Maanmittauslaitos

Uudellamaalla ongelmia huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä. Tuoko Maanmittauslaitoksen siirtoklinikka apua tilanteeseen?

Jaa
Maanmittauslaitos tarjoaa tukea pienten taloyhtiöiden osakeluetteloiden siirtoon. Tule Maanmittauslaitoksen Helsingin toimipisteeseen 10.5. klo 11.30–18.00 osakeluetteloiden siirtoklinikalle.
Kuva: Riku Nikkilä
Kuva: Riku Nikkilä

Uusimaa jää huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä yhä enemmän muun maan jalkoihin. Vasta reilu 10 prosenttia taloyhtiöistä on maakunnassa siirtynyt järjestelmään, kun koko maan keskiarvo on jo 20 prosentissa. Tämä ei lupaa hyvää alueen taloyhtiöille. Mikäli siirtoja ei saada vauhtiin, on vaarana se, että kaikki alueen taloyhtiöt eivät saa osakeluetteloitaan siirrettyä määräaikaan mennessä. Uudellamaalla on yli 30 000 taloyhtiötä, eli kolmannes koko maan taloyhtiöistä, joten loppuvuoden urakka tulee olemaan mittava. 

Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Aika siirtymiseen on käymässä vähiin ja Helsingissä järjestettävällä osakeluettelon siirtoklinikalla halutaan nyt tukea niitä pieniä taloyhtiöitä, jotka eivät käytä isännöintitoimistoa.

Tilaisuudessa Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat konkreettista opastusta osakeluettelon siirtämiseen. Taloyhtiön edustajan tulee ottaa mukaan omat pankkitunnuksensa ja varmistaa, että taloyhtiön tiedot ovat ajan tasalla. Ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyvät ilmoittautumissivulta.

Siirtoklinikalle osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tapahtumat. Ilmoittautuminen on auki 3.5.2023 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Riku Nikkilä
Kuva: Riku Nikkilä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme