Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Jarkko Ambrusin ny chefredaktör för Kuntalehti

Dela
Till ny chefredaktör för Kuntalehti och verkställande direktör för KL-Kustannus Oy har valts Jarkko Ambrusin. Ambrusin, 41, är för närvarande företagare inom kommunikation. Han tillträder som chefredaktör för Kuntalehti i början av juli.
Jarkko Ambrusin. Foto: Eevi Konttinen
Jarkko Ambrusin. Foto: Eevi Konttinen

Ambrusin har tidigare arbetat inom Keskisuomalainen-koncernen som resultatansvarig chefredaktör för Iisalmen Sanomat och som chefredaktör för tidningarna Kankaanpään Seutu, Merikarvia och Luoteisväylä vid Alma Medias lokalmediegrupp. Han var även chef för chefredaktörerna för andra medier i gruppen.

Ambrusin säger att Kuntalehti får en passionerad medieutvecklare som chefredaktör. Även som företagare har han haft nära kontakt med journalistiken.

– Jag har arbetat med stora helheter tillsammans med olika mediehus: utvecklingsprojekt, utveckling av redaktioners arbetssätt och utveckling av digital journalism, säger Ambrusin.

En omvälvning pågår inte endast i mediesektorn utan även i kommunsektorn. Enligt Ambrusin är detta en synnerligen intressant utmaning även för Kuntalehti.

– Kuntalehti måste naturligtvis rapportera om grundläggande frågor, men jag tror att vi kan ta upp mycket mer som det är värt att tänka på – på ett positivt sätt. Vi strävar efter att göra Kuntalehti till det intressantaste specialmediet i landet, säger Ambrusin.

KL-Kustannus Oy är en del av Kommunförbundets koncern. Styrelseordföranden för KL-Kustannus, Kommunförbundets verkställande direktör Minna Karhunen beskriver Jarkko Ambrusin som ett ”fynd”.

Chefredaktörens roll är mångsidig: till den hör utöver Kuntalehti också chefskapet för de andra medierna inom KL-Kustannus, Kunta.tv och Studio Linjat samt evenemanget Kommunmarknaden, säger Karhunen.

– Vi letade efter journalistisk erfarenhet, men också efter företagskunnande och säljkompetens. Ambrusin har också mycket starka insikter i kommunsektorn samt vilja och vision att förnya. Jag tror att Kuntalehti och KL-Kustannus får en god, ytterst motiverad chef, säger Karhunen.

Markku Vento, som varit chefredaktör för Kuntalehti och verkställande direktör för KL-Kustannus från vintern 2020, går i pension i höst.

Närmare upplysningar:

Kommunförbundets verkställande direktör Minna Karhunen, tfn 050 380 5907

Jarkko Ambrusin, tfn 040 509 1405

Bilder

Jarkko Ambrusin. Foto: Eevi Konttinen
Jarkko Ambrusin. Foto: Eevi Konttinen
Ladda ned bild

Om

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Finlands Kommunförbund är en tvåspråkig intresseorganisation för alla kommuner och städer i Finland. Med sin sakkunskap utvecklar förbundet den kommunala servicen. På förbundets webbplats Kommunforbundet.fi finns central information om kommunsektorn och den kommunala servicen.

Kommunerna skapar grunden för ett gott liv för sina invånare.​ Kommunförbundet arbetar för att kommunerna ska lyckas med sitt uppdrag.​

Följ Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kuntaliiton Talousbarometri: Kuntakentällä veroprosentin korotuspaine jo vuodelle 202419.9.2023 11:10:05 EEST | Tiedote

Kuntien talousjohtajat ennakoivat Kuntaliiton Talousbarometrissä talousnäkymiensä jyrkkää heikentymistä. Peräti 80 prosenttia Talousbarometriin vastaajista arvioi kunnan talouden tilan tällä hetkellä keskimääräiseksi tai keskimääräistä selvästi vahvemmaksi. Osuus kuitenkin pienenee reiluun kolmannekseen, kun arvioidaan kunnan talouden tilaa 12 kuukauden kuluttua.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum