ELY-keskukset

Ruoppauksesta ilmoittaminen uudistuu – mikä muuttuu?

Jaa
Ruoppauksista ja niitoista ilmoittamiseen tulee 15.5.2023 muutoksia. Tästä alkaen ilmoitus tehdään aluehallinnon asiointipalvelussa.
©Asko Sydänoja
©Asko Sydänoja

Sähköinen asiointipalvelu

Uudella lomakkeella voit ilmoittaa täysin sähköisesti ruoppauksista tai niitoista. Asiointipalvelussa voit lisätä kaikki tarvittavat liitteet. Myös ruoppausalan ja läjityspaikan voit merkitä suoraan kartalle. Samalla voit tarkastella mm. kartta-alustalla suojelualueita ja pohjavesialueita. Lomakkeen uudistamisella on pyritty helpottamaan ilmoitusmenettelyä ja kaikki tarvittavat tiedot on mahdollista ilmoittaa kerralla. Järjestelmä vaatii vahvan tunnistautumisen.

Asiointipalvelun osoite on https://sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/palvelut (Ympäristöasioiden rekisteröinti- ja ilmoituspalvelu)

Ennakkoon suunnittelu on tärkeää

Ruoppaus- tai niittotyöstä pitää laatia selkeät ja toteuttamiskelpoiset suunnitelmat jo ennen ilmoituksen tekemistä palveluun. Kuvaile hankkeen toteutus ilmoituksessa mahdollisimman hyvin. Myös suostumukset mm. läjitysmassojen sijoituspaikasta on esitettävä ilmoituksessa. Ruoppausta tai niittoa suunniteltaessa on aina hyvä huomioida vallitseva ympäristö. Huolellisella suunnittelulla voit minimoida naapureille ja ympäristölle mahdollisesti aiheutuvan haitan.

Ruoppaus- ja niittoilmoitus on tehtävä aina kun kohteessa työskennellään konevoimin, oli sitten kyse niitosta tai ruoppauksesta. Ilmoitus tehdään alle 500 kuution ruoppauksista. Tämän yli meneville hankkeille tulee hakea vesilupaa aluehallintovirastosta. Ilmoituksen tekee henkilö, joka vastaa hankkeen toteutuksesta eli yleensä kiinteistön omistaja. Alueellinen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) käsittelee ilmoituksen 30 vuorokauden sisällä ilmoituksen saapumisesta.

Lisää aiheesta: Rantojen kunnostus (vesi.fi)

Lisätietoa:

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu
0295 020 900

Avainsanat

Kuvat

©Asko Sydänoja
©Asko Sydänoja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Hailuodon lautoilla teknisiä ongelmia, toistaiseksi liikennöidään varalautalla29.5.2024 15:00:09 EEST | Tiedote

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui eilen lähellä Hailuodon lauttarantaa, minkä johdosta liikenne keskeytyi yön ajaksi. Liikenne saatiin käynnistettyä varalautta Meriluodolla aamulla. Myös varalautta Meriluotoon tuli aamupäivällä vika, mutta lautta saatiin nopeasti pikaisten korjaustoimenpiteiden jälkeen takaisin liikenteeseen. Tällä hetkellä lauttaliikenne toimii varalautan voimin. Selvitämme parhaillaan rikkoutumisen syitä ja tiedotamme myöhemmin asiasta lisää.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkiman linja-autoliikenteen kesäkausi alkaa (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)28.5.2024 13:22:29 EEST | Tiedote

Kesäaikataulut astuvat voimaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa linja-autoliikenteessä 3.6.2024. ELY-keskus hankkii liikennettä usealla eri reitillä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Aikataulut pysyvät pääosin ennallaan edelliseen kesään verrattuna, mutta joidenkin reittien liikenteeseen tehdään muutoksia. Raahen seudulla vuorojen määrää lisätään uuden sopimuskauden käynnistyessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye