Suomen Punainen Risti SPR

Poliisi ja Vapepa järjestävät lauantaina 6.5. etsintäharjoituksen Lapualla

Jaa
Harjoituksessa etsitään viime vuoden marraskuussa kadonnutta nuorta miestä.
Kuva: Joonas Brandt, Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt, Suomen Punainen Risti

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu järjestää lauantaina 6.5. poliisijohtoisen etsintäharjoituksen, jossa etsitään marraskuussa Lapualla kadonnutta nuorta miestä. Etsintäharjoitus alkaa lauantaina 6. toukokuuta kello 10 Lapuan hiihtomajalla osoitteessa Urheilumajantie 28, 62100 Lapua. Hiihtomajan paikoitus on rajallinen, joten etsintäharjoitukseen osallistuvia pyydetään suosimaan yhteiskyytejä saapuessaan.

Vapepa pikakouluttaa etsintöihin osallistuvat vapaaehtoiset, jotta etsijöillä on tarpeeksi tietoa ja taitoa turvalliseen etsintään ja että etsintä voidaan tehdä koordinoidusti.

Toivomme, että halukkaat Vapepaan kuulumattomat vapaaehtoiset etsijät ilmoittautuvat tämän linkin kautta mukaan. Ilmoittautumislinkin ovat luoneet kadonneen henkilön omaiset. Harjoitukseen osallistuu myös Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoisia, jotka ovat valmiudessa antamaan henkistä tukea osallistujille. Vapepan ensihuoltoryhmät huolehtivat etsijöiden muonituksesta. Vapepan hälytysryhmiin kuuluvat ovat saaneet OHTO-hälytyksen ja noudattavat saamiaan ohjeita.

– Omaiset ovat hyvin kiitollisia vapaaehtoisten suuresta työmäärästä ja siitä, että omaisia kuunnellaan ja he voivat osallistua etsintöihin, toteaa omaisten yhteyshenkilönä toimiva Vapepa-johtaja Marjo Nurmenniemi.

Vapepan toimintaan liittyviin median yhteydenottoihin vastaa Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin valmiuspäällikkö Aki Valonen p. 040 528 0902, aki.valonen@redcross.fi.

Lisätietoja vapaaehtoisille antaa Marjo Nurmenniemi sähköpostitse nurm.marjo@gmail.com.

 

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu eli Vapepa on 52 jäsenjärjestön muodostama verkosto, jonka vapaaehtoiset hälytysryhmät tukevat viranomaisia paljon auttajia vaativissa tehtävissä. Vapepa kouluttaa vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin esimerkiksi etsintä- ja ensihuoltotehtäviin. Verkoston toimintaa koordinoi Suomen Punainen Risti. www.vapepa.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Joonas Brandt, Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt, Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme