Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutus monimuotokoulutukseksi

Jaa
Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen opettajakoulutusten monimuotoistaminen laajenee, kun myös luokanopettajien aikuiskoulutus muuttuu monimuotoiseksi tulevana syksynä. Lähiopetusta Kokkolassa on jatkossa keskimäärin yksi viikko kuukaudessa.
Kokkolan luokanopettajakoulutus muuttuu monimuotoiseksi.
Kokkolan luokanopettajakoulutus muuttuu monimuotoiseksi.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ensimmäinen opettajankoulutus, luokanopettajien aikuiskoulutus, muuttuu tulevana syksynä monimuotoiseksi. Käytännössä 1,5–2 vuotta kestävä koulutus toteutetaan siten, että opetusta on keskimäärin yksi viikko kuukaudessa lähiopetuksena Kokkolassa. Lisäksi osa koulutukseen kuuluvista harjoitteluista toteutuu lähiopintoina Kokkolassa. Muutoin opiskelu tapahtuu täyspäiväisenä opiskeluna monimuotoisesti esimerkiksi verkko-opintoina tai reaaliaikaisena online -opetuksena.

– Luokanopettajan ammatti on vahvasti vuorovaikutusammatti, mutta COVID-19 myötä saadut myönteiset verkko-oppimisen ja -opetuksen kokemukset sekä vahvat tutkimusnäytöt puoltavat koulutuksen kehittämistä, kertoo yliopistokeskuksen professori Heidi Harju-Luukkainen.

– Olemme kuulleet myös aikuisopiskelijoita ja heidän oppimiskokemuksiaan koulutuksen kehittämistutkimuksissa, ja tämä kehittämissuunta vastaa heidän tarpeisiinsa.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutus perustettiin 1988 ja on näin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen historian ensimmäinen maisterikoulutus. Muita yliopistokeskuksen järjestämiä opettajankoulutuksia ovat varhaiskasvatuksen opettajakoulutus ja erityisopettajan pätevyyden tuottama koulutus, jotka jo järjestetään monimuotoisina. Monimuotoisia koulutuksia on kehitetty tutkimusperustaisesti vastaamaan työelämän tarpeita ja aikuisopiskelijoiden lähtökohtia.

– Haluamme tarjota laadukasta, joustavaa ja vuorovaikutteista koulutusta, joka hengittää tätä aikaa, iloitsee kasvatustieteiden yksikön lähijohtaja Minna Maunula.

Lisätietoja:

Professori Heidi Harju-Luukkainen, heidi.k.harju-luukkainen@jyu.fi,   +358 40 8477 225

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kokkolan luokanopettajakoulutus muuttuu monimuotoiseksi.
Kokkolan luokanopettajakoulutus muuttuu monimuotoiseksi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Musiikkiterapia voi vahvistaa varhaisnuorten tunnetaitojen kehittymistä (Salokivi)20.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

FM Maija Salokiven väitöstutkimus antaa kattavan kuvan varhaisnuorten tunnetaitojen tukemisesta musiikkiterapian avulla. Tutkimuksessa määritellään, mitä tunnetaidot käytännössä tarkoittavat ja miten musiikkiterapeutit työskentelevät tunnetaitojen edistämiseksi mielenterveysongelmista kärsivien varhaisnuorten kanssa. Tämän lisäksi kuvataan tunnetaitojen arviointivälineen kehittämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme