Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Uusia linja-autovuoroja käynnistyy reitillä Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki kesäkuussa 2023

Jaa
Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki-reitin linja-autovuoroihin tehdään muutoksia 5.6.2023 alkaen. Tuolloin käynnistyy uusia linja-autovuoroja, jotka ajetaan arkipäivisin koulujen loma-aikoina ja ympäri vuoden viikonloppuisin. Uudet vuorot parantavat yhteyksiä alueen kunnista etenkin Jyväskylän suuntaan. Samalla osa Kalajoen ja Oulaisten välisistä nykyisistä vuoroista lakkaa.

Uudet vuorot korvaavat tähän asti koulujen loma-aikoina ja lauantaisin ajetun Kalajoki-Oulainen-liikenteen sekä sunnuntaisin ajetun Kalajoki-Oulainen-Ylivieska-liikenteen. Vuoroissa on ollut vähän matkustajia, eivätkä vuorojen vaihtoyhteydet kaukoliikenteeseen ole olleet toimivia.

Uusilla vuoroilla luodaan vaihtoyhteyksiä valtatien 4 linja-autoliikenteeseen Kärsämäellä sekä parannetaan Pohjois-Pohjanmaan eteläosan poikittaista linja-autoliikennettä. Matka-ajat erityisesti Jyväskylän suuntaan lyhentyvät muutosten myötä. Lisäksi vuoroilla on vaihtoyhteyksiä valtatien 8 linja-autoliikenteeseen Kalajoella sekä junaliikenteeseen Oulaisissa. Vaikka osa nykyisistä vuoroista lakkaa, asiointimahdollisuus Merijärveltä Oulaisiin säilyy.

Vuorojen keskeisimpiä pysähdyspaikkoja ovat Kalajoen linja-autoasema, Merijärven keskuspysäkki, Oulaisten linja-autoasema, Haapaveden keskuspysäkki sekä Kärsämäen liikekeskus. Vaihtopaikkoina kaukoliikenteeseen ovat Kalajoella Shellin pysäkki, Oulaisissa linja-autoasema sekä Kärsämäellä Keskuskadun pysäkit.

Uudet vuorot ajetaan koulujen loma-aikoina maanantaista perjantaihin sekä ympäri vuoden lauantaisin ja sunnuntaisin. Sunnuntaivuorot ajetaan peräkkäisistä pyhäpäivistä vain viimeisenä, eikä yksittäisinä arkipyhinä.

Arkipäivisin koulujen loma-aikoina ja lauantaisin ajettavat vuorot

Vuoro Kalajoelta lähtee klo 12.25 ja saapuu Kärsämäelle klo 14.45. Kalajoelta lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Kokkolasta klo 12.20 saapuvalta linja-autolta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 13.25 lähtevään junaan. Kärsämäelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun ja Rovaniemelle klo 14.55 sekä Jyväskylään ja Helsinkiin klo 15.10 lähteviin linja-autoihin.

Vuoro Kärsämäeltä lähtee klo 15.15 ja saapuu Kalajoelle klo 17.15. Kärsämäeltä lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Jyväskylästä ja Helsingistä klo 14.55 sekä Oulusta klo 15.10 saapuvilta linja-autoilta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolle on vaihtoyhteys Oulusta arkipäivisin klo 15.05 saapuvalta linja-autolta. Kalajoelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 17.40 ja Kokkolaan klo 18.30 lähteviin linja-autoihin.

Sunnuntaisin ajettavat vuorot

Vuoro Kalajoelta lähtee klo 15.00 ja saapuu Kärsämäelle klo 17.00. Matkan varrella Oulaisissa vuorolta on vaihtoyhteys Helsinkiin klo 17.07 lähtevään junaan. Kärsämäelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Jyväskylään ja Helsinkiin klo 17.10 sekä Ouluun klo 17.55 lähteviin linja-autoihin.

Vuoro Kärsämäeltä lähtee klo 18.00 ja saapuu Kalajoelle klo 20.00. Kärsämäeltä lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Oulusta klo 17.10 sekä Jyväskylästä ja Helsingistä klo 17.55 saapuvilta linja-autoilta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolle on vaihtoyhteys Helsingistä klo 18.45 saapuvalta junalta. Kalajoelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 20.10 lähtevään linja-autoon.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita reitillä Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki ajettaviin linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta. Lipputuotteita kaukoliikenteen linja-autoihin on saatavilla mm. Matkahuollon aikatauluhausta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä mahdollisesti liikennöitsijöiden omista verkkokaupoista. Kaukoliikenteen linja-autojen aikatauluja on saatavilla lisäksi mm. Matkahuollon reittioppaasta ja liikennöitsijöiden verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Kotaselän (Oulu, Yli-Ii) tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman, yleisötilaisuus tiistaina 17.10.3.10.2023 14:21:08 EEST | Tiedote

Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 17.10.2023 klo 17.00–19.00 Kierikkikeskuksen auditoriossa (Pahkalantie 447A, Yli-Ii, Oulu) sekä verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus), hankevastaavan (Ilmatar Energy Oy) ja YVA-konsultin (AFRY Finland Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa koskeva kuulutus on nähtävillä 3.10.–1.11.2023 Oulun kaupungin ja Iin kunnan internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa. YVA-aineisto on nähtävillä osoitteessa www.ymparisto.fi/kotaselantuulivoimaYVA. Paperimuodossa YVA-ohjelmaan voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa, Oulun kaupungin ympäristötalossa, Pekurin kirjastossa (Oulu), Yli-Iin

Luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina – alan kehittämiseen kaivataan uusia avauksia22.9.2023 13:22:01 EEST | Tiedote

Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina 23.9.2023 toista kertaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää ja huoltovarmuutta. Lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotannossa ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten luomu ei ole ulkomaisten tuotantopanosten varassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme