Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK, SLL ja WWF: METSO- ja Helmi-ohjelmien rahoitus turvattava

Jaa
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Suomen luonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi vetoavat muodostettavaan hallitukseen luonnon monimuotoisuutta parantavien ohjelmien rahoituksen turvaamiseksi.

Vaikka valtion talouteen kohdistuu paineita, pitkällä tähtäimellä rahoitusta on kasvatettava.

Metsänomistajien vapaaehtoisuuteen perustuvat ohjelmat ovat vakiintuneita, hyväksyttyjä ja toimiviksi havaittuja keinoja toteuttaa eri elinympäristöjen suojelua ja ennallistamista. METSO-ohjelman kautta on suojeltu kymmeniä tuhansia hehtaareita arvokkaita metsiä, ja Helmi-ohjelman kautta METSO-ohjelmassa hyväksi havaittuja toimintamalleja on laajennettu elinympäristöjen tilan parantamiseen ja muihinkin kuin metsäisiin elinympäristöihin. Ohjelmat laajentavat maanomistajien mahdollisuuksia metsiensä käyttöön ja voivat luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia maaseudulle.

Ohjelmien aikaansaama yhteistyön henki on asia, jota ei saa vaarantaa ja joka auttaa meitä parantamaan luonnon tilaa. Myös yksityismetsiä koskevia EU-sitoumuksia esimerkiksi vanhojen metsien suojelemiseksi on mahdollista toteuttaa Suomessa METSO-ohjelman keinoin, sillä metsänomistajat ovat halukkaita edistämään vapaaehtoista metsien suojelua. Myös tämä tarvitsee riittävän rahoituksen.

Olemme mielellämme käytettävissä keskusteluihin asiasta.

Kunnioittaen,

Marko Mäki-Hakola, metsäjohtaja, MTK

Tapani Veistola, toiminnanjohtaja, SLL

Liisa Rohweder, pääsihteeri, WWF Suomi

Lisätiedot:

Markus Nissinen, Kenttäpäällikkö/ympäristöasiantuntija, MTK, p. 040 5731131, markus.nissinen@mtk.fi

Liisa Toopakka, monimuotoisuusasiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 040 5042989, liisa.toopakka@sll.fi

Mai Suominen, johtava metsäasiantuntija, WWF Suomi, p. 050 3224363, mai.suominen@wwf.fi

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 27.9. - Koulumaito-ohjelmat edistävät lasten terveyttä maailmanlaajuisesti26.9.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

YK:n koulumaitopäivä on omistettu painottamaan koulumaidon tärkeyttä lasten ravitsemuksessa. Koulumaito-ohjelmilla on maailmanlaajuisesti keskeinen rooli lasten terveellisen ravitsemuksen edistämisessä, ja koulumaitopäivä on tilaisuus juhlistaa sitä. Kansainvälistä YK:n koulumaitopäivää koordinoi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO), ja se tuo yhteen ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Budjettiesitys pettymys viljelijöille – valtion pahentama kassakriisi vaatii toimia jo syksyllä20.9.2023 14:41:50 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi ei sisällä toimia maatalouden vakavien ongelmien ratkaisuksi. Päinvastoin Orpon hallitus on vetämässä maataloudelta pois 55 miljoonaa euroa, joista Marinin hallitus keväällä päätti helpotukseksi maatilojen kustannuskriisiin. Syksyn tukimaksujen viivästyminen on aiheuttamassa akuutin kassakriisin suurelle joukolle suomalaistiloja. MTK vaatii hallitukselta välittömiä toimia valtion itse aiheuttaman kriisin estämiseksi.

Metsänomistajat toimivat Metsämarssin mukaisesti - Monitavoitteinen ja aktiivinen metsänhoito on arvossaan15.9.2023 14:34:06 EEST | Tiedote

Metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Metsätutka-kyselyn vastausten mukaan yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme