Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Juvalla

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Juvalla vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Juvalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Juvalla keskustaajaman itäpuolella Viiaisesta Kiiskilänharjuun. Vanha, helposti vikaantuva, metsissä ja pelloilla kulkenut ilmajohtolinja korvataan pääasiassa Kiiskiläntien varteen tulevalla maakaapelilla.

Uutta maakaapeliyhteyttä rakennetaan kaikkiaan 32 kilometriä. Investoinnin arvo on 1,7 miljoonaa euroa.

- Alueella on vakituista asutusta ja isoja maatiloja. Sähkönsaanti varmistuu paljon, kertoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Jani Siltala.

Kaivuutöiden on määrä alkaa viimeistään kesäkuussa. Työmaa merkitään asianmukaisesti, mutta varovaisuus on silti paikallaan.

- Töitä tehdään erittäin mutkaisella ja mäkisellä tiellä. Autoilijoilta toivotaan tarkkaavaisuutta, huomauttaa rakennuttaja Rejlers Oy:n projekti-insinööri Mika Karhinen.

Hankkeessa on mukana Järvi-Suomen Valokuitu Oy joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeilla pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Uuden runkoyhteyden on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Vanhan verkon purku- ja muut viimeistelytyöt jatkuvat kevääseen 2024.
Juvalla parannetaan sähköverkkoa tänä vuonna myös kahdella muulla alueella Juvan ja Virtasalmen välillä.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Jani Siltala 010 210 4390, jani.siltala@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme