja muuta ohjelmaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Videolla eri palvelujemme, mm. Sillan asiakkaat kertovat, mitä naapurustotyö on ja millainen on hyvä naapuri.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rinnekodit Silta avattiin Helsingin Kurkimäkeen vuoden 2022 lopussa.
Rinnekodit Silta avattiin Helsingin Kurkimäkeen vuoden 2022 lopussa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rinnekodit on kaupungistuvan Suomen erityispalvelujen tuottaja. Rinnekodit tarjoavat vaikuttavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Rinnekodit on myös merkityksellinen työpaikka noin 2 600:lle sote-alan ammattilaiselle, jotka tekevät työtä ammattitaidolla ja sydän mukana. Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Rinnekodit – Elämän poluilla. Lue lisää: www.rinnekodit.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rinnekodit

Keinoälyä hyödynnetään asiakaslupauksen muotoilussa ennennäkemättömällä tavalla23.8.2023 11:26:39 EEST | Tiedote

Rinnekodit yhteistyössä Sailerin kanssa kehittävät yhdessä maailman ensimmäisen keinoälyn avulla muotoillun asiakaslupauksen. Uusia luovia keinoälyratkaisuja julkaistaan maailmalla nyt erityisen nopealla vauhdilla. Keinoäly ja sen mahdollistama teknologia tuovat samalla uusia toimintatapoja asiakastyön kehittämiseen myös sote-alalle. Nyt käynnistyvän projektin myötä Rinnekodit ja Sailer haluavat olla mukana tämän kehityksen kärjessä.

Rinnekodit laajentaa kehitysvammaisten asumispalveluja Nokialle29.6.2023 08:29:28 EEST | Tiedote

Rinnekodit laajentaa sosiaalipalvelujen asumisverkostoaan avaamalla uuden asumisen tuen palveluja tarjoavan yksikön Nokialle vuoden 2023 lopussa. Uusi yksikkö Tähtisumu tulee tarjoamaan kodin 21 erityistä tukea tarvitsevalle aikuiselle kehitysvammaiselle ja autismikirjon henkilölle. Asiakkailla voi esiintyä lisäksi mielenterveyden ja oman toiminnan ohjauksen haasteita, joihin tarjotaan ammattitaitoista tukea.

Polkumme yhdistyivät – olemme nyt Rinnekodit1.2.2023 08:59:55 EET | Tiedote

Diakonissalaitoksen sote-palvelut, säätiöön kuuluva Rinnekoti, Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy, alkavat käyttää 1.2. alkaen valtakunnallisesti yhteistä markkinointinimeä Rinnekodit. Nimeen Rinnekodit päädyttiin huolellisen brändiselvityksen jälkeen. Rinnekodit tarjoavat kattavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Myös Diakonissalaitoksen lasten ja nuorten palvelut tuotetaan jatkossa Rinnekodit markkinointinimen alla. Rinnekotien toimipisteitä on tällä hetkellä 20 paikkakunnalla, 13 hyvinvointialueella ja palvelujen piirissä on noin 4 500 asiakasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme