Cecilia Zilliacus Taideyliopiston Sibelius-Akatemian viulumusiikin professoriksi

Cecilia Zilliacus on valmistunut Hochschule für Musik und Tanz Kölnistä vuonna 2000. Hänellä on myös diplomi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta, missä hän on opettanut vuodesta 2006, vuodesta 2018 professorina.
Muusikkona Zilliacusta on luonnehdittu muun muassa ainutlaatuiseksi, uteliaaksi ja luovaksi. Hän on urallaan työskennellyt laajasti yli musiikinlajien rajojen useiden nykysäveltäjien, merkittävien kansainvälisten kapellimestarien ja kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa sekä soittanut merkittävien solistien orkesterien solistina. Hänen ohjelmistonsa kattaa klassisen musiikin ohjelmistoa laajasti eri aikakausilta, ja hänelle on myös sävelletty uusia nykymusiikkiteoksia. Lisäksi hän on esiintynyt useilla palkituilla levytyksillä.
Zilliacuksella laaja ammatillinen verkosto ja pitkä opetuskokemus
Zilliacuksen vahvuuksia ovat muun muassa näkemyksellinen visio viulumusiikin tulevaisuudesta ja kentän kehittämisestä, hänen poikkeuksellisen opiskelijalähtöinen ja tehokas tapansa opettaa sekä hänen laaja tietoutensa ja kokemuksensa työelämästä.
”Opettajana oleminen on yksi maailman tärkeimmistä ammateista ja määrittelisin sen kutsumukseksi. On kunnia saada auttaa nuorta tulemaan siksi, miksi hän haluaa. Koska työskentelen itse aktiivisena muusikkona, voin välittää opiskelijoille soittoteknistä osaamista, valmiuksia tehdä erilaisia musiikillisia ratkaisuja, ohjelmiston tuntemusta ja joustavuutta musiikin tekemisessä. Ammattilaisena haluan inspiroida ja jakaa omia kokemuksiani”, Zilliacus toteaa.
Tehtävänä kokonaisvaltainen viulumusiikin koulutuksen ja verkostojen kehittäminen
Viulumusiikin professorin keskeisiin tehtäviin kuuluu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian viulukoulutuksen suunnittelu ja toteuttaminen, opintojen ohjaaminen ja opiskelijavalintoihin osallistuminen sekä koko viulumusiikin kentän yhteistyön ja verkoston kehittäminen. Professori työskentelee Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolla jousten ja kamarimusiikin aineryhmässä, joka vastaa jousisoittajien koulutuksesta tyhteistyössä muun muassa puhaltimien, orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen sekä pianon ja vanhan musiikin aineryhmien kanssa. Aineryhmässä työskentelee tällä hetkellä neljä professoria, 14 lehtoria sekä noin 35 tuntiopettajaa. Pääaineisia opiskelijoita on noin 150. Lisäksi aineryhmässä opiskelee 30 nuorisokoulutuksen opiskelijaa.
Viulumusiikin professorin rekrytointiprosessi käynnistyi tammikuussa 2022. Professuuri on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Hakuajan loppuun mennessä tehtävään haki 43 henkilöä. Heistä viisi kutsuttiin soveltuvuusnäytteisiin, jotka järjestettiin maaliskuussa 2023.
Yhteyshenkilöt
Varadekaani Markus Utrio
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, klassisen musiikin osasto
markus.utrio@uniarts.fi
Haastattelupyynnöt:
Viestintäsuunnittelija Karoliina Pirkkanen
040 710 4319
karoliina.pirkkanen@uniarts.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Johtajanimityksiä Taideyliopistossa: Ossi Naukkarinen valittiin tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi, Kaisa Rönköstä Sibelius-Akatemian dekaani12.6.2025 14:03:58 EEST | Tiedote
Molemmat johtajat valittiin tehtäväänsä viisivuotiskaudeksi. Taideyliopiston hallitus teki valinnat kokouksessaan 12.6.
Konstuniversitetet antog 364 nya studerande våren 202528.5.2025 09:39:51 EEST | Tiedote
Konstuniversitetet antog 364 nya grundexamensstuderande, varav 43 till Bildkonstakademin, 243 till Sibelius-Akademin och 78 till Teaterhögskolan.
Taideyliopistoon valittiin 364 uutta opiskelijaa keväällä 202528.5.2025 09:15:29 EEST | Tiedote
Uusia opiskelijoita valittiin 43 Kuvataideakatemiaan, 243 Sibelius-Akatemiaan ja 78 Teatterikorkeakouluun.
Johanna Ehrnrooth -palkinto kuvataiteilija Alena Tereshkolle20.5.2025 17:17:29 EEST | Tiedote
Taideyliopiston tukisäätiön myöntämän palkinnon tarkoituksena on tukea nuorten kuvataiteilijoiden kansainvälistymistä sekä siirtymävaihetta opinnoista ammattiuralle. 10 000 euron arvoisen palkinnon saaja valitaan vuosittain Kuvan kevät -maisterinäyttelyn taiteilijoiden joukosta.
Kustannusten nousu ja yleisön ostovoiman heikkeneminen huolestuttavat rytmimusiikkifestivaaleja15.5.2025 15:45:00 EEST | Tiedote
Kotimaisten rytmimusiikkifestivaalien määrä nousi uuteen ennätykseen vuonna 2023, mutta käyntimäärät ja taloudellinen kannattavuus jäivät pandemiaa edeltävistä vuosista. Varsinkin pienet festivaalit kamppailevat kustannuspaineiden ja epävarman kysynnän kanssa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme