If Vakuutus

Touko- ja kesäkuussa sattuu paljon vapaa-ajan fillaritapaturmia – työmatkapyöräilijöille vaarallisin kuukausi on myöhemmin

Jaa
Kadut ovat Suomessa jo pitkälti sulaneet ja pyöräilykausi pääsemässä kunnolla vauhtiin ympäri maata. Katujen puhdistaminen on vielä käynnissä, ja talven aikana kertynyt irtosora voi luoda vaaranpaikkoja pyöräilijöille.
Keväällä pyöräilykauden alkaessa on hyvä palauttaa mieleen myös liikennesäännöt.
Keväällä pyöräilykauden alkaessa on hyvä palauttaa mieleen myös liikennesäännöt.

Kevät on Etelä-Suomessa vauhdissa ja lähtökuopissa jo pohjoisemmassakin. Katuja puhdistetaan monissa kaupungeissa, mutta vie viikkoja ennen kuin hiekat on kokonaan siivottu pois. Soraa voi olla paikka paikoin kaduilla todella paljon, sillä talvi oli vaihteleva ja kelit liukkaat.

Ifin henkilöasiakkaiden tapaturmatilastoissa pyöräilyonnettomuudet alkavat lisääntyä huhtikuussa. Eniten niitä sattuu touko- ja kesäkuussa.

- Luonnollisesti, kun pyöräily lisääntyy, tulee onnettomuuksiakin enemmän. Heinäkuussa tapaturmia sattuu vähemmän ennen elokuun koulujen alusta ja arkeen paluusta johtuvaa piikkiä, kommentoi Ifin henkilövakuutusten korvausasiantuntija Anne Koivisto.

Ifin tilastojen mukaan pyörällä kaatuessa tulee tavallisesti ruhjeita ja murtumia käsiin, jalkoihin sekä solisluuhun.

- Hiekoitushiekka voi luistaa alta ja sen takia myös jarrutusmatkat ovat pidempiä, joten siihen on hyvä näin pyöräilykauden alkaessa kiinnittää huomiota. Pyörän kunto on hyvä keväisin tarkistaa ja palauttaa mieleen liikennesäännöt, kertoo Koivisto.

Työmatkoilla sattuu pyörätapaturmia ympäri vuoden

Ifin työtapaturmatilastoja tutkiessa polkupyörätapaturmien kausivaihtelut eivät ole niin selkeitä kuin vapaa-ajan tapaturmissa. Suurin piikki näissä vahingoissa on marraskuussa.

- Jos kulkee työmatkaa pyörällä, sitä todennäköisesti tekee pidemmän kauden kuin vapaa-ajan pyöräilyssä, joka keskittyy luonnollisesti kesään, kommentoi työtapaturmavakuutuksen tuotepäällikkö Mari Alho.

Työmatkalla tapahtuvista pyörätapaturmista suurin osa (84,1 %) sattui kaatumalla. Toiseksi suurin syy oli yhteentörmäys auton kanssa. Noin joka kymmenes vahinko johtaa murtumiin.

Lue lisää turvallisesta pyöräilystä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keväällä pyöräilykauden alkaessa on hyvä palauttaa mieleen myös liikennesäännöt.
Keväällä pyöräilykauden alkaessa on hyvä palauttaa mieleen myös liikennesäännöt.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme