Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

 Kuntalehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu Jarkko Ambrusin

Jaa
Kuntalehden päätoimittajaksi ja KL-Kustannus Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Jarkko Ambrusin. Tällä hetkellä viestintäalan yrittäjänä toimiva Ambrusin, 41, aloittaa Kuntalehden päätoimittajana heinäkuun alussa.
Jarkko Ambrusin. Kuvaaja: Eevi Konttinen
Jarkko Ambrusin. Kuvaaja: Eevi Konttinen

Ambrusin on ennen yrittäjäksi ryhtymistään työskennellyt Keskisuomalainen-konsernissa Iisalmen Sanomien tulosvastuullisena päätoimittajana sekä Alma Median paikallismediaryhmän päätoimittajana alaisuudessaan pohjoissatakuntalaiset lehdet Kankaanpään Seutu, Merikarvia ja Luoteisväylä. Hän toimi ryhmään kuuluneiden muiden medioiden päätoimittajien esihenkilönä.

Kuntalehti saa päätoimittajakseen intohimoisen mediankehittäjän, Ambrusin kuvailee itseään. Yrittäjänäkin hän ollut tiiviisti journalismin kanssa tekemisissä.

– Olen tehnyt eri mediatalojen kanssa isoja kokonaisuuksia: kehittämisprojekteja, toimitusten työtapojen ja digitaalisen journalismin kehittämistä, Ambrusin kertoo.

Median murroksen ohella myös kunta-ala on murroksessa. Asetelma tarjoaa Ambrusinin mukaan äärimmäisen kiinnostavan haasteen myös Kuntalehdelle.

– Kuntalehden pitää totta kai raportoida perusasioita, mutta ajattelen, että pystymme tarjoamaan enemmän ajattelemisen aiheita ja syötteitä – myös myönteisellä tavalla eikä vain tuhkaa päälle ripotellen. Lähdetään kehittämään Kuntalehteä niin, että Kuntalehti on tämän maan kaikkein kiinnostavin erikoismedia, Ambrusin linjaa.

KL-Kustannus Oy on osa Kuntaliitto-konsernia. KL-Kustannuksen hallituksen puheenjohtaja, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen kuvailee Jarkko Ambrusinia ”löydöksi”.

Päätoimittajan rooli on monipuolinen: siihen kuuluu Kuntalehden ohella KL-Kustannuksen muiden medioiden, Kunta.tv:n ja Studio Linjojen, johtaminen sekä kunta-alan suurtapahtuman Kuntamarkkinoiden johtaminen, Karhunen muistuttaa.

– Haimme journalistista kokemusta, mutta myös liiketoimintaosaamista ja myynnillisyyttä. Ambrusinilla on myös hyvin vahva ymmärrys kuntakentästä sekä halua ja näkemystä uudistaa. Uskon, että Kuntalehti ja KL-Kustannus saa hyvän, äärimmäisen motivoituneen vetäjän, Karhunen sanoo.

Kuntalehden päätoimittajana ja KL-Kustannuksen toimitusjohtajana talvesta 2020 toiminut Markku Vento jää eläkkeelle syksyllä.

Lisätiedot:
Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, p. 050 380 5907
Jarkko Ambrusin, p. 040 509 1405

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jarkko Ambrusin. Kuvaaja: Eevi Konttinen
Jarkko Ambrusin. Kuvaaja: Eevi Konttinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle. Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kuntaliiton Talousbarometri: Kuntakentällä veroprosentin korotuspaine jo vuodelle 202419.9.2023 11:10:05 EEST | Tiedote

Kuntien talousjohtajat ennakoivat Kuntaliiton Talousbarometrissä talousnäkymiensä jyrkkää heikentymistä. Peräti 80 prosenttia Talousbarometriin vastaajista arvioi kunnan talouden tilan tällä hetkellä keskimääräiseksi tai keskimääräistä selvästi vahvemmaksi. Osuus kuitenkin pienenee reiluun kolmannekseen, kun arvioidaan kunnan talouden tilaa 12 kuukauden kuluttua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme