Kirjapaja

Helppoja ja herkullisia tapoja lisätä omavaraisuutta sekä hyödyntää lähiluonnon antimia

Jaa
Tietokirjailija Satu Hovi esittelee teoksessaan helppoja ja herkullisia tapoja korvata kaupasta ostettuja tarvikkeita ja hyödyntää lähiluonnon antimia. Valinnat omavaraisuuden puolesta ovat myös ekologisesti kestäviä ja edullisia.

Suomalaiset ovat aina sienestäneet ja marjastaneet. On myös monia muita keinoja lisätä omavaraisuutta ruoanlaitossa ja kodinhoidossa. Jo lähiluonnosta ja omasta pihasta voi poimia kasveja moneen käyttöön. Satu Hovi on tutustunut esimerkiksi kansanperinteeseen, josta löytyy käyttökelpoisia vinkkejä nykypäiväänkin.

Yleisille tuontiruoka-aineille, paljon viljelystilaa vaativille viljoille ja myös vaikeasti itse kasvatettaville ruoka-aineille on maukkaita vaihtoehtoja.

”Olen todennut, että luonnosta ja puutarhasta löytyy täysin kaupasta hankittujen mausteiden tai ruoka-aineiden veroisia tuotteita. Korvaan salaatinlehteni vuohenputken lehdillä, ja leivonnassa käytän mesiangervonkukkia vaniljan sijaan”, Hovi kirjoittaa.

Kuinka korvata esimerkiksi kahvi ja kaakao? Kuinka leipoa ilman hiivaa, leivinjauhetta tai soodaa? Entä kuinka hiivan voi valmistaa itse? Pippurille ja monelle muulle mausteelle on korvaajansa kotoisien kasviemme joukossa.

Satu Hovi antaa teoksessaan runsaasti ohjeita ruoanlaittoon ja juomien valmistukseen. Hän esittelee myös kodin- ja kauneudenhoitoon sopivia luonnontuotteita sekä opastaa, kuinka luonnonkasveja kerätään ja käsitellään.

Satu Hovin kirja on opas suomalaisen luonnon rikkauksiin. Se kutsuu tutustumaan arvokkaaseen lähiluontoon ja kestävän elämäntavan äärelle.

Satu Hovi on tietokirjailija, luonnonyrttineuvoja ja yrttihoitaja. Hän on opettanut yrttien käyttöä vuosien ajan kursseilla ja kirjoittanut useita suosittuja tietokirjoja mm. yrttien tunnistamisesta ja käytöstä. Hänen edellinen teoksensa on Hoitavat yrtit. Löydä luonnonkasvien parantava voima (2022).

Satu Hovi: Omavaraista — Luonnonantimet hyötykäyttöön kotona ja keittiössä
Kirjapaja 2023 | ISBN 978-952-354-727-8| 228 s | Kl 67.35

Lisätietoja ja haastattelut: Satu Hovi | katajahovi@gmail.com | 040 511 7288
Arvostelukappaleet: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapaja julkaisee monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat.

Yhdessä Lasten Keskuksen ja Edukustannuksen kanssa olemme Publiva Oy.

Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Mari Leppänen: Kiireettömyys, levollisuus ja hiljaisuus ovat nykyajan aarteita12.9.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

”Kun kirjoittaa hengellisyydestä ja kaipauksesta, tietää, että kaikki on sanottu jo aiemmin. Sanojen kautta minäkin liityn ennen eläneiden ketjuun.” Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen on kaksi vuotta virassa toimittuaan julkaissut ensimmäisen kirjansa Kuulun tähän maisemaan. Sanoja luottamuksesta ja rohkeudesta. Kirja on rakennettu Leppäsen piispavuosina kirjoittamien tekstien – kolumnien, saarnojen, sosiaalisen median päivitysten ja inspiraatiotekstien – pohjalle ja kokonaisuutta on vielä laajennettu uusilla teksteillä.

Juhani Mattila: Onnellisuutta etsitään kaipausten suunnasta22.8.2023 07:59:00 EEST | Tiedote

Ihminen on etsinyt onnea aina ja vuosituhansien ajan filosofit ovat määritelleet onnen olemusta. Silti se tuntuu olevan tavallisen ihmisen elämässä usein ulottumattomissa. ”Kirjani pääidea on antaa ihmisille välineitä itsetuntemuksen lisääntymiseen, että hän ymmärtäisi ja tavoittaisi onnen kaipauksensa”, kiteyttää Onnea etsimässä -kirjassaan psykiatri ja tietokirjailija Juhani Mattila. ”Tämä on tärkeää sen takia, että jos ihminen ei voi eri syistä kokea lainkaan onnellisuutta, hän saattaa uupua, jopa masentua.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme