Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA

Fimean vastuullisuusraportti vuodelta 2022 on julkaistu

Jaa
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean vastuullisuusraportti vuodelta 2022 on julkaistu. Raportti perustuu YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja on osa valtionhallinnon yhteistä vastuullisuusraportointia. Fimea raportoi vastuullisuudestaan nyt toista kertaa.

Fimean työn yhteiskunnallinen vastuu pohjautuu lakisääteisiin tehtäviimme ja tähtää väestön hyvinvoinnin sekä palvelujen turvaamiseen osana sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan tavoitteita. Ihmisille ja eläimille tarkoitettujen lääkkeiden ja lääkinnällisten tuotteiden käyttäjien, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten sekä eläinlääkäreiden tarpeisiin vastaaminen on ensiarvoinen vastuullisuustavoite viranomaistehtävissämme.

Fimea on sitoutunut osana koko valtionhallintoa edistämään toiminnassaan globaaleja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals, Agenda 2030 -ohjelma), jotka ohjaavat maailmanlaajuisesti kestävää kehitystä. Fimea on tunnistanut toimintansa ja sidosryhmiensä kannalta neljä olennaisinta YK:n kestävän kehityksen tavoitetta, joihin se voi toiminnallaan erityisesti vaikuttaa.

Fimean vastuullisuusraportit on kytketty paitsi näihin neljään YK:n kestävän kehityksen tavoitteiseen, myös Fimean strategiaan. Tällä toisella raportointikaudellaan Fimea päivitti organisaation vastuullisuuslinjaukset, jotta ne vastaisivat paremmin valittuihin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin:

  • Lääkkeiden ja lääkinnällisten tuotteiden saatavuuteen vastaaminen
  • Tuotantoeläinten turvallinen lääkitys, ympäristön suojelu ja kansallisen lääkehävikin vähentäminen
  • Innovaatioiden tukeminen ja infrastruktuurin kehittäminen
  • Lääkkeiden turvallisuus ja luotettavan lääkeinformaation tuottaminen

Fimean strategiassa keskeisiksi toiminnoiksi on nostettu muun muassa lääkkeiden järkevän käytön ja lääkitysturvallisuuden edistäminen sekä lääkekustannusten kasvun hillitseminen. Fimean toiminta on vaikuttavaa silloin, kun lääkkeitä käytetään tarkoituksenmukaisesti, ne ovat turvallisia ja kansalaiset osaavat käyttää niitä oikein. Tämän onnistuessa positiivinen seurannaisvaikutus näkyy myös lääkkeiden kulutuksessa ja lääkekustannuksissa.

Fimeassa, kuten koko valtionhallinnossa, työ kestävän kehityksen edistämiseksi ja toimijoiden ohjaamiseksi jatkuu.
- Vuoden 2022 raportissa Fimean nykytilanne kestävän kehityksen suhteen on selkeästi asemoitu. Uuden hallitusohjelman valmistuttua tulee miettiä, mitä ja miten se kenties vaikuttaa tai painottaa Fimean vastuullisuuden osa-alueita, toteaa Fimean ylijohtaja Eija Pelkonen.

Lue lisää:

Vuoden 2022 vastuullisuusraportin verkkojulkaisu on luettavissa osoitteessa vuosikertomus.fimea.fi/vastuullisuus

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:
Anna von Bonsdorff-Nikander, laatupäällikkö 029 522 3254, anna.von.bonsdorff@fimea.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA
PL 55
00034 FIMEA

029 5223341http://www.fimea.fi

Fimea on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo lääkkeitä, lääkinnällisiä laitteita, veri- ja kudostuotteita, biopankkeja sekä kehittää lääkealaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme