Finavia Oyj

Uudistuneen Helsinki-Vantaan palvelut laajenevat edelleen: lentoasemalle avataan 17 uutta ravintolaa ja myymälää

Jaa
Helsinki-Vantaan matkustajakokemus paranee entisestään, kun lentoasemalle avataan ennätysmäärä uusia ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä. Palveluiden kehittämisessä seurataan trendejä ja matkustajien toiveita.
Kuva: Finavia Oyj / PES Arkkitehdit
Kuva: Finavia Oyj / PES Arkkitehdit

– Nyt on entistä parempi syy saapua ajoissa lentokentälle ja nauttia kansainvälisestä tunnelmasta ja kotimaisista elämyksistä. Helsinki-Vantaan uudistuksessa valokeilassa on suomalainen kädenjälki ja osaaminen, sillä valtaosa avautuvista palveluista on kotimaisia, Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta sanoo.

Kaikkiaan Helsinki-Vantaalle avautuu kesän ja syksyn aikana 17 uutta ravintolaa ja myymälää. Uudet palvelut luovat lentoasemalle noin 170 uutta työpaikkaa. Liiketilaa valmistuu noin 3 000 neliötä lisää, mikä laajentaa liiketilat terminaalissa 29 000 neliöön.

Kesällä avautuu yhteensä kymmenen uutta ravintolaa ja kahvilaa. Joukossa ovat muun muassa hampurilaisravintola Bastard Burgers, kasvispainotteista ruokaa tarjoava Fafa’s ja rento Toastery-kahvila. Legendaarinen Oak Barrel lisää reilusti kesän aikana asiakaspaikkojansa ja ruokatarjontaansa, mutta muutoin monen matkustajan suosikkipubi säilyy entisellään.

Syksyllä 2023 ovensa avaa seitsemän uutta myymälää. Niitä ovat esimerkiksi ekokauppa Ruohonjuuri, muumimyymälä Moomin Shop, Kankurin Tuvan ympärivuotinen joulumyymälä sekä koru- ja designmyymälä Via Minnet.

Suurin osa ravintoloista ja myymälöistä sijoittuu uudelle elämykselliselle palvelu- ja kohtaamisalueelle, joka rakentuu parhaillaan entisen lähtöaulan paikalle. Helsinki-Vantaan isoon palvelu-uudistukseen ja palvelu- ja kohtaamisalueen valmistumiseen huipentuu myös Finavian 10-vuotinen investointiohjelma, joka päättyy syksyllä.

Finavia Oyj
Viestintä

Kuvia median käyttöön

Faktalaatikko: Helsinki-Vantaan uudet ravintolat, kahvilat ja myymälät

 • Aasialainen ravintola Asian Kitchen
 • Hampurilaisravintola Bastard Burgers
 • Kotimainen kasvispainotteinen ravintola Fafa’s
 • Matkamuistomyymälä Finspiration by Kankurin Tupa
 • Ympärivuotinen joulumyymälä by Kankurin Tupa
 • Leipomotuotteisiin erikoistunut kahvila Kaffet Bakery
 • Muumimyymälä Moomin Shop
 • Pizzeria Pala Pizza Bar
 • Kotimainen kahvila Robert’s Coffee
 • Ekokauppa Ruohonjuuri
 • Kotimainen kahvila Toastery
 • Kotimainen kahvila Tori Kitchen & Café
 • Second hand -liike Relove
 • Voileipäravintola Subway 24/7
 • Kahvila Starbucks
 • Koru- ja designmyymälä Via Minnet
 • Vaateliike Boss & Ralph Lauren

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Finavia Oyj / PES Arkkitehdit
Kuva: Finavia Oyj / PES Arkkitehdit
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 298 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Helsinki-Vantaan historiallinen kehitysohjelma onnistuneesti päätökseen27.9.2023 13:01:57 EEST | Tiedote

Helsinki-Vantaan lentoaseman historian mittavin, reilun yhden miljardin, kymmenvuotinen kehitysohjelma on valmistunut. Kehitysohjelman avulla Finavia varmistaa Helsinki-Vantaan aseman Euroopan parhaimpiin kuuluvana lentokenttänä, kehittää asiakaskokemusta niin matkustajien kuin eri yhteistyötahojen näkökulmasta ja on valmis kasvuun ja vastaanottamaan 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme