Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Osa linja-autovuoroista muuttuu reitillä Oulainen-Ylivieska-Nivala-Haapajärvi kesäkuussa ja elokuussa 2023

Jaa
Oulaisten ja Ylivieskan välisiin linja-autovuoroihin tehdään aikataulu- ja reittimuutoksia 5.6.2023 alkaen. Samalla osa Oulaisten ja Ylivieskan välisistä nykyisistä vuoroista lakkaa. Lisää muutoksia tehdään kouluvuoden alussa 9.8.2023 alkaen, kun Oulaisten ja Nivalan sekä Ylivieskan ja Nivalan välillä käynnistyy uusia vuoroja.

Muutokset 5.6.2023 alkaen

Kesäaikataulukauden alkaessa joidenkin Oulaisten ja Ylivieskan välisten iltapäivällä ajettavien vuorojen aikatauluja muutetaan. Muutosten seurauksena Helsingistä Ylivieskaan klo 16.53 saapuvalta junalta syntyy uusi vaihtoyhteys arkipäivisin ympäri vuoden Oulaisten suuntaan. Tavoitteena on, että vuorojen aikataulut olisivat mahdollisimman yhtenäiset ympäri vuoden. Vuoroja ei enää ajeta Savarin kautta.

Samalla lakkaa koulujen loma-aikoina arkipäivisin sekä sunnuntaisin ympäri vuoden ajettavia vuoroja. Loma-aikoina arkipäivisin lakkaavat Ylivieskasta Oulaisiin klo 9.10 ja Oulaisista Ylivieskaan klo 10.40 lähtevät vuorot. Sunnuntaisin taas lakkaavat Oulaisista Ylivieskaan klo 18.25 ja Ylivieskasta Oulaisiin klo 18.55 lähtevät vuorot. Muutoksen syynä on lakkaavien vuorojen vähäinen matkustajamäärä.

Muutokset 9.8.2023 alkaen

Talviaikataulukauden alkaessa Oulaisista Ylivieskaan koulupäivisin klo 14.00 lähtevää vuoroa jatketaan Nivalaan. Samalla Nivalasta käynnistyy koulupäivisin klo 15.10 uusi vuoro Ylivieskan kautta Oulaisiin. Reittimuutokset parantavat erityisesti toisen asteen opiskelijoiden kulkuyhteyksiä Oulaisten ja Nivalan välillä.

Ylivieskasta Nivalaan käynnistyy koulupäivisin uusi vuoro, jonka lähtöaika on 17.10. Ylivieskassa vuorolle on vaihtoyhteys Oulusta klo 16.32 ja Helsingistä klo 16.53 saapuvilta junilta sekä Oulaisista klo 17.05 saapuvalta linja-autolta. Uuden vuoron myötä työmatkayhteydet Ylivieskan ja Nivalan välillä paranevat.

Nivalasta Ylivieskaan käynnistyy koulupäivisin uusi vuoro, jonka lähtöaika on 17.50. Nivalassa vuorolle on vaihtoyhteys Haapajärveltä klo 17.45 saapuvalta linja-autolta.

Lipputuotteet ja vaihtoyhteydet

Säännöllisesti linja-autolla matkustavan kannattaa hankkia Matkahuollon Reitit ja liput  mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Oulaisten ja Ylivieskan välisiin linja-autovuoroihin on lisäksi saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten ja Ylivieskan välillä.

Useimmilta Oulaisten, Nivalan ja Haapajärven suunnan linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa ympäri vuoden. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimaa liikennettä liikennöivät Liikenne Huovari Oy reitillä Oulainen-Ylivieska-Nivala-Haapajärvi ja Kamusen Liikenne Oy reitillä Ylivieska-Nivala-Haapajärvi. Lisäksi osa Ylivieskan ja Haapajärven välisestä liikenteestä toteutuu markkinaehtoisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina – alan kehittämiseen kaivataan uusia avauksia22.9.2023 13:22:01 EEST | Tiedote

Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina 23.9.2023 toista kertaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää ja huoltovarmuutta. Lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotannossa ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten luomu ei ole ulkomaisten tuotantopanosten varassa.

Lähiruokapäivänä 9.9. Pohjois-Pohjanmaalla kuusi käyntikohdetta4.9.2023 13:34:34 EEST | Tiedote

Mistä suomalainen ruoka tulee? Millaisia tuotteita Pohjois-Pohjanmaalla tuotetaan? Mitä muuta mielenkiintoista maaseudulta löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa lauantaina 9.9.2023! Pohjois-Pohjanmaalla on mukana ainakin kuusi Lähiruokapäivän käyntikohdetta – kohteita voi tulla enemmänkin, sillä järjestäjäksi saa ilmoittautua tapahtumapäivään saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme